reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

reklama
faktycznie, fajnie wygłąda ta poducha.
A z ciuchami faktycznie zaczyna być krucho :D. Bluzek parę jeszcze mam, bo zawsze nosiłam dość luźne, ale ze spodniami kiepsko. Już się w swoje nie mieszcze. Tzn wchodzę w bardzo grube sztruksy, niestety nie na tę pogodę. A jak się ochłodzi, to już ich nie dopnę.
Strasznie mnie irytuje, że ubrania ciążowe są takie drogie. Tym bardziej, że ponoszę je przez 1-2 sezony i tyle (no, chyba, że zdecydujemy się na pięcioro dzieci ;D).

Rzeczywiście z tymi ciuchami nie jest za łatwo. na razie wchodzę we wszystkie przedciążowe, ale pewnie juz niedługo tak będzie. Tydzień temu byłam u męża w Wawie i myslałam, ze coś kupię na przyszłość, ale ceny mimo przecen :( tragiczne, do tego same wielkie rozmiary. W Mothercare kupiłam tylko bluzkę koszulową i sukienkę długą,czarną, rozciągliwą ;)(kolor mało ciążowy, ale od biedy pod żakiet może być). Z poprzedniej ciązy nic nie mam, bo to było ponad 10 lat temu. :p

ja mam z poprzedniej ciąży dwie pary spodni ale w jednych mam rozwalony zamek (hmmm ::) ) i muszę je do cioci zawieźć żeby mi wymieniła a drugie są za kótkie :o nie mam pojęcia jak to możliwe, urosłam musi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

tak czy siak minimum jedne muszę kupić ech ::)

Miśka mi by się taki wielki rozmiar przydał, boję się że wszystko będzie na mnie za małe :mad: :-[

a ja wczoraj tez na zakupach bylam i kupilam sobie spodenki 3/4 {w sumie nie wiem na co lato sie konczy} i bluzeczke ale fajne przeceny sa u mnie spodnie ciazowe dlugie po 39 zl tyle ze nie bylo mojego rozmiaru same duzea w swoje spodnie przed ciazy to juz sie w rzadne nie mieszcze juz na brzuszku nie dopnę

::)no ja swoja garderobę też muszę powoli zmienić bo ostanio swoje dźinsy odpinam gdzie tylko moge .....zwłaszcza w samochodzie :p

To samo robie ostatnio ;).A co do tej poduszki,to tez ja ogladalam i zapewne kupie,bo sobie jaski juz podkladam ,mimo,ze brzuchal malutki ;)

ja się w pierwszej ciąży tak namęczyłam że teraz jak tylko się dowiedziałam o maluszku to zapowiedziałam mężowi że muszę ją mieć
i mam... ;D ;D ;D ;D
póki co Izka ją molestuje ale mam nadzieję że mi ja odstąpi niedługo... jeśli nie trzeba będzie kupić drugą :D :D :D

Niesamowicie mi się spodobał pomysł z tą poduszką!! Muszę powiedzieć mężowi, żeby mi ją koniecznie zamówił!! A co do zakupów, to czy może mi ktoś polecić dobry i niedrogi krem na rozstępy?? Wczoraj zobaczyłam jednego okropnego rozstępa na mojej piersi :mad: i muszę zadziałać, żebym więcej nie miała :D i mam jeszcze jedno pytanie nie wiem jak mogę pod swoją wiadomością umieścić ten rysuneczek z fasolką i wiekiem dzieciątka :(HELP!!

reklama
Patch, najtańszy na rozstępy jest krem Ziajka, ok 12 zł, ale nie wiem jak skuteczny. Ja używam firmy Gerber - krem przeciw rozstępom z kompleksem ujędrniającym i ten na pewno jest dobry, bo sprawdziłam na własnej skórze (ok. 22 zł). Polecam!

Do góry