reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

ja nie jestem za spaniem z dzieckiem, ale jak jak ktoś tak lubi i praktykuje to tez Ok. Po prostu każdy ma inne potrzeby. Ja chcialam miec troche wolności i prywatności z mężem. Mati spał z nami dokładnie pierwszy tydzień, potem przeszedł do łóżeczka które stało koło naszego łóżka. Nadal wszystko słyszałam, ale nie musiałam się bać że je w nocy przygniotę.

reklama
Ja mam zdanie jak Fillil.Spałam z małą miesiąc a potem tak ona zasypiała w swoim łóżeczku(chciałam żeby wiedziała że to jej miejsce)zawsze karmiłam ją w łóżku i odkładałam raz albo M.ją odkładał jak szedł później spać.Przy kolejnych karmieniach nie odkładałam jej bo tak mi było wygodniej.Spanie z we trójkę uważam za cudowne momenty.W sumie tak było do końca karmienia czyli 1,5 roku potem ja z M.przenieśliśmy się do innego pokoju i wierzcie mi nie było najmniejszego problemu ani z odstawieniem od piersi ani ze spaniem przez całą noc w łóżeczku.Przestała jeść w nocy co za tym idzie spać z nami i zaczęła przesypiać noce.

Teraz jeśli dziecko będzie chciało też zaproponuje moje wyrko:-) Z M.mieliśmy sporo czasu dla siebie wieczorami bo młoda zasypiała wzorowo 0 20.

katjoshka- mało delikatne to jest to, że w ogóle mogłaś pomysleć, ze miałam na myśli, ze dzieci z gadżetami są mniej kochane:-D w ogóle nie zrozumiałaś co napisałam. ale koniec tematu:)
My też na początku będziemy spać z maluszkiem, pod tym względem tez kupiliśmy duże łóżko, zeby było miejsce:) ale trochę się właśnie boję tego, że jak zasniemy to możemy go jakoś skrzywdzić przez przypadek... w końcu człowiek na śnie się nie kontroluje. wszystko wyjdzie w praktyce:)

Moje zdanie jest takie, że jak się śpi z maluszkiem to śpi się tak ostrożnie, że tego nie można spaniem nazwać a raczej czuwaniem :) w moim przypadku tak było. Misia to przytulasek mały jest, pewnie najchętniej spałaby na mojej głowie obecnie, tak jak na niektórych zdjęciach w necie :)

Nasz synek ma 2,5 roku i czasami zdarza mu siędo nas do łóżka przyjśći :-) i mówi że chce się poprzytulać...oczywiście w środku nocy. A jak M. wyjeżdża i jesteśmy sami z Szymkiem to zawsze sobie śpimy razem.
Spał też z nami na początku bo było nam tak wygodniej, nie musieliśmy wstawać do niego. I nie było problemu żeby po msc go do łóżeczka ze spaniem przenieść.

Właśnie też mieliśmy taki leżaczek z lewkiem z FisherPrice i był rewelacyjny. Teraz ma na oku identyczny jeżeli chodzi o budowę, ale w innej wersji graficznej.

Muszę Małej jakąś zabaweczkę kupić, taką typowo dla niej. Ale nie wiem na co się zdecydować.

Aaa i przyszedł mi ten kombinezon z 5-10-15 - przepiękny! I to takie duże 62... jak córcia będzie taka jak Szymek to na minimum pół zimy jej wystarczy. Młodemu też musiałam w lutym nowy zakupić kombinezon, bo ten pierwszy się zrobił za mały, ale z drugiej strony jakbym od razu wzięła taki żeby wystraczył to by się w nim "topił" przez pierwsze 2 miesiące.

Mysza - ja chce zrobić tak że jak Lila sie urodzi to dostanie zabawkę od brata i ona Mateuszkowi tez coś da :) Dla niej to myslalam raczej o jakiejś przytulance co będzie miała na lata. Jako pamiątka.

Ostatnia edycja:
Anni - to ja wybrałabym krowę bo dziecko najszybciej widzi czarno białe obrazy ponieważ są kontrastowe :) ... ja chce kupić miękką książeczkę całą rozkładaną z czarno białymi obrazkami i położę wzdłuż łóżeczka

reklama
Z tą zabawką jako prezent od siostry czy od brata świetny pomysł :) Ogólnie śliczne te przytulanki :D Nad zabawkami też na razie nie myślałam i chyba nie będę kupować przed porodem zobaczę później :-)

A co do spania z dzidzią to na bank bałabym się, że ktoś je przygniecie ja albo mąż więc wole nie ryzykować :-p

Do góry