• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
jeśli chodzi o smoczek, to niestety moja córa go nie chciała, teraz czasami używa go podczas zabawy i niestety nauczyła się ssać kciuka, rozmawiałam z logopedom i ponoć problemu ze zgryzem nie będzie po kciuka ssa tylko przy zasypianiu i gdy się rozplacze, ale myśle że będzie problem z oduczeniem, już próbowałam i poniosłam klęskę

jeśli chodzi o pieluszki wielorazowe to też myślałam o tych majteczkach ale dopiero gdy będziemy mieli problemy z nauką nocnikowania, teraz lecimy na pamperach, tym bardziej że czasami się zdarza że i jednorazówka nie podoła na 3 godzinnym spacerze tak jak dzisiaj np, a co dopiero wielorazówka która z pewnością jest jednak mniej chłonna niż jednorazówka

aga przykra sprawa...
mi też było ciężko po porodzie, nie dawałam rady psychicznie i do tego nie było czasu nawet na kąpiel i wiecznie brudna, zarzygana, śmierdząca.... ale na szczęście do depresji nie doszło choć myśli były różne. Teraz gdy jestem w ciąży i mam ciężki dzień, gdy mam wrażenie że w dodatku mnie nikt nie rozumie też mam niestety rożne myśli:(

Aga bardzo mi przykro;**
Anioleczek, nie jest to droga prZez mękę, ale uslana różami też nie jest.
Mnie dobija czasem niezrozumienie partnerów i otoczenia dla młodych mam i ciężarnych tzn. To że nie widzi się ich obciążenia psychicznego.
Bo nie da się urodzić i wychować dziecka bez rezygnacji z siebie w jakimś stopniu, a to takie proste nie jest mimo wszystko, szczególnie kiedy widzisz jak twój mąż wraca ubawiony z pracy a ty ledwo śniadanie zjadlas.

marta-l ciuszki bombowe :-) śliniaczki- superrr!
poki- Twój zestaw przeuroczy :-D

Co do poduchy fasoli- moja psiapsióła ją ma i chwali ją sobie:-) Wygodnie się trzyma bobasa na niej- bo masz troszkę bardziej swobodniejsze :-) ciężar ciała dziecka kumuluje się na niej bardziej niż na Twoich rękach :)

reklama
My jutro wybieramy się do dużej hurtowni z artykułami dziecięcymi w celu rozeznania w cenach. Już mniej więcej wiem jakie są na allegro i w zwykłych sklepach więc teraz chce zobaczyć tam. Postanowiłam zrobić listę rzeczy które zamierzam kupić i wg tej listy oglądać i notować ceny. Powiem Wam, że dużo pozycji wyszło...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry