witajcie
Mamy bardzo imprezowy ten weekend, wczoraj u kolegi, dziś ma kolega Alinki, a mnie od kilku dni boli głowa, na pewno ciśnienie się zmienia, bo pogoda też.
Joweg - po cc powinno się odczekać z następną ciążą 2 lat, po to, żeby wszystkie powłoki wewnętrzne się dobrze pozrastały i wygoiły.
A co do bliźniaków - to tak jak pisze Ania, na Wyspach (i w UK i u nas) jest ich bardzo, bardzo dużo, a in vitro raczej niewiele. Myślę, że oni mają to uwarunkowane genetycznie, a ponieważ rodziny są bardzo liczne i łącza się, krzyżują w ramach określonych aglomeracji, to ten genotyp się powiela.
ja mieszkam w niedużym miasteczku i okazuje się, że jak robią wesela to na 300-400 osób, bo to wszystko to rodzina. Sami kuzyni, kuzynki, rodzeństwo, ich dzieci... matko! strach czasami coś na kogoś powiedzieć, bo nie wiesz czy to nie na kogoś z ich rodziny!!
Kiedyś podobno "krzyżowali" sie z bardzo bliskimi z rodziny i stąd tez jest dużo dzieci z Zespołem Downa, z tym, że w większości są to już dorośli ludzie, ale tu nie stanowi to problemu, bo państwo bardzo pomaga i nie jest to żaden wstyd dla rodziny.