reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

KatyB- ja nigdy o tym nie mówiłam, bo to nie jest miły temat, nie dość, że dotyka mnie i mojej mamy to czuje sie jakbym miala związane ręce i nie potrafię nic zrobić by pomóc i mamie i oojcu, i bratu... masakra jakaś.

piąteczko- Kłapouchy będzie szukał ogonka i zajmie sie sobą nabierając dystansu do teściowej, życia i kąśliwych uwag wszystkich innych. może po prostu zacznę być wlaśnie taką nieporadną sierotką i przytakiwać jej na każdym kroku? hi hi... a może też zacznę ją głaskać tak jak ona mnie???
a nagrodę oczywiście czekam z niecierpliwością :) powiedz, powiedz... proszę

asik- to forum naprawde zapladnia, ledwo wkroczyłaś i już z dobrą wiadomością. :))

zagubiona- qrcze łatwo mi sie mówi, ale gdyby teściowa mi tak zrzędziła to wiesz co bym zrobiła- też bym zaczynała zrzędzić, że ciężko, że zima idzie, że plaszcz musisz kupić, że wszystko w sklepach drożeje, że ciężko, bo nie pamiętasz kiedy sobie kupilaś coś dla przyjemności tylko i w ogóle... jak ona zacznie bardzie to Ty też zaczynaj bardziej jęczeć, a jak Ci zarzuci, że rodzice mogą Ci pomagać to powiedz, że oni całe życie Cię wychowywali i łożyli na Twoje kształcenie itp więc teraz nie masz sumienia ich prosić, oni też maja swoje wydatki i problemy, że głupio tak i wstyd, bo przeciez chcesz byc samodzielna, że są ludzie w gorszych sytuacjach, bo... (wymyślisz coś). Qrcze nie wiem- może z nimi trzeba ich bronią?

a co do ilości dzieci- to może rzeczywiście uzależniają... :)

madlen- ja się nie zgadzam, protestuję... halo halo! zostajesz z nami- możesz ewentualnie wziąć kilkudniowy urlop, ale nic poza tym :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dobrze mówisz agnes. teraz trzeba tylko czekać bo już nic nie da się zmienić. będzie co ma być. u mnie też jakiś dziwny ten cykl. a te moje temperatury to poza normą... w porównaniu do was dziewczynki to mam cały czas jakieś stany podgorączkowe... a śluz też wariuje...
no nic, postanowiłam testować 4 grudnia, jeśli @ się nie zjawi wcześniej. i właśnie zakupiłam nowy termometr i od @ zaczynam używanie:tak:

Pamela myślę ze owulka była 15-16 dnia cyklu, szkoda ze tego 16 dnia nie zmierzyłaś temp, wtedy bym była pewna który tyo dzien czy 15 czy 16 no ale stawiam na 15 !!!!!!!!!!!!!!!! :) także do 19 dnia dorabialiście jeszcze uszka nosek rączki itd :) hehe
losiczka- czekamy do jutra i w sumie do 12 dnia cyklu, zobaczymy co sie bedzie dziać....... nie zawsze trzeba czuć owu:) ja poprzednim cyklu nie czułam , a tym az za bardzo :((((( i dlatego wiem kiedy była, no ale nie zawsze tak musi być ze boli jak jajeczko sie uwalnia,!!!!!!!!!!!
piąteczka no w koncu wynurzyłaś sie z pod kołdry !!!!!!!!!!!!!:) mnie by sie taki weekend przydał:) 2 dni w łóżku ale na spaniu.......bo dziś jestem mega nieprzytomna :((((((((((((((( spałam dobrze ale chyba ciągle za krótko.,.,,, no i brzuch pobolewa juz jak na @ !!!!!!!!!!!!

Aga- uwazam ze to spadek implantacyjny :) za wczesno nadal na spadek przed @, bo jest moim zdaniem za duży,:) także fasolka CI sie chyba szykuje :p no ale nie robie nadziei, pożyjemy zobaczymy :)))))))))))))))))

agnes czekamy na wynik progesteronu:)

roszpunka ja tam sie na temperaturkach i wykresach za bardzo nie znam- Ilonka by Ci pomogla. ale jak to dziewczyny mówią- póki małpy nie ma- jest nadzieja :)
ja testować będę w następnym cyklu, bo ten stracony :) ale to nic- jak mówiłam nowy, grudniowy cykl może być wyjątkowy z uwagi na płodność wypadającą w okresie świąt, więc test jak dobrze pójdzie ok 15ego stycznia :) a póki co to błogie i beztroskie przytulanie bez presji, bez napięcia itp. :)

ilonka jutro po 12 wynik do odbioru więc jak tylko będę go mieć to dam znać. ale tak jak pisałam myślę że to jest przyczyna niepowodzeń moich. no zobaczymy jutro. tempka moja w tym cyklu jakaś leniwa. słabo pnie się w górę a właściwie to leci w dół i za nic nie chce dać nadziei więc się nie łudzę. zaczne nowy cykl z nowym termometrem juz takim profesjonalnym.

roszpunka
twój wykres nie taki zły. spadek był 2 dni temu a teraz hop do góry i tak ma juz zostać.

agnes- głowa do góry... ja przez trzy dni zapomniałam o mierzeniu- tak mi było błogo u mamusi :laugh2:
jeszcze tydzien oczekiwania, a później łzy szczęścia na widok II :) trzymam kciukasy :)

Agnes- DZIEWCZYNY PROSZĘ MNIE SŁUCHAĆ BO PISZE PO RAZ SETNY :p HEHE.......... TEMPKA NP PRZED 10-11 DNIEM JAK SPADNIE TO NIE ZNACZY TO ZE JUZ IDZIE @ !!!!!!!!!!, SPADEK TEMPKI O 1 KRESECZKĘ TO NIE SPADEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK SPADNIE TEMPKA PRZED @ PONIZEJ LINI WTEDY MOZNA SIE MARTWIĆ ALE JAK UTRZYMUJE SIE POWYZEJ JEST OK, U AGI DZIS MOIM ZDANIEM JEST TO SPADEK IMPLANTACYJNY , NO ALE ZOBACZYMY :) BO TO NIE SPADEK NA @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
NO WIEC JAK WAM SPADNIE CIUT TEMPKA TO PROSZE NIE ZAŁAMYWAC RĄK, CHYBA ZE TO BEDZIE ZARAZ PRZED @ (1-2DNI PRZED) ALE I TAK JEDEN SPADEK NIE OZNACZA BRAK FASOLKI, TYLKO NO 3 Z RZĘDU :p
NIE WIEM CZY MNIE ZROZUMIAŁYŚCIE !!!!! MAM NADZIEJE ZE TAK :p HEHEH :)

Aha no i nie zapominajmy, ze np za krótki sen, wypicie lampki wina czy nawet katar moze zaburzyć tempke :p

Ostatnia edycja:
ILONKO POCZEKAMY ZOBACZYMY A JA PRZED DZISIEJSZYMI BOBOSEKSAMI SIE CZUJE JAK NAPALONA DZIEWICA HA HA MATKO NIECH JUZ BEDZIE JUTRO :blink:
PIATECZKO MASZ RACJE LICZYSZ CZY CIE STAC NA PIERWSZE DRUGIE DZIECKO POTEM TO JUZ LECI HI HI NO JA TO TERAZ MAM LZEJ CHLOPAKI DUZE JUZ SAMODZIELNE WIEC JAK POJAWI SIE MALY BRZDAC MOZE MALA BRZDACZYCA HA HA TO NIE BEDZIE TAK ZLE :-D 2 LATA NA CYCKU HE HE TYLKO PIELUCHY ZOSTANA

DZIEWCZYNKI JAK TEMPKA SPADA 2 DNI PRZED TERMINEM @ TO TRAGEDIA U WAS TO JAK TO ILONKA MOWI PEWNIE ZAGNIEZDZENIE :happy2::happy2::happy2:

asiak gratulacje szczesliwych 9 miesiecy :-)

Ostatnia edycja:
Witam Was wszystkie i każdą z osobna:-D

Widze że dyskusja się wywiązała hoho.

Asik gratulacje!!!!

Karola to rzeczywiście humor tobie popsuła teściowa, to dlatego że pięknie teraz wyglądasz i jesteś wypoczęta:-D a ona nie:-)

Piąteczka to miałaś udany i mam nadzieję że owocny weekend:-D. Mogę wiedzieć ile masz dzieci? Ciekawa jestem:sorry2:

Losiczka to będzie gorąco!:-D

Ja też przerabiałam problem z alkoholem, wiem jak to smakuje i całe szczęście juz o tym zapomniałam:-) bo udało się z tego wyjść.

Co do liczby dzieci to ja chciałabym mieć duuuużą rodzinę, ale niestety raczej to nie możliwe.
Wiecie mam tylko jedną siostrę i wcale dobrego kontaktu z nią nie mam:-(trochę mi jest przykro ale no cóż..

reklama
Roza jeśli mój widok promiennej, radosnej i szczęśliwej mógłby popsuć humor teściowej to ja mogę tak co drugi dzień chodzić do fryzjera, kosmetyczki i błyszczeć niczym diament- tylko jeszcze potrzebuje tego, który na to zapracuje i nie będzie takim dusigroszem jak mój mąż... :laugh2:

a wracając do tematu świątecznego... ja jednak zdecydowanie wolę żywą choinkę, pachnącą i kłującą przy ubieraniu. :cool2: zawsze w moim domu była żywa, poźniej z wygody i lenistwa sztuczna przez kilka sezonów, ale teraz wróciło żywe igliwie do łask :tak:u teściowej też żywa, więc ok
takie świecące sztuczne- niestety nie dla mnie :(
ano i ja lubię kolorowe ozdoby, a nie z jakimś tam odcieniu- tylko pstrokato :laugh2:
no i mam problem z prezentem dla rodziców, teściów i m. qrcze... musze coś wymyślić :tak:

Do góry