reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
ja też niedoświadczona, ale w takim termosiku można wodę wziąć gorącą, jak się gdzies w trasę jedzie i zrobić dzieciaczkowi mleczko, jeśli ktoś będzie butlą karmił, bo jeśli piersią, to mleczarnia z podgrzewaczem są na miejscu:) hehe:-)

Ostatnia edycja:
[FONT=&quot]miki_czchow - mi się najbardziej podoba pierwsza, następne wydaje mi się, że jakieś takie agresywne kolorki mają, z tego co słyszałam to takie wiszące kieszonki są praktyczne. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ale ale – wszystkie piszą, że dziecko nie powinno mieć podusi – a tu proszę – szycie podusi, to w końcu powinna być czy nie? Bo ja już nie rozumiem…?[/FONT]

W ogóle ładniutkie te pościele co pokazujecie, choć wcześniej już było pisane, że te prześcieradełka z falbankami to koszmar w układaniu i w ogóle nie praktyczne… no ale śliczne, oko cieszą baaardzo. [FONT=&quot][/FONT]

Dora podusię uszyję z tego względu, żeby był komplet pościeli na później. A w pierwszych miesiącach to na podusi może będę od czasu do czasu małego nosić, zamiast w rożku.
Nawet do roczku dziecko powinno bez podusi spać - i tak u nas będzie. Kiedyś widziałam tą poduszkę klin, ale śmiało można zastąpić ja ręcznikiem zwiniętym w wałeczek i włożonym pod materac - więc tak zrobię.
Falbanka z prześcieradełkiem na pewno nie jest praktyczna, zważywszy że prześcieradło może być często zmieniane. Ale ja sobie zrobię tak że falbanka będzie osobno zakładana żeby przy każdej zmianie prześcieradła nie trzeba było jej układać od nowa.

Ostatnia edycja:
Faktycznie falbany cieszą oko. Gdy łóżeczko jest na 1 i 2 poziomie wygląda super, ale co zrobić gdy obniżymy do 3 poziomu. Falbanki nie mają miejsca by się ładnie układały. Miki masz fajny pomysł o samodzielnym zakładaniu :-)

Te podusie dla dzieci są mega płaskie, jak sie kupuje komplet poscieli to chyba zawsze są. Nie sądzę, ze mogą zaszkodzić. Moja na początku spała w rożku, a potem ze mną w łóżku na mojej poduszce..

Jak są tu Mamy, które jeszcze nadal kompletują wyprawkę przez narodzinami swojej Dzidzi, to polecam zakup stanika do karmienia. Widziałam różne, piękne, ale z fiszbinami. Doczytałam jednak, że specjaliści polecają takie miękkie, materiałowe biustonosze, bez fiszbin do noszenia w czasie karmienia. Podobno fiszbiny powodują zastoje mleka. Nie wiem czy to prawda, bo czekam na moje pierwsze dziecko, ale chyba w takim razie zdecyduję się na zakup takiego stanika bez fiszbin.
Staniki do karmienia to chyba spora wygoda, bo mają jakby podwójne miseczki, tzn. odpina się przy ramiączku tą zewnętrzną miseczkę, a druga jest mniejsza, nie zakrywa sutka, ale nadal trzyma się ramiączka, także przy każdym karmieniu cały stanik się nie rozwala.

Ostatnia edycja:
reklama
kiedyś już chyba rozmawiałyśmy o stanikach i któraś z dziewczyn pisała, ze jej się haczyki trzymajace odpinaną miseczkę urywały pod ciężarem piersi...
Ja noszę miseczkę G lub H więc w moich rozmiarach, to w ogóle trudno wygodny biustonosz znaleźć, a taki do karmienia to chyba z tytanu musiałby być, żeby się zapinki nie pourywały:)

Do góry