reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Mysz - W Gdyni ta hurtownia jest na ul. Starowiejskiej 60, tuż przy dworcu. Hurtownia się nazywa "Pinokio". Oprócz wózków były tylko foteliki itp. akcesoria. Co do mebli, to w "Mama i Ja" są promocje, łóżeczko zwykłe Radek X bez szuflady, kolor sosna jest za 100 zł! jak ktoś nie ma wymagań to nawet takie kupić się opyla.
Gosiu- tu jest dokładny opis tych dwóch wózków. Z tego, co mi facet tłumaczył, to Marita ma możliwość regulacji w gondoli ( zagłówek - możesz zmieniać pozycję główki dziecka, niżej lub wyżej - jak będzie nieco większe, reszta jest w opisie na tej stronie.
ROAN

reklama
No faktycznie wychodzi na to, że regulacja gondoli to jedyna różnica i przy Kortinie nie jest napisane, że się składa jedną ręką ale po coś przecież człowiek ma dwie ;-)

a ja wczoraj za punkty na statoilu zamowilam ten nawilzacz powietrza i dwuelementowa hypoalergiczna posciel dla dziecka (kolderke i jaska).teraz musze tak ze 3 tygodnie poczekac :tak:

Też mam ochotę na ten nawilżacz, a właściwie na nawilżacz w ogóle. No ale nie wiem ile to kosztuje i czy warto wydać niemal 7000 p-w?
Orientowałaś się może Betka?

Krupko,nie orientowalam sie,ale jakos mi tak do lba przyszlo,ze skoro jest w ofercie,to warto go wziac.i tak cos trzeba wziac,zeby punkty nie przepadly,a lepiej to niz jakies glupoty (czyli samochodziki dla mojego malego Piotrusia ;-) ) poza tym wczesniej wzielam sokowirowke-nie lubie sokow,a z marchwii to w szczegolnosci,ale dla dziecka wzielam,zeby miec w czym robic.wyjatkowo nie kierowalam sie tym,co chce,a tylko tym,co mi bedzie potrzabne.
Aletko,roztocza roztoczami,urodzimy w maju,a licho wie,jak goraco bedzie latem.my nie za bardzo mozemy sie wietrzyc,bo szyby nam przeciag powybija,dlatego pomyslalam,ze nawilzacz bedzie lepszy od przeciagow :-)

No i masz babo placek! :eek: A ja własnie w sypialni potrzebuję nawilżenia powietrza, bo sucho tu strasznie, aż mi usta zasychają :baffled:

ten brak powietrza to i ja u siebie zauważyłam. A jak już jestem gdzieś na jakieś imprezce, gdzie w jednym pomieszczeniu są węcej niż dwie osoby, to dosłownie czuję się jakby mi ktoś tlen zabierał.
Wczoraj byliśmy na urodzinach u siostry no i babcia chciała mnie posadzić przy oknie bo ciągle jęczałam, że mi duszno. Musiałam wytłumaczyć kobiecinie, że nie jest mi gorąco, tylko powietrza brak. Swoją drogą to bez dzidzi w brzuchu brakowało by mi, jak w 9 osób siedzieliśmy w malutkim pokoiku, i okno otworzyli dopiero jak zaczełam marudzić.
A u nas to zawsze zasypiamy przy uchylonym oknie w sypialni, i też nie zależy to od pory roku. Zobaczymy jak to będzie jak Kacper przyjdzie na świat. Może nauczy się spać od razu w łóżeczku u siebie w pokoju. Mamy takie fajne ustawienie, że nasza sypialnia jest pokojem przejściowym (mogę z niej wyjść na salon lub pokój Kacpra) i jak leże na łóżku i mam otwarte drzwi to widzę całe łóżeczko. Więc niby był by na oku, ale nie wiem czy ja będę mogła zasnąć nie mając go pod ręką.

reklama
Kobity - te co już mają dzidzie - laktator z uchwytem czy z gruszką jest lepszy?

Do góry