reklama

Wyprawka do szpitala

Hej! Wczoraj w SR dowiedziałam się co zabrać ze sobą do szpitala. Nie muszę kupywać koszul bo są szpitalne - położna mówiła,że te lepiej wchłoną pot. Można sobie je wymieniać wiele razy. Powiedziała,ze szkoda brudzić swoich nowych krwią. Mam zabrać szlafrok, ręczniki:mały,duży,klapki pod prysznic, kapciuchy i szlafrok. odradzała wkłady poporodowe...mówiła,że podkładają dużą legnine leżąc z nogami w zgiętymi w kolanach wszystko sobie wypłynie co nie potrzebne.. Cżesto się ją wymienia i jest chłonniejsza... I jeszcze do tego bardzo ważne jest wietrzenie krocza...aby nie dostały się do środka beztlenowce-bo pózniej dochodzi do zakażenia poporodowego...Majtki poporodowe można mieć-wkładać aby przejść do toalety bądz pod prysznic (żeby nie zgubić gdzieś po drodze tej legniny. Cały czas ważne jest wietrzenie) A podpaski najlepiej w domu. Prysznic dozwolony gdzieś ok. 7-8 godz po porodzie. Dla dziecka mam zabrać tylko morke chusteczki do pupy czapeczkę i rękawiczki. Pampki dostanę w szpitalu i wszystko inne też. Nie kazała zabierać ze sobą odrazu ubrań dla dziecka na wyjście. Powiedziała,ze najlepiej będzie jeśli ktoś przywiezie je w dzień wypisu. Aby mialy jaknajmniejszy kontakt z zarazkami szpitalnymi. Tak samo z ubraniem dla mnie. Poleciła nam też szare mydło "Biały Jeleń" do mycia całego ciała. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę.

reklama
Wiecie, mi odpowiadaly z tanszych pieluszek, te z Lidla. Ale sprawdzilam je dopiero, gdy Mala miala 2 lata, wiec nie wiem, czy noworodkom tez się sprawdzą.... (???)
Savenna??? Ja ich własnie uzywam dla Laury i jestem ogólnie zadowolona:tak:Ty lko ze tam najmniejszy rozmiar to od 4-9kg wlasnie dzis przez przypadek kupiłam taka jedna paczkę:zawstydzona/y: wiec bede miała na pozniej:-D
Może na początku warto kupić małymi paczkami i sprawdzić co przypasuje naszym maluchom. :tak:
Wlasnie tak bede teraz robiła:rofl2:

Dziś w Lidlu zobaczyłam w przecenie Staniki dla karmiących takie sportowe za 19,99 wiec sobie kupiłam czarny. Bardzo fajniutki Normalnie jakbym nic na sobie nie miała ubrane:)))) a w czwartek beda piłki z uszami do skakania za 12.99:))))

Ostatnia edycja:
Maja wiele informacji nabylas:tak:Super i my mozemy z nich skorzystac:-D
Cieszę się,że uważacie info ode mnie za przydatne:tak:Przypomniało mi się...wykonywaliśmy takie ćwiczenie...najpierw ustawiliśmy się na materacach tak jak raczkujace dziecko. Podnosiliśmy na przemian prawa ręka lewa noga ,lewa ręka prawa noga. Podczas podnoszenia kończyn położna mówiła wdech a po kilku sekundach dopiero wydech (można było opuścić rękę i nogę) Kilka razy powtarzaliśmy to ćwiczenie-a teraz po co? Już mówię...
położna przygotowuje nas do krótkich bezdechówe-mówi,ze to pomaga przy porodzie teraz dzidziusia przyzwyczajamy żeby pózniej nie bał się:tak:(co się dzieje,że brakuje powietrza,)a tak się przyzwyczai:tak:

Dziś w Lidlu zobaczyłam w przecenie Staniki dla karmiących takie sportowe za 19,99 wiec sobie kupiłam czarny. Bardzo fajniutki Normalnie jakbym nic na sobie nie miała ubrane:)))) a w czwartek beda piłki z uszami do skakania za 12.99:))))
Chyba się skuszę na taki staniczek. Niestety pilki sobie nie sprawię, bo nie będę miala, gdzie jej trzymać :laugh2:

a w czwartek beda piłki z uszami do skakania za 12.99:))))

a mi sie przypomniało, jak na porodówce, niby żeby sobie ulżyć, skakałam na piłce- myślałam że jajco zniose.
Zeszłam, i dalej trzmałam się zlewu, jakbym chciała go ze ściany wyrwać:rofl2::-D

fajnie się wspomina, ale niedługo mnie to czeka:sorry2:

Hej! Wczoraj w SR dowiedziałam się co zabrać ze sobą do szpitala. Nie muszę kupywać koszul bo są szpitalne - położna mówiła,że te lepiej wchłoną pot. Można sobie je wymieniać wiele razy. Powiedziała,ze szkoda brudzić swoich nowych krwią. Mam zabrać szlafrok, ręczniki:mały,duży,klapki pod prysznic, kapciuchy i szlafrok. odradzała wkłady poporodowe...mówiła,że podkładają dużą legnine leżąc z nogami w zgiętymi w kolanach wszystko sobie wypłynie co nie potrzebne.. Cżesto się ją wymienia i jest chłonniejsza... I jeszcze do tego bardzo ważne jest wietrzenie krocza...aby nie dostały się do środka beztlenowce-bo pózniej dochodzi do zakażenia poporodowego...Majtki poporodowe można mieć-wkładać aby przejść do toalety bądz pod prysznic (żeby nie zgubić gdzieś po drodze tej legniny. Cały czas ważne jest wietrzenie) A podpaski najlepiej w domu. Prysznic dozwolony gdzieś ok. 7-8 godz po porodzie. Dla dziecka mam zabrać tylko morke chusteczki do pupy czapeczkę i rękawiczki. Pampki dostanę w szpitalu i wszystko inne też. Nie kazała zabierać ze sobą odrazu ubrań dla dziecka na wyjście. Powiedziała,ze najlepiej będzie jeśli ktoś przywiezie je w dzień wypisu. Aby mialy jaknajmniejszy kontakt z zarazkami szpitalnymi. Tak samo z ubraniem dla mnie. Poleciła nam też szare mydło "Biały Jeleń" do mycia całego ciała. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę.
Też lubie konkretne informację. Przynajmniej człowiek nie jest skołowany i wie co i jak. No i nie będziesz tachać pięciu toreb na porodówkę :-p

reklama
Do tej pierwszej części się zgodze. Natomiast co do drugiej to juz mniej. Co szpital to inaczej u nas musza byc pampki ciuszki itp. A na wyjscie wiadomo ze przywozi sie w dniu wyjscia:rofl2:

Gosiu z tej piłki sie z puszcza powietrze i łatwiutko pompuje:-p
Justynka ja w szpitalu na poczatku mogła skakac ale w ostatniej fazie juz nic niepomagała i ulgi niedawało:rofl2:. natomiast lubiałam sobei w domku na niej siedziec i krecic bioderkami:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry