reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

no ilonko bardzo nieciekawy mój wykres. tylko czekam aż mnie zaleje. cóż. chyba nie jest mi dane zostać matką.

generalnie to te tempki niskie mam w tej fazie. ilonka czy można zacząć brać luteinę tak sama z siebie w drugiej fazie czy lepiej udać się do gina?

imiona bardzo mi się podobają. Zuzia to moja kuzynka ma już 22 lata ale super z niej dziewczyna. amelka i lena też fajne ale ostatnio dość popularne

reklama
Ilonka pozycje tylną oczywiście uwzględniłam:-) Imiona śliczne, Lenke znam, prześliczna mądra, Zuzia znowu jak mała to ślicznie, no ale nie wiem czy bym chciała, żeby do mnie Zuza wołali jak miała bym 18 lat;-) A od Pauliny wolę Paule:tak: Mój M dla dziewczynki wymyślił Kasandra :tak:

agnes no generalnie lutka jest na receptę wiec tak czy siak byś musiała miec recepty od gina, a poza tym jak dla mnie to Ona Ci nie jest w niczym potrzebna, bo tempka w fazie lutealnej nie ma znaczenia tzn nie musi ona być wysoka, kazda kobieta ma swoją indiwidualną ciepłotę ciała, poza tym jak dla mnie masz normalną tempkę !!!!!!!!!! nie wiem co TY od niej chcesz :p przeciez nie musi ona wynosić ok 37 stopni !!!!!!!!!!!!!!!!

mala mi :-(

agnes tempke w fl masz super tzn sa dziewczyny ktore maja tempke miedzy jedna a druga kreska a po 12 d fl wyskakuje poza linie i okazuje sie ze ciaza. Wiem jak sie czujesz pragniemy tak samo dzidzi nie wazne ze ja juz kolejne ty pierwsze ale glowa do gory caly rok przed nami kochana !!!!!!!!!!!!

ilonka wiem ze jest na receptę ale ja w aptece pracuję więc z tym nie byłoby problemów. u gina byłam w sierpniu i wtedy było ok. powiedział że spokojnie czekać i działać a jak bez rezultatu to zrobimy badania hormonów i spróbujemy pomóc naturze. no więc czekam ale ile jeszcze można.
progesteron sprawdzałam w listopadzie i niby był w normie. ale może jednak wina leży po tej stronie. ja generalnie mogę mieć problemy. jestem po operacji tarczycy. ale rok temu trafiłam na świetnego endokrynologa który mnie wyprowadził na równą i dał zielone światło do działania a tu nadal nic. leki na tarczycę biorę regularnie to może ten progesteron nie pozwala rozwijać się fasolce?

losiczka
wiem że cały rok nowy przede mną ale chciałabym jak najszybciej zaciążyć. mam 30 lat a to dopiero moje pierwsze dziecko a chciałabym jeszcze później zdążyć jedno urodzić

kochana ja po 30 urodzilam jeszcze 2 synkow jednego majac 33 l czulam sie rewelacyjnie pracowalam do samego porodu ostatniego majac 36l a marzy mi sie jeszcze jedno bejbi :sorry2:

agnes prolaktynę warto zrobić także po obciążeniu nie tylko ta podstawową bo zbyt wysoki poziom blokuje zajśćie w ciążę , skoro tarczyca ok to nie ma czym sie martwić , a może warto zbadać nasienie męza?????????? skoro nie macie dzieci to nie wiesz czy plemczniczki sa w formie, może są za słabe itd, no cos próbuje podpowiedzieć aby pomóc,

axarai, wiesz ja naprawde wole juz Zuzię niz pauline , nawet nie wiem czy bym chciała Paule , żle mi sie kojarzy i nie chce aby moja córa tak wymarzona nosiła takie imie!!!!!!!! a Amelka mnie sie naprawde podoba, wiem ze jest coraz wiecej takich dzieci, no ale cóż zrobić :p Kasandra ładne ale jakie używać do tego imienia zdrobnienie ?????????

Losiczka podziwiam i oby więcej takich matek było:tak:

Ilonka ja znam wiele Amelek kyóte były chore albo zmarłi i dlatego mimo że imię ładne boję się go. Zresztą to jest nazwa jakiejś choroby w jakimś tam języku.

losiczko dajesz mi nadzieję że nawet po 30 można zostać matką i czuć się młodo. bo ja generalnie doła łapię jak się Nowy Rok zbliża i robię sobie podsumowanie.

w tym może nie będzie tak źle. bo wyszłam za mąż, skończyłam budowę domu i mieszkam na swoim. ale brakuje tej kropeczki nad i czyli fasolki. w przyszłym roku 30 lat mi stuknie i to mnie przeraża że na pierwsze dziecko ostatni dzwonek

reklama
Do góry