reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

fillil - ja na pewno na początku maja zrobie mega przegląd ubranek po Mateuszu, musze dokładnie wiedziec co bedzie mi brakowac i zrobić liste. Chce dać siostrze miesiac czasu na zakupy a przyjeżdża pod koniec maja to mi wtedy wszystko dostarczy :)Pranie bede robila pewnie w lipcu :-)

Mika - fotelik to bardzo ważna rzecz, cos sie może wydarzyć nawet na krótkim odcinku tfu tfu odpukać w niemalowane. Najlepiej kupic zestaw 2 w 1 i dobrac dobry fotelik który wchodzi na stelarz wózka. Duzo wózków ma w zestawie fotelik maxi cosi a on wypada bardzo dobrze w testach

annaoj - może zrobimy w przyszłości jakiegoś biznesa i odkupie od ciebie niektóre ubranka ;)

reklama
mika - ale fotelik to fotelik, one sa podobnej wielkości, niezależnie czy kupisz 3w1 czy 2w1 a fotelik osobno. Musi być fotelik od 0 do 13 kg. Różnią się tylko jakością wykonania.

annaoj no dokladnie ja też musze jak tylko potwierdzą sisiaka pozbyć się dziewczyńskich ciuchów bo miejsca niestety nie ma a po co to trzymać. no my na szczęście mamy duże auto i nam z tyłu wejdą trzy foteliki, mamy trzy osobne fotele z tyłu każdy ma normalny pas. no my na fotlikach tez nie oszczędzamy bo własnie dużo jexdzimy, już wole oszczędzic np na wózku, ciuchach i gadżetach ale na foteliku...

lori no ja własnie tez musze posprawdzać ubranka posegregować i dokupić co trzeba.

mika no ale włąsnie tak jak pisze lori ten fotelik który będzie w zestawie z wózkiem powinien być dobrej firmy a juz np powinien mieć dobre testy.

Ja dostanę wózek w prezencie wybrałam 2w1 bebetto luca w kolorze grafitowym, nie chcę żadnych piziopstrokatych kolorów, jedynie napalałam się na piękną różową posciel do łózeczka - no ale to już przeszłość.
fotelik dostanę od brata własnie taki 0-13 maxi cosi po bratanku, więc to mam z głowy, a jak tak patrzyłam na zestawy 3w1 to w większosci widziałam jakies foteliki no name bliżej mi nie znane marki takiej jak wózek, nie pisało też o żadnych atestach, więc jeżeli zestaw 3w1 to z dobrym fotelikiem, który przeszedł testy, bo kupowanie bez atestu to się wg mnie z celem mija, z moim jeżdżeniem fotelik musi być dobry:)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

A mutsy evo macałam i bardzo fajny i lekki:) był pierwszym wyborem, ale takie mam opory z powodu ceny.

Ja też liczę, że teść nam da na wózek;-) coś tak wspominał.
Filli na szczęście do mojego auta wejdą 3 foteliki, też mam trzy fotele. Mój chłop pod względem auta to jest ciężki, jak się Alicja urodziła to takiego zonka mi strzelił, że sobie auto zmienił w czasie jak ja byłam w szpitalu, że niby taką niespodziankę mi zrobi i sobie coupe kupił. Wszystkim się podobało, a ja tego auta zdzierżyć nie mogłam. Około pół roku temu na szczęście wymienił na "normalne" Teraz go na cmax namawiam, zobaczymy

annaoj, fillil - ja tam na używane też bede polować zwłaszcza takie powyżej 68, juz nie wspomne o kurtkach i spodniach bo to najdroższe. Wole wiedziec od kogo kupuje. Wy porządne dziewczyny to mam zaufanie, a tak to nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi :)

katjoshka - mi tez sie nie podobają pstrokate wózki :) na razie obstawiam granatowy bo sie tak nie brudzi po złożeniu od kułek, tzn brudzi sie ale nie widać :-p jak jest jednolity to łatwiej dobrać dodatki jakie się chce :)

ja dla Mateusza mialam dużo ubrań używanych po moim siostrzeńcu, do przedszkola ma nówki, ale do tyrania na dzialke, rower, po domu chodził w ubraniach po Lesiu. Borok tak sie przyzwycził że ostatnio wyrósł mi ze skarpetek, mówie ściagaj to od razu wywalimy do kosza. A on do mnie " nie mamusiu, Ola bedzie miała" . Ja " ale tam są dinozaury, dziewczynki wolą chyba kwiatuszki i motylki" Mati " e tam mogą być"

jesli chodzi o auto to my mamy dwa, dużego forda i tam sie zmieści wszystko i ja pomykam małym matizem, a że to główne auto do przemieszczania sie dla mnie to niestety musze do tego mojego maluszka zmieścić wózek.

edit: w 5-10-15 fajne promocje np. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2379?c=889

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry