reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ellsi widzę że fajna lista tylko trochę mała czcionka i nie wszystkiego mogę się doczytać :-( Możesz wrzucić troszkę większy rozmiar??? Będę bardzo wdzięczna

reklama
Sprawdziłam z moją listą, i mam niemalże identyczną :)
Różnice:
zamiast rampersów śpioszki, a zamiast podkładów do przewijania jednorazowych kupię pieluchy flanelowe podszyte ceratką. Dodatkowo mam zapisane rajstopki, rożek, pokrowiec ochronny na materac, kosz na pieluszki (zwykły) + woreczki na zużyte pieluszki, do pępuszka spirytus, sól fizjologiczna do przemywania.

A ja dzisiaj spojrzałam na leżaczek z fisher price, który zamierzam kupić. Już kosztuje 260zl a jak patrzyłam na niego jak Iga była mała kosztował ok.200 zł..dla Igi go nie kupiłam, ale dla Ady będzie to pierwszy zakup:-)

Ja też kupię leżaczek, ale jego używa się dopiero od 1 miesiąca chyba tak???
I raczej nie z fp tylko jakiś inny, podobają mi się np te, a są o połowę tańsze
LEŻACZEK- BUJACZEK WELUR+PAŁĄK Z ZABAWKAMI 4-ko (1585225850) - Aukcje internetowe Allegro
Myślisz Aniu że są gorsze od fp???
Pooglądałam znowu trochę rzeczy dla dzieciaków i znowu 100 pytań mam, w najbliższym czasie będę was męczyć, ale póki co nie mącę majowego spokoju :)

miki_czchow podkłady jednorazowa to tylko w razie wyjścia mam zamiar używać (ekonomia), a tak to na podkład wielorazowy położyć pieluchę tetrową. Najlepsza była moja mama: A nie możesz normalnie z pieluchą tetrową jak wychodzisz. Jakoś nie bardzo mi się uśmiecha łażenie później z niespodzianką. Rampersy to już mam i dlatego umieściłam na liście. O rożku to zapomniałam :zawstydzona/y: ale tylko na liście. Nad pokrowcem na materac to się zastanawiałam czy naprawdę jest potrzebny. Niektórzy mówią że niby nie bo powinien materac oddychać inni że niezbędny. Jeszcze mam czas na podjęcie decyzji. Kosz na pieluchy to też dobry pomysł - przynajmniej się nie walają :-D

Ja chyba nie bede kupowała lezaczka choc chodził mi po głowie. Mam po Majce krzeselko do karmienia chicco polly. Rozkłada sie do pozycji prawie leżącej. Z corcia super sie sprawdziło bo np jak gotowalam to była na tym samym poziomie wysokości co mamusia i miałam spokój. Wykorzystywalam tez fotelik samochodowy jako bujaczek. Mysle ze to wystarczy ale zobaczymy.

Rownież polecam tantum rosa mnie po porodzie bardzo pomógł. Koło tez przydatne po porodzie jeśli było naciecie.

Dziewczyny a co myślicie o tym wynalazku? wpadł mi w oko jak przegladałam allegro, korzystała któraś z Was może z takiego smoczka- termometra ?

SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr (1593294882) - Aukcje internetowe Allegro

Wyglada fajnie, ale nie sprawdzi sie u dziecka które nie chce ssac smoczka. Tradycyjnym tez cieżko zmierzyć, chyba ze w pupie, ale jakoś do mnie ta forma nie przemawia. Ja stosowalam taki którym pomiar tempki robiło sie w uchu i teraz chyba tez taki kupię.

reklama
Smoczek z termometrem u mnie się nie sprawdził :( Moi synkowie gardzili smoczkiem. Ale to chyba dobrze.
Rożek - jak najbardziej - jest mega przydatny.
Ja jednak pozostaję przy huśtawce - miałam i leżaczek i hustawke - ta druga się sprawdziła. Ale to zależy co kto woli i od maleństwa.
Gruszka tradycyjna z miękkim gumowym końcem - sprawdza się jak maluszek ma katar. Chociaż ostatnio widziałam Taki odsysacz na baterie Aventa. Moja kuzynka używała Fridę - jeśli wiecie o co chodzi - niestety miała niemiłą przygodę z tym urządzeniem :(
Butelki - używałam Aventa przeciwkolkowe - i byłam bardzo zadowolona. Są super.
No i jeszcze na kolki - woda koperkowa. Nie herbatka, nie krople - a woda koperkowa - można dostać w aptece - wypróbowana - działa :)

Ostatnia edycja:
Do góry