reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja kupilam sobie taki do karmienia w C&A i jestem zadowolona. Co prawda miska C trzyma super i wyglada porzadnie.Jest z bawelny miekki i wygodny.

reklama
ależ sie nie poczułam urażona. wiem tylko jak sama myślałam w pierwszej ciąży. Też szalałam na początku bo marka a potem na szczęście policzyłam koszty i ... kupiłam nie markowe.
amy jest śliczna ale widziałam jak wygląda po pól roku ciągłego używania - koleżanka kupiła 2 zmiany i prała je co chwila. Szkoda bo już nie jest taka śliczna.

Stanik kupię na pewno znów Triumpha bo poprzednie super się sprawdziły. mam 2 dokupię jeszcze jeden cielisty. Sprawdza sie biały, czarny i cielisty. więcej nie ma sensu kupować. Wkładki są bardzo dobre Jordan, Bella mnie rozczarowała od razu. Ledwo je zużyłam.

a na lato super sprawą okazał sie parasol do wózka. Ale to dopiero na lato. Nasze będą potrzebować fajnego śpiworka. Warto kupując wózek zapytać czy mają do niego ocieplacz. Nasz tako ma grubiutki i ciepły. Fajnie sie dopasowuje do wózeczka a i można go przedłużyć i mi w spacerówce też służył, a nawet na saneczkach :) a mimo częstgo używania wygląda jak nowy

chyba jednak sprzedamy to nasze tako. Strasznie mi go szkoda . ale cóż 3 wózki to za dużo

miki
jak planujesz szyć pościel to popatrz w ikei za materiałami. Ja planuje tam kupić materiał bo mi się kilka wzorów podoba i mama mi uszyje, tylko musze zobaczyć jak z ich jakością.

prosiłaś kiedyś żebym sprawdziła czy ten lumpeks na wagę jest napewno na komuny paryskiej, więc napewno to ta ulica. Dzisiaj mili pare ładnych ciuszków, ale większość dla chłopca.

na braniborskiej koło Askotu jest tez duży lumpek, z fajnymi rzeczami, tylko mają towar wyceniony i jakiś przedziwny system przecen, ale polecam.

Asia na all można dostać większość materiałów z których są szyte gotowe pościele w cenie 11-13zł / mb, więc raczej taniej niż w ikei, ale jak już będę to zobaczę co tam ciekawego mają.
Dzięki za tą informację o lumpkach. Nie wiem czy teraz 28 jak będę we Wrocku to będę miała siły po 12 godzinach jazdy autobusem, i przed 6 godzinami jazdy pociągiem, ale na początku czerwca jak już będę po usg to zrobię sobie wycieczkę po lumpkach wrocławskich :) Mąż mi ostatnio kupił fajną walizkę na kółkach, także mogę trochę zakupów we Wrocku zrobić :-)
problem tylko mam bo ja zawsze tylko 22 tramwajem jeździłam a teraz go zlikwidowali na czas remontów :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
A ja chyba nie kupię stanika do karmienia, są całkowicie aseksualne..przy Idze miałam jeden czy dwa, ale krótko i je wyrzuciłam. Nosiłam normalne z fiszbinami i nic mi się z mlekiem nie działo..

z mlekiem nic sie nie stanie tylko te normalne są niewygodne. Szczególnie jak trzeba nakarmić maluszka gdzieś w mieście. Fakt że 99 % tych karmników to jest jak szmata, zero atrakcyjności i zero wyglądu na piersiach. Jak dwa worki albo coś koło tego. Ale ten 1 % sie znajdzie bardzo sexi, tylko poszukać

gdzieś na forum dziewczyny dawały linki do ślicznych staników do karmienia, więc takie też można kupić.
Ja sie zastanawiam tylko czy już możba by kupić czy jeszcze poczekać i leppiej przed albo po porodzie?
musze kupić jakiś nowy stanik bo się w stare nie mieszcze i teraz sie zastanawiam czy może już taki do karmienia i byl by na potem?

ja chciałam kupić taki do karmienia też 3 miesiące przed porodem. Dobrze, że nie kupiłam bo mi jeszcze się zmienił rozmiar i byłby stanik z mały. Lepiej jeszcze trochę poczekać i kupić miesiąc przed urodzeniem maluszka

reklama
no to chyba poczekam jeszcze, narazie ciężko mi normalny kupić, nie mogę rozmiaru znaleźć :( no ale musze coś znaleźć wygodnego bo już dłużej nie dam rady w tym co mam, cyci bolą przeokropnie i raczej to nie jest dla nich wskazane.

Do góry