reklama
-Lorelain-
Fanka BB :)
nadiaa - ja smoczka nie kupowałam żeby mnie nie korciło, ale teraz sobie daruje i chyba dam smoczek co by sie troche wiece wyspać 
Bachucha - no to widać że jestes stworzona do rodzenia dzieci :-)... ja to sobie wręcz musialam przykładać pieluche tetrową bo jak jednym cyckiem karmilam to tryskało z drugiego

Bachucha - no to widać że jestes stworzona do rodzenia dzieci :-)... ja to sobie wręcz musialam przykładać pieluche tetrową bo jak jednym cyckiem karmilam to tryskało z drugiego

Bachucha - no to widać że jestes stworzona do rodzenia dzieci :-)... ja to sobie wręcz musialam przykładać pieluche tetrową bo jak jednym cyckiem karmilam to tryskało z drugiego![]()
hahahahahahaha.... jak fontanna! o nic... ciekawa jestem jak będzie u mnie...
-Lorelain-
monia - no to nie takie śmieszne ... trzeba było uważać bo tryskało po oczach 

Rzadko tu pisze, ale znalazłam coś "niesamowitego" z nowinek WhyCry Plus TŁUMACZY PŁACZ DZIECKA wysyłka GRATIS (3128194571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
To ja napisze co kupuje, co mi sie przydalo a co zupelnie nie:
Wyprawka dla dziecka:
1.CIUSZKI W ROZMIARZE 56: kupuje 10 zestawow body plus pajacyki, przy Ani tego rozmiaru uzywalam prze 4 tygodnie, ale znam tez osoby ktore kupowaly jeszcze mniejszy rozmiar po urodzeniu maluszka bo dzidzius byl taki malutki. W kazdym badz razie nie kupujcie za duzo, najwyzej sie dokupi
- body długi rękaw 6x
- body krótki rękaw 6x
- śpiochy 6x
- pajacyk 6x
- czapeczka 3x
2.CIUSZKI W ROMIARZE 56/62:
- czapeczka cieplejsza 3x
- okrycie kąpielowe 3x
- rajstopki 4x
- rękawiczki niedrapki 3x
- skarpetki bawełniane 5x
skarpetki frotte 5x
3.CIUSZKI W ROZMIARZE 62:
- śpiochy 9x
- body długi rękaw 6x
- body krótki rekaw 6x
- pajacyk 6x
- półśpiochy 2x
- kombinezon 2x (jeden taki mięciutki misiowy a drugi juz taki bardziej na zime)
- śpiworek do spania 1x
3.AKCESORJA
- wanienka 1x
- stojak do wanienki 1x (jeśli ktoś potrzebuje)
- płatki kosmetyczne 1x
- szczoteczka + grzebyczek 1x (taka nakładka na palec do masowania)
- patyczki 1x
- gaziki jałowe
- aspirator np frida 1x
-proszek do prania lub płyn no lovela ( ja kupie tylko na pierwsze pranie, jak sie skończy to przejde na persil sensitive)
- sudecrem 1x jakikolwiek krem kupicie to maly na poczatek bo nie wiadoma jaka bedzie reakja skory
- płyn do kąpieli 2 w1 z szamponem ja bardzo dlugo kapalam Anie w samej wodzie z dodadkiem kilku kropel olejku z nasion winogron, chemie zaczelysmy uzywac znacznie pozniej
- krem na każdą pogodę 1x
- krem przeci odparzeniom 1 a to cos innego niz sudocream? Ania odparzen nie miala, wiec nie wiem...
- puder 1x ( jak ktoś lubi)
- oliwka 1x mialam olejek z winogron (spozywczy)
- krem na słońce 1x
- mleczko nawilżające 1x
- chusteczki do pupy 2x, lepiej nie nakupic hurtowo tej samej firmy bo moze akurat uczulic. Trzeba próbować
- bepanthen zaczelam uzywac po kilku miesiacach
- pampersy tez moga uczulac wiec nie kupujcie hurtowo, ja teraz mam pampersy ale na poczatku huggisy mi lepiej podchodzily
- woreczki na brudne pieluszki - nigdy nie uzywalam
- pieluchy flanela 10x
- pieluchy tetra 15x
- łóżeczko 1x ( ja osobiście wole drewniane, najlepiej żeby miało skrzynie i wyciągane szczebelki)
- materac 1x
- kołderka + poduszka 1x ( nie bedzie tak szybko w użytku wiec z tym zakupem nie trzeba sie śpieszyc) my zaczelismy uzywac po roku
- pościel do łóżeczka 2x ( jak wyżej)
- ochraniacz 2x (używałam od samego początku, dziecko czuje sie przytulniej)zykotutaj strasza ze jak dziecko sie juz przekreca to jest ryzyko uduszenia, nie mielismy w ogole
- kocyk do wózka 1x
- przewijak 1x uzywalam stolu, a potem podlogi
- wózek 1x
- torba do wózka 1x
- termometr 1x - najlepiej elektroniczy do czoła lub ucha
Jelsli planujecie karmic piersia to nie kupujcie zestawu do butelek bo jak cos to zawsze mozna dokupic, podobnie z laktatorem, warto miec wszystko upatrzone i wybrane a jak cos pojdzie nie tak to sie szybko kupi. Ja mialam 2 male butelki, a puszke mm kupilismy w drodze ze szpitala bo nadal nie mialam pokarmu (5 doba), Ania z butelki jadla przez 24 godziny, potem bylo ok z moim mlekiem.
- wyparzacz 1x
- laktator 1x
- pojemniki na pokarm 10x
- 1x butelka 125 ml
- 1x butelka 250 ml
- termoopakowanie podwójne 1x
- termoopakowanie pojedyncze 2x
- elektryczny podgrzewacz 1x
- szczoteczka do mycia butelek 1x
- pojemnik na smoczki 1x
- pokrowiec na przewijak 1x
- becik 2 nie kupuje, uzylam kilka razy, za to kupule taka bawelniana owijaczke (nie wiem jak to nazwac...):
- karuzela 1x
- podkład od przewijania 1x
- mata edukacyjna 1x
- leżaczek bujaczek 1x
- elektroniczna niania 1x teraz bede miala, ale jak sie Ania urodzila mieszkalismy w malym mieszkaniu i slyszalam ja zawsze bez niani
- monitor oddechu 1 nie mialam
- moskietiera do wózka 1 moja spacerowka miala wbudowana, ale w Szkocji sie nie przydajena szczescie!
- folia przeciw deszczowa do wózka 1x
Karmienie piersia:
Ja bede kupowala 4 biustonosze. Ponoc mozna sie zmierzyc od 38 tyg ciazy i wtedy kupowac ale mi biust sie zmienial caly czas! te ktore kupilam jeszcze w ciazy byly za male. Polozna w szpitalu polecilam mi marke emma jane - i trafila w 10. Ja mialam takie:
Nursing Bras - Emma-Jane Nursing Bras - Nursing Bra 361
One pasuja na rozne rozmiary i to mnie uratowalo. Kupuje conajmniej 4 bo pamietam ze tak sie pocilam przez kilka miesiecy po porodzie ze jeden stanik nosilam max 12 godzin.
Mi wkladki laktacyjne przydaly sie bardzo, cieklo ze mnie przez miesiace.
Krem na sutki - polecam kremy ze 100% lanoliny np medela albo lansinoh, no chyba ze ktos jest uczulony. Znacznie skuteczniejsze niz inne kremy.
Laktator kupilam dopiero po powrocie do pracy.
Mi tez bardzo sie przydala poduszka do karmienia - rogal, zwlaszcza po cesarce jest duzo lzej karmic. Kupilam ja w prezencie 2 innym osobom i tez sobie mega chwalily.
.
-Lorelain-
ja potrzebowałam laktatora bardzo szybko bo po kilku dniach juz mialam mega zastoje, cycki jak kamienie. Mlody nie umiał sie zassać i dopiero jak chwilkę upuscilam nadmiaru to mógł spokojnie ciumkać. Ciary mnie przechodzą na samą myśl. Mialam laktator reczny aventu i dla mnie to była masakra, ciagnelam i ciągnelam i nic uciągnąć nie mogłam. Ręce przy nim odpadały. Dla mnie to był chyba największy koszmar tego pierwszego okresu :-( Teraz kupie leketryczny i zobaczymy jak sobie poradzi.
Niektore poradnie laktacyjne i polozne pozyczajalaktatory, warto sie o to dopytac. Te ich laktatory sa naprawde dobre, nawet kupiony elektryczny bedzie slabszy. Ja mam medele mini i jest ok, chociaz mialam ten pozyczony przez kilka tygodni i mleko lecialo super 
Załączniki
-
P4060258.jpg34,2 KB · Wyświetleń: 55
-
P4060265.jpg21,2 KB · Wyświetleń: 48
-
P4060267.jpg22,8 KB · Wyświetleń: 55
-
P4060268.jpg30,7 KB · Wyświetleń: 63
-
P4060270.jpg22,7 KB · Wyświetleń: 62
-