reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

a dziewczyny jakie kupijecie materace? ja mam po Idze, ale już go wyrzucam, bo pewnie ma full roztoczy w sobie. Tylko wtedy go dostałąm i on bł chyba kokosowo-gryczany..a teraz sama nie wiem, czy taki sam? czy sam kokos?

Ja materac kupuję kokos z gryką (kokos do 6m-ca, później gryka), a jak będziemy jechać z małym do Niemiec to do łóżeczka turystycznego kupię piankowy i na wierzch taką nakładkę gryczaną - chyba koło 20zł kosztuje.

Bluetooth czy to z takiego rodzaju termos kupiłaś?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176936
Ja pod koniec czerwca przejazdem zaciągnę męża do Ikei, bo choruję na miseczki (do przemywania będą) i wieszaki dziecięce, a teraz jeszcze na termos :rofl2:
IKEA | Naczynia do serwowania potraw | Miski | SOLBRÄND | Miska, zestaw 3szt.

reklama
Moj maly spi na materacu kokos-gryka i nie narzekamy, drugi tez taki kupie.

Odnosnie poscieli to ja kiedys wyczytalam ze najlepiej przerobic swoja poscie dla malego babla bo taka juz troche sprana jest lepsza dla dzidzi niz super nowa sztywna cieszaca nasze oczy. ja mam przerobiona posciel frotte i maly nie narzeka a jak go kiedys probowalismy polozyc na normalnej poscieli to tragedia byla.

Termos uzywam i musze powiedziec ze sie sprawdza.

MY dostaniemy łózeczko z materacem od mojego brata. Z tego co pamiętam to materac jest właśnie kokos-gryka i bardzo się sprawdził. Pościel, kołderkę i ochraniacze też po bratanicy będziemy mieć, więc te wydatki nam odpadają.

Dla mnie wygodne spanie to podstawa - materac i pościel są jedną z ważniejszych rzeczy w wyprawce. Wolę kupic inne uzywane, tańsze rzeczy - zrezygnować z takich wynalazków jak te wiadra itp...
Ależ ja nie mówię o kupowaniu uzywanej pościeli. Tylko 100% bawełna, tylko dobry materac. Ale nie koniecznie firmówka. można fajną pościel kupić już za 60 lub 70 zł i to w dobrej jakości nawet super tylko nie logowane firmą.
Ja nie kupowalam malutkich rzeczy używanych tylko nowe, ale nie koniecznie z napisem cocodrillo czy też tuptup , po prostu bawełniane, wygodne dla maluszka i dobrze uszyte, ale bez metki. Całkiem nieźle sie to sprawdziło i teraz synek będzie miał ładne prawie nie zniszczone ubranka.

Ja teraz wyczytałam, że lateksowe najlepsze..ale kurcze drogie dosyć, a nie mam gwarancji, ze moje drugie dziecko będzie spało w łóżeczku, bo pierwsze nie spało ani razu..i teraz się zastanawiam czy jest sens wywalać 200 zł na materac czy lepiej ten kokosowo-gryczany lub sam kokosowy? bo jednej duuużo tańsze.

Witajcie dziewczyny!
Czytam i czytam wasze wypowiedzi i widzę, że mogłabym pomóc w niektórych sprawach. Jestem z zawodu farmaceutą i bardzo chętnie odpowiem na wasze pytania czy wątpliwości dotyczące pielęgnacji maluszka, kosmetyków i medykamentów dostępnych w aptece. Więc jak któraś ma jakieś pytania to proszę bardzo.

Kati - na pewno nam się tu przydasz!!!! :-D

miki - też mam ten termos, do pracy herbatkę zimą w nim nosiłam, św2ietna sprawa! a miseczki też mi sie podobają :) ja to w ogóle zakochana w Ikei jestem :)

Anisen - absolutnie nie miał dotknąć Cię mój post - naprawdę...napisałam to ogólnie na temat pościeli i materacy. Jeśli odebrałaś go do siebie - to przepraszam z całego serca.
Pewnie, że nie zawsze co drogie to extra. Ale mi chodzi o sprawdzone, dobre marki - na które nie szkoda pieniędzy. Bo wiadomo, że są tego warte ;-)

reklama
Do góry