reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

heh- ja za pączkami nie przepadam..wiec nie wiem, czy w ogóle zjem..(nie pamiętam kiedy jadłam..moze jakieś 7 lat temu.. ::) ..albo dalej... :)

Dzis na obiadek zjadłam coś pysznego (straasznie mi smakowalo..mniamuśne! - rybkę smazoną z gotowanym bobem (sama sobie taka kombinacje wymyśliłam..z masełkiem i solą...- niebo w gębie :D..mąż mial do tego gotowane ziemniaczki jeszcze :p

reklama
cicha, nie martw sie, u nas tez nie ma prawdziwych paczkow....sa takie w amerykanskim stylu czyli zadne paczki!
ale jest nadzieja, bo tutaj maja polskie sklepy :D
kurcze, dobrze, ze mi przypomnialyscie!!!!!
zupelnie zapomnialam mimo ze jeszcze w weekend sie napalalam hehe

Rusalko, a tak z innej beczki, czy ty gdzies z wielkopolski nie jestes? ::)
bo ja jestem z Poznania i czasem uzywasz takich wyrazen typowo wielkopolskich!

Nie Agatatje - jestem z Dolnego Śląska -a znaczna część rodziny mam na wschodzie Polski (tam spedzałam tez dzieciństwo). - takze sporo podrózowalam (pomieszkiwalam w Opolu, Kaliszu, Gorzowie Wielkopolskim :) ..

Rusalko, ale Kalisz i Gorzow Wielkopolski to juz blisko, a na Slasku tez pewnie jakies podobienstwa, w koncu tez wplywy z niemieckiego sa!
teraz przykladu nie podam, ale nie raz juz u Ciebie widzialam jakies takie fajne wyrazenia charakterystyczne wlasnie w Wielkopolsce :D

Mój lekarz sam osobiście powiedział żeby wziąć cytrynkę więc na pewno nie fałszuje...Ja planuje chyba w przyszłą środę bo gin zażyczył sobie w 27 tyg, zresztą tak mi najbardziej pasuje iść
Co do pączków - to tez nie przepadam i pewnie sobie daruję, ale za to faworków robionych przez moją mamę nie mogę się doczekać :D

Wiem wiem,Agatatje - dlatego napisalam- że moze stad, ze pomieszkiwałam sobie tam..:) (aczykolwiek malo precyzyjnie to wyjaśniłam  ;)

Z innej beczki - wczoraj objadłam sie tego bobu ..(zresztą i mąż :)- smakowało nam baardzo! - a potem- suszyło - potwornie- do wieczora wypiliśmy wszystko co bylo można..brzuszek pękal :)- raz wzdęty od bobu :)- dwa od upojenia - masakra :)- czułam sie jakbym miała zaraz rodzić:) - a maz wczuł się chyba w te sytuacje :D

Dziewczynki a ja sie melduję juz po glukozie i powiem wam że z cytrynką luzik (nawet mi smakowała haha) a tak się bałam ;D ;D ;D

Ja też, Sumka, myślałam przed, że będzie gorzej. To teraz uderzaj w pączki :) Bo ja juz mam za sobą trzy! teraz wrzucę sałatkę grecką (ach, ta feta!!), żeby się "odsłodzić", a potem będę wcinać czwartego. A do wieczoru daleko :):):) No, która wygra w pączkowym rankingu?? :)

reklama
No AniaS ja co prawda znalazłam z różą, ale sredniej jakości, a do prawdziwej pączkarni była taka koleja, że musiałabym chyba ze 3 godziny stać. Narazie zjadłam 2 i 4 miniturki i coś czarno widzę dalsze spożycie, ale oczywiście podejmuję rękawice do pączkowego pojedynku. ;D ;D ;D

Do góry