reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zaczynam starania...

Witajcie kobiałki.
Ja zaczełam starania od marca,w maRCU NIE WYSZŁO,NO TO DALEJ LECIMY Z MĘŻUSIEM,ALE MY CO DWA MIESIACE MOŻEMY,BO ON TAK WRACA Z PRACY.

Dorapio ja też mam tyłozgięcie i to nie prawda,ja zaszłąm normalnie,mam syna,i wogóle to nie przeszkadza w porodzie ani w niczym.
BNyłąm u pierwszego lekarza i tez mi powiedzxiał,ze to źle i mam leżęć na brzuszku cąły czas to się amcica odwróci ,a ja byłam w 4 miesiacu,no to mi było już kiepsko tak leżęć,chociaz brzucha NIE BYŁO NIC,ALE DZIECKO JEST I ZDROWE I BEZ KOMPLIAKCJI...

a POWIEM CIO JESZCZE ZE MOJA ZNAJOMA MA TO SAMO I TEZ NORMALNIE URODZILA,DONOSILA ITP..
tAKZE NIE PRZEJMUJ SIE,skoro tyle przypadkow rodzi sie,no to ja nie rozumiem o co chodzi tym, lekarzom.

Pozdrawiam..

reklama
Fiana.....nic sie nie martw, ja mam cykle co od 30 do 60 dni....i sie udalo....5 miesiecy po slubie okazalo sie ze jestem w ciazy mimo ze specjalnie tego nie planowalam;-) ....napewno sie uda. Trzymam kciuki

W najbliższym czasie wybieramy sie z mężem do ginekologa, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku i nie ma żadnych przeciwwskazań do starania sie o dziecko.
Mam nadzieje,ze wszystko będzie dobrze ale dokąd nie oznajmi mi to lekarz nie będę do końca spokojna :confused:.

isikora napewno wszystko będzie dobrze i będziecie mieli dużo ślicznych fasolek .Ja mam juz badanka za sobą i już teraz wiem co mogło szwankowac a przynamniej mam nadzieję że to tylko to i teraz uda się temu zaradzic i szybciutko z osobówki zostane ciężarówką:-)

Fiana.....nic sie nie martw, ja mam cykle co od 30 do 60 dni....i sie udalo....5 miesiecy po slubie okazalo sie ze jestem w ciazy mimo ze specjalnie tego nie planowalam;-) ....napewno sie uda. Trzymam kciuki
Wielkie dzieki! Mysle, ze troche zanadto sie nakrecilam. Ale czekalismy z mezem 2 lata aby moc zaczac sie starac wiec chcialaby juz! Napewno wszyskie wiecie jak to jest. Maz powtarza, ze musze troszke wyluzowac aby sie udalo i wiem, ze ma racje ale co innego teoria a co innego praktyka. Chyba musze zapisac sie na joge albo co... :-)

Witam Was dziewczyny;-) Dawno Mnie tu nie było, a to wszystko dlatego,że życie trochę mi się poprzewracało.... hhmmmm dostałam prace, ale tak naprawdę to nie wiem czy się cieszyłam tym faktem. Zaczeliśmy z mężem starania o dzidzi a tu...Surprise:eek: no i takim o to sposobem moje marzenia o dzidzi odłożyły się na troszke później. Ale może to i lepiej. Od ponad dwóch miesięcy znów nie mam @ i to Mnie dobija... jutro idę do lekarza i troszkę muszę skłamać moją Panią doktor, że się staramy o dziecko i żeby zrobiła mi komplet badań:tak:Martwie się tym, że nie mam tej cholernej @ a wiem, że to niedobrze i tak sobie myślę, że chyba jednak nie wszystko jest O.K. Ale poczekamy zobaczymy...w każdym razie pozdrawiam wszystkie kobietki co sie starają ;-)

Witajcie Kobietki:)
Byłam u ginka...iiiii...jedno wielkie nic :-( dała mi tabletki Lutenyl na wywołanie @ i przepisła mi cholernie drogie tabletki anty..Yasminelle-3 opak. Także póki co...ciąg dalszy antykoncepcji w moim życiu! Kurde ale to wszystko skomplikowane...:confused:
całuje Was mocnisto!

a tak własciwie, to ptraficie mi powiedziec przez ile dni ja powinnam brac ten Lutenyl? Taka byłam przejeta wizyta, że zapomniałam..wydaje mi się że 5 dni a potem w nastepnych 5-ciu powinnam dostać @, ale powiedział mi ginek-tyle pamietam:-D że nawet jesli @ nie przyjdzie to tak czy siak tabletki anty mam zacząć brać 11 dnia...i tu sie własnie zagubiłam...pomóżcie! :eek:

reklama
Witam, ja i moja ukochana zaczęliśmy marzyć o własnym maluchu. Gdybyście zechciały napisać, jak możemy razem zadbać o zdrowe ciało mojej B., żeby zajście w ciążę i sama ciąża przebiegały jak najlepiej. I jeszcze napiszcie, czy trzeba się na coś szczepić (poza żółtaczką, to wiemy) i o jakich ewentualnych chorobach wiedzieć.
Wiemy już, że najlepiej brać kwas foliowy na pół roku przed ciążą i odstawić tabletki antykoncepcyjne minimum dwa miesiące przed. No i badania ginekologiczne o braku przeciwwskazań mamy za sobą. Przyznacie, na razie nie za dużo tej wiedzy :-)

Pozdrawiam :-)

Do góry