• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Nice, Natolin, ja własnie nie wiem jak to jest z tymi mieszankami typu Pepti czy Nutramigen, bo np 2 lata temu moja kumpela urodziła dziecko i okazało sie że skaza że ho ho i było własnie tak, że pediatra wystawiał recepte na 6 ewentualnie z wielkim bólem na 8 puszek bo twierdził że na wiecej nie może a alergolog wystawiał na ile chciała, a jak dziecko skończyło rok to pediatra powiedział ze o już teraz w ogóle nie może, że tylko alergolog, dlatego ciekawa jestem jak jest teraz, ale widze że padiatrzy nadal mają opory.

reklama
U nas tych z Dada żabkami już nie ma, są tylko te nowe z lwami, małpkami itp.
to może muszą się skończyć w mojej biedronce te stare i będą nowe, no zobaczymy, będę zaglądać jeszcze. dzięki.
kasia dzięki, kupię taki krem jak mój się skończy.
nice a za ile kupiłaś tę dużą paczkę pampersów? te moje wychodzą po 57gr. ja lubię babydream i będę używać, no i rozglądać się za tymi nowymi dada, gaga mogłabym spróbować, ale nie jest mi poręcznie do żadnego tesco.
w każdym razie u mnie najwyższa pora przejść na czwórki, bo dzisiaj dwa razy pampersy trójki przeciekły.
lolisza wydaje mi się, że to też zależy od lekarza, ale mam nadzieję, że nie będzie problemu z tym mlekiem jak mały skończy rok.

A mi zamykają Lidla!!!!!!!!!!!!!! Buuuuu! I to akurat od 7.02 do 27.02 będzie przeróbka sklepu (w tej chwili WSZYSTKO 30% taniej! lecz M. nie pozwolił zakupów zrobić bo "czasu nie ma", buuuuuu!) a ja chciałam kupić sexy haleczkę i silikonowe foremki-rózyczki :-( To niesprawiedliwe :-(

Ale dawno mnie tu nie bylo,mam pelno zaleglosci w czytaniu:)
Co do mleka ,moja jest caly czas na Nutramigenie,jak chodze prywatnie to zawsze wypisywala mi recepte na 5 puszek.Bedac u lekarza rodzinnego wypisal mi tylko jedna puszke ,powiedzial ze wiecej nie moze chyba ze bedzie mial jakas podkladke(papierek z pieczotka od alergologa)wiec mu przynioslam i od razu wypisal mi na 10 puszek.

Nice, Natolin, ja własnie nie wiem jak to jest z tymi mieszankami typu Pepti czy Nutramigen, bo np 2 lata temu moja kumpela urodziła dziecko i okazało sie że skaza że ho ho i było własnie tak, że pediatra wystawiał recepte na 6 ewentualnie z wielkim bólem na 8 puszek bo twierdził że na wiecej nie może a alergolog wystawiał na ile chciała, a jak dziecko skończyło rok to pediatra powiedział ze o już teraz w ogóle nie może, że tylko alergolog, dlatego ciekawa jestem jak jest teraz, ale widze że padiatrzy nadal mają opory.

Pediatra może wypisać receptę tylko do ukończenia przez dziecko roku.A potem trzeba zrobić badania ze dziecię jest alergikiem i jak jest to udowodnione to może pediatra dale wypisywać receptę.

a no to spoko, chociaż moja przyjaciółka karmiła tylko piersią rok, a jak niedawno skończyła i przeszła na mm to pediatra stwierdziła SAMA, że dziecko ma skazę i przepisywała jej bebilon pepti, więc dlatego mówię, że co lekarz to opinia... ale ja z chęcią zrobię badania jeśli będzie trzeba, zresztą jak wyjdzie, że uczulony już nie jest to tylko się będę cieszyć

U nas też pediatra stwierdziła sama skaze białkową, najpierw zaleciła podawać nan ha, ależ to drogie było:wściekła/y:, a po chorobie dostał wysypki od leków i znów pojawiły się plamki na buźce i przepisała bebilon pepti na receptę 6 puszek. Moja pediatra mówi, że najpierw musiała dać ten nan ha, bo od razu nie może wypisywać tego bebilonu pepti, tylko jak inne mleko bez recepty nie pomaga :szok:
Faktycznie co lekarz to inne procedury.

U nas w szpitalu wykryli skazę i recepte dosatejmy na 8 puszek, a jak się skończy mleczko to trzeba zadzwonić i pediatra zostawia w rejestracji, żeby dziecko nie głodowało :)
A co do dady to pytałam w biedronce i powiedzieli, że muszą im się skoczyć stare palety z pampersami, bo oni zamawiają paletami i wtedy będą nowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry