reklama

Zakupowe szaleństwo

Czekaj, niech się tylko Twój mąż dowie - da Ci on juz popalić :)

A swoją drogą to matki dziewczynek maja o tyle lepiej, że dziewczynkę mozna i w sukienkę, i w bojówki... Z chłopcami mniejsze pole manewru... I kucyków nie można czesać... Ja już sobie wyobrażam moją córeńkę jako takiego maluszka-czarnulka z kucykami ciemnymi... Ech, byle do czerwca...

reklama
Oj Agatko :) żeby Olafkowi zbytnio się to nie spodobalo ;) :laugh:

To ja pochwalę sie równiez sukieneczkami jakie moja siostra kupiła w Anglii - Klaudysi. Jeszcze ich nie widzialam na "żywo"..przywiezie je dopiero w lipcu:) wysłała mi ich fotkę..a ja pokazuje je Wam:)- Straaasznie mi sie spodobały :)- powiedziała, ze to nie koniec :D i kazała nie przesadzać z zakupami dla Malutkiej, bo ona "ciutkę" przywiezie ze sobbą prezentów :D ach ta chrzestna ;)

oto one
sukieneczkibb6bb.png

Dziewczyny, dzieki bardzo za porady!!!Jestescie kochane, poszukam body rozpinanych z przodu albo boku:))))
Mowisz AniuS ze w H&M, to tam zajrze, bardzo mi sie podobaja ichciuszki dla dzieci. I widzialm ostatnio sliczne reczniki w zyrawki - pewnie zaraz kupie jak zaczne zakupy w marcu.

AniuS, Rusalko - sliczne, slodkie ciuszki dla Waszych coreczek..Urocze:))))

Moj maz tez sie smieje, ze jak bedzie chlopak to pewnie jak on wyjdzie zaraz mu sukienke zaloze....:))))))))))

Ha, ha Agatatje niezle sie usmialam z Twojego pomyslu ;D A swoja droga ciuszki dla dziewczynek  takie slodziutkie, ze trudno sie dziwic!  
Rzeczywiscie mamuski chlopakow moga tylko pozazdroscic.

No dziewczyny sukienki piękniaste. Jak sie napatrzę na te falbaneczki i kwiatuszki to troszke mi smutno że mnie to ominie  ;D (Kuba nie słuchaj to tylko kobieca natura która w jakiejś cześci zawsze pragnie dziewczynki).
Ja oczywiście też oszalałam na punkcie zakupów, choć miałam nic nie kupować. A w efekcie mam górę ciuszków.
W piatek odebrałam cudną kołyskę z dwoma boskimi kopmletami pościeli, dziś kupilismy wózek głęboki ze spacerówką i fotelikiem samochodowym.

Więc do kupna zostały mi juz chyba tylko pieluchy i kosmetyki. I jak ja wytrzymam bez zakupów do czerwca ?????

ja ostatnio troche przystopowalam jak zobaczylam, ze (szczegolnie po wizycie rodziny) mam juz dwie torby rzeczy dla malego ;D

sumka masz wozek!!!wow! my chyba jednak poczekamy na jakis przyplyw gotowki i wtedy sie na taki luksus szarpniemy :D
powoli jakas liste zrobie.....roznych drobiazgow typu kosmetyki,reczniki oraz widze, ze nie mam zadnych klapek do szpitala (chyba ze wezme goralskie kapcie ;) ) ani koszuli nocnej rozpinanej z przodu
polozna mowila, ze w szpitalu nie musimy miec na sobie caly czas pidzamki, ale mimo wszystko cos wygodnego sie przyda (nie bede chyba w dzinsach siedziec :P ) a i na noc cos odpowiedniego trzeba miec

rusalka, sukienki slodziaaaste :D

Ja przy okazji zakupowego tematu mam moze troche glupawe pytanie do naszych juz soswiadczonych mam - jak szybko tak naprawde rosna niemowlaki? Tzn. Ile centymetrow na miesiac mniej wiecej? (o ile mozna tak ogolnie powiedziec). Ja jak patrze na te ciuszki w sklepach to czasem rozmiar rozmiarowi nie rowny i juz glupieje. Mysle ze takie typowe ciuszki to oplaca sie kupowac od 3 miesiaca - ale nie bardzo wiem ile. Siedze wiec, ogladam i nie bardzo potrafie sie zdecydowac na jaki rozmiar i ile kupic. (Zimowe to juz na 74 czy 68? ) Chce troche kupic na wyrost w Europie aby maz mi je w marcu lub maju przywiozl i stad to pytanko. No i kiedy kupuje sie dziecku pierwsze buty lub jeszcze lepiej jak duze sa te stopki po urodzeniu jesli chodzi o rozmiary - bo te akurat zupelnie nic mi nie mowia. (17.18, 20???)
Sumko gratuluje zdecydowania i latwosci wyboru. U mnie nie bedzie z tym latwo bo ani ja ani maz nie jestesmy dobrzy w podejmowaniu decyzji. Na razie wiec niewiele mam i pewnie zaczne kupowac powaznie w kwietniu jak juz trzeba bedzie.
A co do szpitalnych ciuszkow to bede miala problem z koszula bo koszul po pierwsze nie lubie po drugie ciezko cos w miare taniego a przyzwoitego znalezc. Ja sie jedynie pocieszam, ze na jeden dzien to niewiele bede potrzebowala jesli chodzi o ciuchy.

Cicha Bobaski rosna bardzo bardzo szybko, ale mysle że jest to indywidualna sprawa każdego dziecka. ;D Mój Bartek urodził sie bardzo chudziutki , ważył 3330 i był strasznie długi i ciuszki rozmiar 56 starczyły mu na 2 tygodnie. Wiec chyba kupic coś większego i najwyżej np podwinać rękawki. Powiem ci tylko że przez 1 dzień od wyjscia ze szpitala przybrał pół kilo, więc chyba dużo. A co do rozmiarów to ja niestety musiałam kupować na oko ponieważ firma firmie nierówna. H&M ma np bardzo zawyżone rozmiary, Mój Bartek ma teraz 122 cm a chodzi jeszcze w spodniach na 110 i koszylce rozm 98

reklama
Ja mam dużo ciuszków pozostawionych po pierwszym dziecku więc z zakupami mam spokój wiadomo coś nowego też się przyda ale na to jeszcze trochę czasu.Takie maleństwa naprawdę szybko rosną i jak ktoś ma dużo ciuszków to dziecko tego nie obnosi.Ale wiem dobrze że nie idzie się obszeć tym małym,zgrabnym ciuszkom.Zyczę WAM udanych zakupów.Ja muszę kupić chyba to najdroższe tzn WÓZEK!!!!!!!!! ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry