reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

przy okazji dzisiejszych zakupów w Ikei Mati dostał taką lampkę do usypiania SPÖKA Lampka nocna LED - IKEA i sie okaząło że jest nią mega zachwycony... tak więc chyba mu nie trzeba wiele do szczęścia :-D

cytryna - dzięki...chyba masz rację ... ja to już nawet nie pamiętam jak to jest mieć takie małe dziecko :sorry2:

dzisiaj sie mega wkurzylam na Ike bo na 6 produktów upatrzonych na ich stronie internetowej kupiłam 1, a reszta jest juz całkowicie zlikwidowana i nie będzie w sprzedaży :crazy: .... no to ja nie kapuje dla czego jest to nadal na stronie .... zaburzyło mi to całą moją koncepcje pokoju.

swoją drogą strasznie cieżko jest kupić fajna pościel dla dziecka starszaka o normalnych wymiarach ... dla niemowlakow to wszędzie pełno a co tak dla starszaków to juz nie. Nie chce pościeli z allegro jakich wiele bo juz raz kupilam i wcale nie jest fajna no i chcialam cos ładniejszego i porządniejszego. Nawet jak człowiek ma na to kase to nie kupi bo nie ma :dry:

reklama
Judyś - co do materacy to ja znowu słyszałam , że lateksowe są bardzo dobre - dopasowują się do kształtów dziecka i zapewniają dobre podparcie dla kręgosłupa. są naturalnie antybakteryjne i antygrzybiczne oraz przewiewne
Tylko teraz się zastanawiam czy kupić mieszankę z lateksu z gryką badz kokosem czy sam lateks.
Annie - fajny ten materac...grubo sie nad nim zastanowie!

Lori - mi podoba się SIS;-) A z Ikea to niestety tak jest...upatrzysz sobie coś jedziesz i kupaaaa! Nie ma na stanie!

Macie jaką fajną firmę z pościelami i ochraniaczami do łóżeczka i ? możecie coś polecić?

Ostatnia edycja:
magdzia

Ja kurcze właśnie nie wiem każdy ma swoją opinie co do materacy i jestem mówiąc szczerze w kropce nie wiem na prawdę nie wiem który jest dobry.
Co do pościeli bardzo podobają mi się komplety:
3el Haftowana pościel 120x90 HAFT NOWE WZORY (3306764290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
*BABY-RAJ**UROCZA 3el pościel HAFTOWANA *120x90** (3324287671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale ani u jednego ani u drugiego sprzedawcy nic nie zamawiałam więc nie mogę ich ocenić jako sprawdzonych. Jedynie tyle co po komentarzach

Kademi ja dla pierwszego synka kupowałam podobną pościel i nie byłam z niej zadowolona, strasznie sztywna i niezbyt miła w dotyku, najlepiej kupić coś po macanku w sklepie:)

Kurcze to szkoda bo podoba mi się :-(A u mnie sklepy odpadają jedynie po porodzie jak już będę mogła chodzić, ale wtedy też za bardzo nie będzie czasu przy maleństwie

kademi ja własnie o czymś takim myslałam prostym z jedną jakąś aplikacją/haftem. moze gdzieś namierze w Krakowie i pomacam to dam Ci znać;-)

a nie myślkałyście żeby kupić ochraniacz na całe łóżeczko? nie będzie dzidziol miał bezpieczniej? no coś takiego? - 360x30 (łóżeczko 120x60), Ochraniacz do łóżeczka 360x30 (kod. d108) - pościel dla dzieci

no bo na poczatek i tak pościeli nie będziemy używac to nie trzeba kompletu kupować. Od kiedy właśnie dzieciaczek spi na podusi i pod kołderką?

reklama
e-de - ja już tak mam że jak coś mi sie spodoba, a nie mogę dopasować dostępnych w sklepach rzeczy do siebie to wymyślam i szyje. Tak powstała moja maleńka marka WhyKa. Najpierw szyłam ubrania dla siebie, później znajomym i tak znajomym znajomych i jakoś poszło. Teraz tak mi się spodobało z tymi pościelowo kocykowymi rzeczami dla dzieciaków że chyba poszyję tego więcej i zacznę sprzedawać, w końcu do września jeszcze dużo czasu =)
tu fotki:
podusia i kołderka z prześcieradłem:
Zobacz załącznik 567380Zobacz załącznik 567384Zobacz załącznik 567385
kocyk/rożek(z wyjmowanym wypełnieniem, więc nie jest za gorący)
Zobacz załącznik 567382Zobacz załącznik 567383
ochraniacz na szczebelki
Zobacz załącznik 567381

p.s. żeby była jasność jako , że jestem inż. lotnictwa to u mnie w brzuchu siedzi mały kosmonauta, który ma być dziewczynką i ma się nazywać Zuza =)

Dobra dziewczyny jako, że pojawiło sie sporo zapytań o wykonanie rzeczy przeze mnie, tak więc wróciłam z weekendu i ogarnelam materiały które mam dostępne i zrobiłam mały kosztorys.
No, więc jeśli która by chciała żebym wykonała dla nie pościel, ochraniacz, kocyko/rożek albo po prostu cały zestaw z wybranego z przez siebie motywu to piszcie a maila asia@whyka.com, tak żeby nie zaśmiecać forum.

Dostępne motywy:
kolaz tkanin.jpg

kolor Minky dostępny jest tak naprawdę jakikolwiek się chce.
Podobnie z tkaniną na drugą stronę pościeli i prześcieradło. Po prostu jak któraś wybierze sobie motyw to ja zaproponuję dobranie materiału.
cenowo przedstawia się tak:
kocyk/rożek - 119 PLN
pościel(kołdra 110cmx125cm,podusia35cmx55cm,prześcieradło z gumką na łóżeczko 120cmx60cm)
bez wypełnienia - 169 PLN
z wypełnieniem - 210 PLN
ochraniacz na szczebelki 374cmx21cm(łóżeczko 120cmx60cm) - 169 PLN

Kocyk/rożek posiada wypełnienie dzięki czemu może służyć jako ciepły lub letni kocyk.
wszystkie użyte materiały są przystosowane specjalnie dla dzieci i wykonane z precyzja i dbałością. Wszystko jest szyte ręcznie.
Każde wypełnienie można wyjąć i wszystko wybrać w pralce.

Załączniki

• kolaz tkanin.jpg
    kolaz tkanin.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 57
  • kolaz tkanin.jpg
    kolaz tkanin.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
Do góry