Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Karolinka ma widocznego jednego ząbka - dolną jedynkę, jednak nie przebiła sie ona jeszcze przez dziąsełko, ciekawe kiedy to nastąpi, ale może to jeszcze potrwać. Ślinienie jest na porządku dziennym i "zjadanie" wszystkiego co możliwe.
u nas mala ma doslownie slinotok - bez pieluszki nie ma sie co ruszac - i wszysko oczywiscie laduje w buzi razem z nieszczesnym kciukiem - zaczynaja sie problemy ...
Dzis wizyta u lekarza, moje podejrzenia o zbaku nie potwierdzily sie. Lekarka stwierdziala ze to jeszcze nie to.
A Maja slini sie jak piesek) cala reke do buzi pcha na dolnym dziasle widac biala kropke i tez czuje jakby incaczej ssala piers bardziej mnie boli.
Pamietam jak Maksowi wychodzily pierwsze zabki to wyszly szybko bez bolesnie i bez zadnych objawow nagle sie pojawily dwie dolne jedynki))Pozniej juz mial takie popuchniete miekkie dziasla w tych miejscach gdzie pojawialy sie nastepne. Natomiast u Mai ni widu ni slychu miekkich popuchnietych dziaselek)))
Wiki od pewnego czasu slini sie strasznie,nie nadążam jej buzi wycierac i wszystko oczywiscie w buzi ale najlepsze sa raczki,najlepiej od razu cala piącha a jakby mogla to i dwie by wsadzila
Ja z majówek. Natalka naszej Maxin ma już 1 ząbka, a drugi się przebija :-)
Ślinienie to oznaka normowania się pracy ślinianek. Oznaką pojawiania się ząbków jest zanik tej falbanki z dziąsełek. Mój Jakub też się "pięknie" ślini :-)
No i sie zaczelo... lece bo Natalka placze juz 5 raz tej nocki, ktora sie jeszcze na dobre nie zaczela Trzymajcie kciuki....zabki nadchodza a z nimi nieprzespane nocki...buuuu