reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

No nie powiem, ucieszyło mnie to, że nie muszę brać nic dla małej. Potem pilnować ciuszków, czy martwić się, że się coś wybrudziło od smółki, czy od gencjany, którą jak pisały wcześniej dziewczyny praktykują w szpitalach na pępuszki, a która nie chce się za bardzo spierać.

reklama
Czy ktoś może mnie zmobilizować do spakowania torby :-D:-D
Wczoraj mówię M że chcę pojechać do tego sklepu, tamtego obejrzeć to i tamto on się na mnie dziwnie patrzy i mówi: Ty wiesz, że niedługo rodzisz, kiedy to wszystko chcesz zrobić???:-D:-D:-D

Kurcze.. to dlatego mi wyszly 2 torby [jedna dla mnie,druga dla malucha].. u mnie trzeba wszystko swoje od A do Z nawet pieluchy ze 3 tetrowe... od czapeczki po mydelko.. ale macie szpitale no no no :shocked2:

Kurcze to dziwne... U mnie też tylko chcą czapeczkę na główkę w zasadzie i to wszystko.. A tak to luz... Kurcze ale że ty musisz brać nawet mydełko ale mi się wydaje że to nawet pigułą się nie opłaca zanim biorę małego to do każdego inny zestaw kosmetyków muszą zabrać od mamy i ...oj tyle babrania i marnowana czasu...
Każdy szpital ma inaczej...

Ja tez sie musze spakować,tylko że jeszcze troche mi brakuje.Mam, 2 koszule szlafrok,pantofle i stanik.Jeszcze pdpachy,majtasy jakas koszula zapasowa,klapki pod prysznic,szczególnie ze że nasz szpital opieke i lekarzy,podejsciema super ale sanitariaty sa bardzo nieteges:szok:.Dla młodej nie mam pampersów,chusteczekUbrania na wyjscie spakowane i M. mi dowiezie.

Ja już Lubemu zapowiedziałam dawno, że ubranka dla Dzidziucha na wyjście będą stanowić załacznik do fotelika...
Ale ciągle dumam jak ja takiego szkraba w ten fotelik wetknę???

Ja już Lubemu zapowiedziałam dawno, że ubranka dla Dzidziucha na wyjście będą stanowić załacznik do fotelika...
Ale ciągle dumam jak ja takiego szkraba w ten fotelik wetknę???

A Twój fotelik nie ma czegoś takiego jak wkładka redukująca dla noworodków?? czy o co Chodzi CYNICZNA?? w czym problem??

ja właśnie zaczynam szykować torbę dla Małej ... :-)

Ma wkładkę, wszystko ma... dostosowany i wypasiony...
No sam fakt, jak tego Szkraba mam tam położyć/posadzić, zapiąć w te pasy to przelewające się ciałko... No, wizję mam straszną, że mi się w tym foteliku przekrzywia, zwisa na tych pasach, że ma głókę do piersi przyciśniętą i mu się ciężko oddycha.... No, taka jazda!

reklama
Ma wkładkę, wszystko ma... dostosowany i wypasiony...
No sam fakt, jak tego Szkraba mam tam położyć/posadzić, zapiąć w te pasy to przelewające się ciałko... No, wizję mam straszną, że mi się w tym foteliku przekrzywia, zwisa na tych pasach, że ma głókę do piersi przyciśniętą i mu się ciężko oddycha.... No, taka jazda!

spoko będzie dobrze!!!!!!!!! dasz radę, po coś są te foteliki konstruowane...
ide sie pakować, tzn. Małą na początek.

Do góry