reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Ja dzisiaj tez bede prasowac kolejna ture ubranek a w srode popiore cala wyprawke czyli rozki, komplet do lozka, reczniki i pozostale pieluchy. Na razie pogoda kiepska wiec sie nie rwe do tego, bo po co potem 3 dni maja mi rzeczy schnac.
Co do tych ochraniaczy na sutki to tez mialam przyjemnosc je ogladac w szkole rodzenia. Na pewno plus jest taki ze ochraniaja sutki i piersi robia sie pelniejsze jesli kobieta ma plaskie piersi ale babka mowila ze minusem jest to, ze jak Ci sie duzo mleka zbierze w tym malutkim kanaliku oslonki to w pewnym momencie zaczyna Ci sie ulewac i wtedy to juz jest nieciekawie.

Ja dzisiaj też z mocnym postanowieniem, że biorę się za prasowanie i muszę je skończyć...Co prawda nie zostało mi już dużo i chyba dlatego tak ciężko mi się za to zabrać, bo wiem, że raz, dwa i zrobię nawet jak mnie przydusi na już...
Moja mama się śmieje, że jak ja nie zdążę do ona skończy, ale wolę mieć wszystko gotowe, poukładane w komodzie...

Tak sobie prasuje i ciuszki rozmiarami ukladam i zauwazylam ze metki na ciuszkach to mozna miedzy ksiazki wlozyc :wściekła/y: Mam niektore bodziaki zekomo 62cm a rozmiarem sa takie same jak 74cm. Wiele innych ciuchow podobnie. Najwyrazniej co firma to rozmiarowka, tylko w takim przypadku to po co w ogole sugerowac sie metka przy zakupie :eek: Tez tak macie?

Ja kupowałam całą wyprawkę ubrankową w dwóch sklepach, więc nie zauważyłam różnicy w rozmiarach...Może jakbym miała różne sklepy, firmy to byłoby to widoczne...A właśnie skończyłam prasować,więc Mała "jest gotowa"...tylko ja muszę się jeszcze z lekka przygotować, ale to też mam w planach na ten tydzień...

ja mam ciuszki dziecięce z różnych "źródel", różne firmy i też zdecydowanie zauwazyłam że rozmiar rozmiarowi nierówny :-p Troche to utrudnia segregowanie więc bardziej musiałam polegać na sobie niż na metkach :-)

Bluetooth niestety rozmiar rozmiarowi nierówny. Pamietam z corcia jak miałam ciuszki z h&m to dla mnie była zawyżona numeracja i tak mam do tej pory. Ja sie rozmiarem w 100 % nie sugeruje. Dla siebie jak kupuje to tez w niektórych firmach 34, w innych 36 a nawet 38. W przypadku maluszkow nie są to aż tak drastyczne różnice. Poza tym dzieci w rożnych miesiącach są rożne jedne pulchniejsze, inne szczuplejsze. Pamietam jak przed porodem chyba tydzien plakalam ze bezsensu tyle małych rzeczy kupiłam i napewno bedą za małe , a po porodzie niektóre okazały sie duzo za duże;-)

Tak sobie prasuje i ciuszki rozmiarami ukladam i zauwazylam ze metki na ciuszkach to mozna miedzy ksiazki wlozyc :wściekła/y: Mam niektore bodziaki zekomo 62cm a rozmiarem sa takie same jak 74cm. Wiele innych ciuchow podobnie. Najwyrazniej co firma to rozmiarowka, tylko w takim przypadku to po co w ogole sugerowac sie metka przy zakupie :eek: Tez tak macie?

j ateż tak mam, dlatego zabiore się za tą szuflade z roz 62 bo się pewnie nadadzą szybciej niektóre rzeczy.
A mam tez te 3 niesczęsne kaftaniki w roz 42 i przymierzałam do nich identyczny kaftanik roz 50 i tlyko rękawki były ciut krótsze.

reklama
Ja wszystkie ubranka które mam (do rozmiaru 80) najpierw posegregowałam na typy ubrań np pajacyki, śpioszki, kaftaniki, body, a później każdą z tych kupek rozdzielałam na rozmiary przymierzając każdą rzecz do drugiej i tak jak już zrobiło się kilka kupek to popatrzyłam na metkę i wiedziałam że to będzie 56, a to 62 i tak dalej. Bo rozmiary na metkach faktycznie przeróżne...

Do góry