reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Ja z żadnych jakie używałam nie byłam zadowolona... Teraz mam NUK, wcześniej Canpol, a jeszcze wcześniej Penaten. Najfajniejsze były takie materiałowe do prania, z koronką (nie pamiętam jakiej firmy) ale mój R. wspaniałomyślnie wyrzucił je do toalety bo myślał że są jednorazowe :wściekła/y:

w każdym razie przyjmę sugestie, które są godne polecenia bo te wszystkie przemakają, odklejają się i jakoś tak nieświeżo się w nich czuję...

Moje TT w dzien w staniku sa ok, nie przeciekaja (nie przyklejam ich bo mam ciasno w staniku to sie nie przesuwają, a przy karmieniu wyciagam na chwile. Za to w nocy.. nosze taki stanik koszulkowy i jak przykleje, a potem leze na boku, to sie cycek przesuwa.. a wkladka zostaje na miejscu i czasami "przeciekne".

Nosicie wkladki caly czas? Bo ja tak, czasami po paru godzinach sa pelne, a czasami po calym dniu suche..

Ja używałam z BabyOno i te były najlepsze, Canpol do dupy przeciekały po godzinie, teraz mam BellaMama i też są ok, ale jednak BabyOno były najlepsze.
Ja ostatnio bardzo pobudziłam laktację, więc jak odciągam z prawej piersi mleczko, to pod lewą podstawiam kubeczek i potrafię "odzyskać" 10-20 ml mleka które cieknie.
A wkładka z lewej piersi co 2-3 godziny mokra, z prawej z reguły sucha.

Ja nosze cały czas, ale głównie po to, żeby nie pobrudzić biustonoszy lanoliną. Nic mi nie cieknie, ciekło może ze dwa, trzy razy na samym początku. Teraz jeśli nawet, to jest to ledwie kilka kropel.

ja jak na razie testowałam lansinoh i penaten. penaten straszne badziewie - kłaczy się, odkleja i roluje, do tego zostawia klej na staniku. Lansinoh bardzo dobre, duże i chłonne.

Ja co prawda nie karmię piersią,ale jeszcze "coś" tam z nich leci czasami i wkładki noszę codziennie...Wcześniej używałam BabyOno,a teraz BallaMama i szczerze zdecydowanie lepsze te pierwsze :)

reklama
Do góry