reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Co do szlafroka to nasz Adaś zaczął nosić jak zaczął chodzić i jeszcze chciał się bawić po kąpieli tj. po skończeniu roczku.

No i ja dziecka nie kremowałam choć nabyłam odpowiedni kremik bo miał tak wspaniałą, pachnącą skórę, ani suchą ani tłustą, że nie widziałam najmniejszego sensu w ładowaniu w nią chemii :p

Kombinezony polecam tylko dwuczęściowe - dostałam ze trzy jednoczęściowe po dzieciach znajomych ale nałożenie tego na bardzo ruchliwe dziecko graniczyło z cudem i wymagało o wiele wiele więcej cierpliwości i czasu niż byłam skłonna na to przeznaczyć (już nie wspominając o tym, że jeden był uszyty tak ciasno, że w ogóle się go nie dało nałożyć) więc nabyłam dwuczęściowy i od razu było lepiej.

A co do wózka to ja jestem jak najbardziej za spacerówkami gdy dziecko już porządnie siedzi - są o wiele wygodniejsze w prowadzeniu, lżejsze, łatwiejsze w transporcie.

reklama
hehe to ja mam całkiem odmienne doświadczenie, jak kombinezon to tylko jednoczęściowy. Raz dwa sie wpakuje i nic sie nie ściąga i nie wieje :-)

natomiast odradzam wszystko co ma kołnierzyki i kaptury, jeans jak juz to tylko taki bardzo mięciutki wiec najlepiej w sklepie macać. Sweterków Mati tez nie lubiał i były właśćiwie nie chodzone.

Ostatnia edycja:
Lori- jak będziesz miała coś z małych ciuszków po matim to moze uda nam się pohandlować:))
Jeżeli chodzi o imiona to jak pisałam
Antek- do negocjacji z sis mojego
Janek- zajete przez sis mojego(zabrala wszystkie fajne imiona:))
Franek- tylko ten Franciszek mi sie troche nie wiem z kostuchą kojarzy:p
Błażej
Patryk
ew. Michaś po moim braciszku kochanym.

My imię mamy obstawione, ale dla synka i tak już się przyjęło, nawet dzieciaki tylko mówią "nasz brat", "dla brata" itp i tak właśnie sobie pomyślałam, że będzie nieźle jak na usg połówkowym wyjdzie, że to jednak dziewczynka:sorry:

Jak dla mnie lezaczek - bujaczek to tylko z zabawkami, my sie swojego juz pozbylismy niestety wiec bedziemy kupowac nowy. Mi sie ten podoba:
FISHER PRICE Leżaczek - Cudowna Planeta T4145 (3120422377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znajoma ma i Ania bardzo lubila w nim lezec jak szlysmy do nich w odwiedziny, zreszta do tej pory na niego wchodzi i kaze sobie wibracje wlaczac, a potem mruczy :)
A do babci kupilismy polska, tania wersje tego lezaczka:
Leżaczek BABY STAR COLECTION- funkcje+pałąk+zabawk (3130770538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I tez calkiem fajny :)

A ja sobie dzis kupilam (w koncu!) porzadna, duza torbe na rzeczy malucha z przewijakiem :) Maz marudzi bo jest w rozowe flamingi, no ale co tam bedzie musial uzywac ;) Torba taka:
http://www.amazon.co.uk/Momymoo-Pre...f=sr_1_9?s=baby&ie=UTF8&qid=1365019170&sr=1-9
Z tym ze w TKMAXX byla za 1/3 tej ceny :)

cytryna ta torba jest mega fajna! kurde... ile tych rzeczy trzeba mieć, masakra! chyba niedługo zrobię listę. a mamusie, które mają już jedno dziecko poproszę o listę rzeczy potrzebnych :) dla takich jak ja, to będzie "złota lista" :)

DSCI0148.jpgmoje pierwsze zakupy ;-)
bylam dzis w smyku patrzelismy z synkiem na wozki...mysle ze zostane przy tym jedo 4fyn jest fajniutki..jest tanszy niz w necie a model sprowadza mi jaki bede chciala;-)

Załączniki

• DSCI0148.jpg
    DSCI0148.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 89
reklama
marzenka super ciuszki ... aż zazdroszczę :) ja to młodemu nic nie kupię, bo po synku mamy tyle nowych ciuchów praktycznie nie używanych że głowa mała ahh, ekonomicznie wyjdzie ten drugi synuś :D

Do góry