• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

ja też popieram smoczek bo jego się oduczy, a z paluchami gorzej.
moje dziecko też nie było problemowe, ale i tak ciężko się wyrobić. wiesz aniołeczku jak się ma dużo pomocy to jest spoko. i nasze mamy na pewno bardzo często korzystały z tego, że babcia gdzieś na chwile się maluchami zajęła itp. to im dużo dawało, a teraz? teraz czasy się zmieniły, ludzie wędrują za pracą daleko od rodziców... ja sama mam do domu ponad 2000km i byłam z małym całymi dniami sama jak mąż pracował. po prostu niemożliwością jest ogarnięcie tego wszystkiego. teraz zostanę sama z dwójką więc będzie jeszcze "weselej". dziecko to nie taka sielanka jak w reklamach...

reklama
ja też nie mówię NIE na smoczek, Hania była fanką smoka, przed narodzinami Zosi skończyła się przygoda ze smokiem zupełnie bezboleśnie, czym mnie bardzo zaskoczyła:szok: bo się nie zapowiadało. Zosieńka też swój dostała, ale nie miała ochoty na smoka, tylko na cyca:baffled: od 5 miesiąca w ogóle nie używała - jak jej dawałam to od razu pluła...wszystko zależy od dziecka, przed narodzinami czasami się nastawiamy że będzie tak i tak, a dzidziuś tak naprawdę zweryfikuje nasze plany i zamierzenia:-D

co do opieki nad dzieckiem to na pewno nie ma sielanki, tak jak piszą dziewczyny nawet przy bardzo spokojnym niemowlaku, ale nie ma też tragedii:-p Oczywiście nie mówię o sytuacji gdy dziecko ma kolki, bo to chyba horror - nie przeżyłam do tej pory i podziwiam rodziców którzy dzielnie się z tym problemem zmagają!!! Zmęczenie, wstawanie i brak czasu na wszystko to jedno, ale nie macie wrażenia że ten czas niemowlęcy tak szybko mija i zaczynają się zupełnie inne problemy:-D???
Mnie na razie przeraża organizacja wieczoru, kąpanie trójki dzieci i położenia spać, bo wiem że bardzo często wieczory będę spędzać sama - ale zobaczymy jak będzie...

Co do smoczka to też jestem za, napewno jest lepszy od paluchów. Czytałam dużo opinii że jest łatwiej dziecko oduczyć smoka niż ssania paluszków.

Jeśli chodzi o pieluszki to będę używać jednorazówek, jestem za wygodna i za leniwa na wielorazowe pieluchy.

Dołączam się do pytania cortiny co myślicie o poduszkach do karmienia?

no i powiem Wam tak, że zamiast tu wstawic zdjęcie tego co kupiłam to pomyliłam watki...:no:

co do lumpków to nie mam nic przeciwko, ale nie umiem w nich szukac i mnie denerwuje to grzebanie:-D nie lubie chodzic po sklepach i pewnie temu.
kwasia, agaod super zdobycze. ja nie widzę zadnych okazji. ślepa jestem na takie coś, szukac niestety nie umiem. buuu...ś[iworki wczoraj takie widziałam po 1 zł ale nie zdecydowalam się na kupienie. to się nazywa zaślepienie:-D
aniołeczek, smoniczka fajne porteczki i piękne brzusie!

co do smoczków to ja jestem jak najbardziej za:) dla mnie dziecko ze smokiem jest takie slodkie!!! zawsze to jakieś male zajęcie dla dziecka a lepiej oduczyc od smoka niz od palca.
i za pampersami tez jestem za. napewno nie bedę prac i prasowac sterty tetry, ale dla każdego cos innego jest wygodniejsze:)

no to jeszcze raz moje zdobyczeZobacz załącznik 495494 nowy dresik i spodenki z lumpka za 1zł:)

marta wież mi, że wolałabym mieć 100 razy więcej obowiązków i nikogo do pomocy ale widzieć dobrze i móc zrobić sobie przy dziecku wszystko SAMA. niestety nie mogę i jestem zdana na łaskę i niełaskę głównie mojej mamy. Męża też nie ma w domu całymi dniami:( Tylko w weekendy wraca:(
Wiem, że życie to nie bajka i nie jest tak fajnie jak na reklamie, ale też myślę, że nie ma co przerysowywać. Tyle ludzi od wieków wychowuje dzieci i jakoś dają radę...

No to ja wrzucę zdjęcie swoich zdobyczy :) ogrodniczki już chyba wklejałam i zestaw ze smyka również. Śliniaki to dzieło mojego męża :) poza nimi, body kocham mojego tatę (prezent na Dzień Ojca) i smykiem wszystko zakupione w lumpkach.

Załączniki

• IMAG0071.jpg
    IMAG0071.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 75
  • IMAG0072.jpg
    IMAG0072.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 64
  • IMAG0073.jpg
    IMAG0073.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 94
  • IMAG0074.jpg
    IMAG0074.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 67
  • IMAG0075.jpg
    IMAG0075.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 69
  • IMAG0076.jpg
    IMAG0076.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 68
  • IMAG0077.jpg
    IMAG0077.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 125
  • IMAG0070.jpg
    IMAG0070.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 71
  • IMAG0047.jpg
    IMAG0047.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 75
marta wież mi, że wolałabym mieć 100 razy więcej obowiązków i nikogo do pomocy ale widzieć dobrze i móc zrobić sobie przy dziecku wszystko SAMA. niestety nie mogę i jestem zdana na łaskę i niełaskę głównie mojej mamy. Męża też nie ma w domu całymi dniami:( Tylko w weekendy wraca:(
Wiem, że życie to nie bajka i nie jest tak fajnie jak na reklamie, ale też myślę, że nie ma co przerysowywać. Tyle ludzi od wieków wychowuje dzieci i jakoś dają radę...

aniołeczku wiem, że wolałabyś.Nie chciałam nikogo urazić ale chodziło mi o to, że ciężko jest jednej osobie gdy musi wszystko sama ogarnąć. I dlaczego nie pomóc sobie udogodnieniami cywilizacji?

reklama
Marta- ładne rzeczy. Najmniej podobają mi się te spodenki szare bo jakoą ich kolor do mnie nie przemawia. Reszta naprawdę fajna:)

Zapene jak ktoś mieszka sam np za granicą i nie ma pomocy to jest mu ciężko ale i znam takie osoby i sobie fajnie radziły z nawet dwójką czy trójką dzieciaków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry