reklama
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Dzikusko niekoniecznie - nie wszystkie dzieci podczas ząbkowania sa marudne, goraczkuja, mają biegunke itp. Krzyś bardzo łagodnie przechodził zabkowanie a pomagał nam żel na dziąsełka Calgel (chyba tak sie nazywa, w takiej fioletow-wrzosowej tubce)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Dzikusko,nie oceniaj tak zle swojego synka. ;-)
Megus,mam ten zel - dostalam od Pani z pracy,gdzie bylam na stazu,bo zostal jej nie otwarty po coreczce. :-) Bedziemy probowac,jesli nastapi taka potrzeba. ;-)
Megus,mam ten zel - dostalam od Pani z pracy,gdzie bylam na stazu,bo zostal jej nie otwarty po coreczce. :-) Bedziemy probowac,jesli nastapi taka potrzeba. ;-)
Czy smarujecie juz dzieciaczkom dziąsełka żelami typu Bobodent??? Ja juz kupiłam i Ali smaruje, zwłaszcza na noc bo chyba by mi nie usnęła. Ona cały dzień ma rączki w buźce, kiedyś to aż miała skórę na paluszkach pomarszczoną jak po 2-godzinnym siedzeniu w kapieli
. Ciekawe kiedy wreszcie pojawi sie pierwszy ząbek
:-)

Filip też strasznie pcha rączki do buzi i i bardzo się ślini. Myślałam, że to zęby może i trochę nie chciałam żeby już mu rosły. Spytałam pediatrę czy to możliwe żeby już zęby i odpowiedziała mi, że raczej nie. Poza tym zęby są dziedziczne a my z mężem mieliśmy późno bo dopiero w 9 m-cu i najprawdopodobniej Filipcio też tak będzie miał. A ślini się dlatego, że dzieci w tym wieku śliny produkują tyle co dorosli, ale nie umieją jeszcze tak połykać i im wycieka. Rączki wkładają do buzi bo się nimi interesują i bawią. Narazie są to tylko rączki a później będzie wszystko co tylko się da.
Cioteczki! IDZIE PIERWSZY ZĄBEK!!!
Moja Oliwka strasznie wczoraj marudzila i plakala a przeciez to jest bardzo psokojniutkie dziecko, praktycznie wcale nie placze, caly czas sie smieje a tu cos takiego. Bardzo nas to zdziwilo, ale nikt nie wpadl na to ze to moze byc zab vo to bardzo wczesnie
Ale wieczorem po kapieli Grzesiu czyscil jej buzke Cebionem i szok
na dziaselku jest wielka "kulka"-zabek przebija sie przez dziaselko. Moja biedna Kruszynka. Zaraz posmarowalismy jej to dziaselko Bobodentem. A dzisiaj jest nadzwyczaj spokojna jak na zabkujace dziecko. Jezeli tak ma wygladac wychodzenie zebow to mnie to odpowiada, bo mam corcie Aniolka
Caly czas tylko pcha raczki do buzi no i non stop ma zalozony sliniaczek i jest ona caly mokry, inaczej co chwile musialabym ja przebierac.
Ciekawe tylko ile to potrwa, dzien, dwa, tydzien a moze nawet miesiac
W kazdym badz razie prosimy wszystkie CIoteczki i 3manie kciukow za naszego pierwszego zebola

Moja Oliwka strasznie wczoraj marudzila i plakala a przeciez to jest bardzo psokojniutkie dziecko, praktycznie wcale nie placze, caly czas sie smieje a tu cos takiego. Bardzo nas to zdziwilo, ale nikt nie wpadl na to ze to moze byc zab vo to bardzo wczesnie

Ciekawe tylko ile to potrwa, dzien, dwa, tydzien a moze nawet miesiac

W kazdym badz razie prosimy wszystkie CIoteczki i 3manie kciukow za naszego pierwszego zebola

Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Luczynko, to rzeczywiście bardzo szybciutko. U mnie u Krzysia pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiacu i wydawało mi się, że to wcześnie.
Trzymamy kciuki za ząbki Oliwki.
Ola też strasznie i nerwowo wkłada piąstki do buzi i ślini się, że
Trzymamy kciuki za ząbki Oliwki.
Ola też strasznie i nerwowo wkłada piąstki do buzi i ślini się, że

reklama