reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Ada dzięki! Ja się zakochałam w tym kubraczku:-p
A powiedz zgadzają Ci się np bluzy ze spodniami? Wiesz, chodzi mi o dres, albo piżamki. Bo ja jak wezmę 4-5 na Nelcie, to bluzka ok, ale portki już różnie. Raz, że za szerokie, a dwa, że albo za długie, albo za krótkie już. Chyba muszę zacząć kompletować osobno:baffled:
A maluszkowi jakie rozmiary wybierasz? Newborn, up to 1month, czy od 0-3 miesięcy?

reklama
Magda jak chodzi o maluszka to mam juz sporo na 0-3 a teraz dokupowałam na newborn, ale wole mieć więcej tych większych ciuszków, nigdy nie wiadomo jaki synus będzie duży:) a jak chodzi o komplety dla Konrada to u nas zazwyczaj bluzka dobra a spodnie za luźne, najlepsze to są piżamki z lidla pod tym względem- Bluzka na styk, z tym że mają tam strasznie wąskie otwory na głowę a spodnie spokojnie ze 2 rozmiary większe, do tej pory spodnie od piżam z lidla leżą nieużywane bo po prostu sa za długie i za szerokie a bluzki juz przez główke nie chcą przechodzić:sorry2:

Ada ja właśnie kupuję też kilka ciuszków takich maleńkich, bo wiem, jak było z dziewczynkami. We wszystkim pływały:blink: Poza tym, to faktycznie chyba 0-3 miesięcy będzie najbezpieczniejsze.
Co do Lidlowskich ubranek, to ja je uwielbiam. Dresiki kupowałam dziewczynkom zawsze najlepsze tam. W pasie były dobre, a nogawki długie ze ściągaczami, więc nie szurały po ziemi. Piżamki tak samo. Fakt, że ciasne pod szyjką są:baffled: Co do jakości jednak, to są super. Moja Nika znosi wszystkie po Neli i wciąż są w dobrym stanie, czego nie mogę powiedzieć o innych, dużo droższych.

Magda masz racje bo jakościowo to mają dobre ciuszki, tylko się właśnie z tych piżamkowyh spodni śmieję:)) a spodni mu chyba jeszcze tak w lidlu nie kupowałam, w matalanie tez mają z dobrych materiałów, Konrad nosi t-shirty właśnie z matalana, które kupiłam mu ponad rok temu i nadal dobre, niesprane i zywe kolory:tak: a jak chodzi o piżamy to też chwale te z primarka, kupowałam Konradowi i zawsze długo w nich przechodził, nie rozciągały się i nie niszczyły w praniu:tak: ogólnie tam mają tez dobre jakościowo ciuszki:tak: a i musze dodać że dresy kupione w nexcie jakieś pół roku temu nadają się juz tylko do chodzenia po domu albo najwyżej na plac zabaw, a tanie nie były

Ada dokładnie! Ja dziewczynkom kupuje sporo w Primarku, Matalanie i Asdzie. Cenowo ok, a jakość też w porządku. Poza tym, one tak szybko rosną, że aż czasem żal wydać mi więcej na coś, co ponoszą 2 miesiące. Oczywiście jak już wybieram coś droższego, to tak, żeby obie nosiły. Chyba jedynie H&M jak dla mnie jest niezniszczalny oprócz tych marek, co wymieniłam. Mam kilka ubranek na noworodka właśnie z H&M i jeszcze maluszek je ponosi. No i lubię kupować w Asdzie Disneya rzeczy, bo są na prawdę nie drogie i świetne. W markowym sklepie Disneya zapłaciłabym 3 razy tyle:baffled:

Magda hehe u nas do niedawna był sklep firmowy disneya, raz weszliśmy z ciekawości i Konrad wyszedł z czapką z daszkiem- oczywiście z zygzakiem, a kosztowała 8f, to jak na taką czapeczke w miare dużo, ale nosi ją cały czas, bez niej z domu nie wyjdzie, a jaki krzyk jak gdzieś przed wyjściem zaginie:cool2:

Ada piekne ciuszki! Ja sie boje, ze jak Ty zapakujesz mlodego w tego zygzaka to Konradek go jak zabawke potraktuje :-p
Magda bosh cudo ten kombiinezonik! Ja uwielbiam te takie misiowate! Widzialam ostatnio biale i brazowe w H&M i tak mi sie podobaly, za 15£, wiec spoko, ale juz tyle mamy, ze szkoda kupowac.

MagdaUK sliczny kombinezonik ;) wiesz to moje pierwsze dziecko moze dlatego podchodze do tej wyprawki jakos tak skrupulatnie :D jeju jeszcze tylko 3 miesiace :D

ja dzis wybieram sie ogladac z ogloszenia fotelik maxicosi cabrio fix uzywany ale jeszcze na gwarancji w stanie bdb - kolor: intense red - czy ktoras z Was widziala ten model w tym kolorze czy faktycznie ta czerwien taka intensywna?

magda z uk super ten kombinezonik i rzeczywiscie kolorek niespotykany.. ale baaardzo mi sie podoba! i kolejny raz twój mąż nie zawiódł :-D ja jak troszkę się ogarnę z rańca to wrzucę fotki wczorajszych zakupków :-) buziaki

reklama
Hej ja wrzuce co ostatnio uzbieralam:

P1080369 (640x480) (640x481).jpgP1080357 (480x640).jpg

Te body, przescieradelko i spodenki to z lumpka, spodenki sa na 3-6 miesiecy, ale mi sie spodobaly to juz wzielam. No i te nieszczesne butelki mam juz za soba, bo ja to strasznie dlugo nad wszystkim mysle i nie moge sie zdecydowac, nawet czasem jak o jakas *******e chodzi, wiec jak juz kupie to mi zawsze ulzy.

Do góry