reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

dziewczyny co myślicie o wkładach do wanienki, tych plastikowych które są podobno ułatwieniem dla nowicjuszy? ;-) Czy rzeczywiście się sprawdzają czy to tylko chwyt marketingowy? Widziałam takie w sklepie i jakoś nie przemawiają do mnie, czy lepiej kupić może po prostu gąbkę do wyłożenia wanienki?
I jeszcze jedno pytanie: pelno jest w sklepach bluz dla dzieci ale wiekszość ma kaptury a wydaje mi się, że taki kaptur może być dla małego dziecka strasznie niewygodny kiedy np maleństwo sobie leży... Macie jakieś doswiedczenia?

reklama
nalka co do wkładek do wanny, nie używałam, raz kupiłam gąbkę i stwierdziłam że niczego nie ułatwia a moim zdaniem tylko zbieranina roztoczy..
co do bluz z kapturem mam takie samo zdanie, mam kilka po Idze, ale właściwie nie używane w ogóle..bo to chyba nic fajnego leżeć na kapturze..teraz jak urodzimy moga się przydać do zakładania na dwór- powinno być ciepło i może sama bluza wystarczy, wtedy kapturek na łepek i już..ale w domu, zeby mieć go po plecami..stanowczo nie. A Iga urodziła się jak bylo zimno, od razy skok w kombinezon, więc tam był kaptur..dlatego nasze bluzy z kapturem, a tych malusich mam chyba 4..nieużywane..

kapturki póki maluszek nie siedzi sam są niewygodne. My mieliśmy jedną bluzę z kapturkiem i raz była założona na wyjście do lekarza. Tyle. Za to jak Kinga już sama siedziała to owszem czasem sie przydawało. Na główkę cieńka czapeczka i kapturek. Na zimę raczej już nie przydatne bo kombinezony mają swoje kaptury.

Co do wkładek nie wiem bo nie miałam osobnej wkładki. Za to mam wanienkę profilowaną i była super. Mam porównanie bo kilka razy kąpalam u mojej mamy w zwykłej wanience. Za to gąbki to pomylony pomysł. Mokre to, schnie wolno, zbiera zarazki i by pasowało wywalać co chwila bo nie iwadomo co dziecko moze od tego złapać. Tak samo jak nie polecam do kąpania gąbek. Albo cieniutka myjak którą pierze sie często albo sama ręka. Ja myłam ręką. Myjka poszła w ruch jak już dziecko było duże.
Za to moja sister napuszczona przez teściową wogóle nie używała profilowanej mimo że dostali i kąpali w zwykłej. Tyle ze u nich stale były 2 osoby do kąpania a ja już w 2 tygodniu musiałam sobie radzić sama. Ale teściowa sie uparła że nie pomoże jak wyciągną wanienkę od mojej mamy a G sie bała sama kąpać i dała za wygraną. toksyczną ma teściową ta moja sister

Kapturki sa rzeczywiscie do niczego ,tez mam kilka bluz ktorych Kasce nie zalozylam ze wzgladu na kapturki :(
My wkladke do wanienki mamy i osobiscie jestem z niej bardzo zadowolona.Zazwyczaj robie tak ze przed wlozeniem dziecka ,klade na wkladke mokre tetrowa pieluszke,ktora pozniej mocze Kaske.

reklama
Anisen wlaśnie na tę ONDĘ patrzyłam na allegro... wydaje mi się stabilna i fajna.
Ale ostatnio jak byłam u Kolezanki, która kąpała swoją coreczke (3miesięczną) zobaczyłam, ze mają genialną wanieneczkę z Fisher Price.
O taką. http://www.urwis.pl/sklep/z7776_fisher-price-wanienka-rainforest.html

Podobno świetnie się u nich sprawdzała. Ma wyprofilowany anatomiczny kształt jak ta ONDa, ale dodatkowo ma jeszcze taki hamaczek-leżaczek dla noworodkow.

Ostatnia edycja:
Do góry