asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Niby tak, bo ma działanie ściągające. Ja wcześniej często cierpiałam na różne infekcje, a odkąd mam korę dębu to ani razu nic mi nie było:-). Lekarka jest pod wrażeniem, że nic mi nie dolega pod tym względem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czy któraś z Was wie,co w takim układzie trzeba kupić przy cc? No bo chyba tantumrosy nie? Ja słyszałam o szarym mydle - i żeby ranę przemywać noi sól fizjologiczna do przemywania. Powiem Wam,że do tej soli b.się przekonałam jak miałam tę operację na mięśniaka- b. ładnie mi się po niej goiła rana i po contratubexie- tylko nie wiem czy teraz contratubex będę mogła używać. Zobaczymy co mi ginka powie.
Aha gdzieś tu czytałam,że na rozstępy świetnie robi maść NOSCAR - to taka maść na blizny,podobno b.ładnie rozjaśnia rozstępy ale nie należy do tanich. Słyszałyście o tym?
ja jak rodziłam to kazali mieć szare mydło i kazali myć ! z kory dębu też miałami nie powiem żeby mi to jakoś pomogłoTeż już zakupiłam 10 saszetek Tantum Rosa:-):-):-)
I zastanawiam się jeszcze nad korą dębu,u nas położne mówią,że to też bardzo pomaga w gojeniu krocza
Szkoda,że nie wiedziałam o tym wszystkim 8 lat temu,jak rodziłam Córkę,to bym i wtedy sobie ulżyła w cierpieniu![]()
A czy któraś z Was wie,co w takim układzie trzeba kupić przy cc? No bo chyba tantumrosy nie? Ja słyszałam o szarym mydle - i żeby ranę przemywać noi sól fizjologiczna do przemywania. Powiem Wam,że do tej soli b.się przekonałam jak miałam tę operację na mięśniaka- b. ładnie mi się po niej goiła rana i po contratubexie- tylko nie wiem czy teraz contratubex będę mogła używać. Zobaczymy co mi ginka powie.
Aha gdzieś tu czytałam,że na rozstępy świetnie robi maść NOSCAR - to taka maść na blizny,podobno b.ładnie rozjaśnia rozstępy ale nie należy do tanich. Słyszałyście o tym?
Ja myślę, że warto zapytać lekarza albo położną pracujących w szpitalu co się najlepiej u kobiet sprawdza
Na szkole rodzenia będziemy mieli wykład o połogu to zapytam ;-)
A czy któraś z Was wie,co w takim układzie trzeba kupić przy cc? No bo chyba tantumrosy nie??