reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

ja dziś kupiłam podkłady i podpaski Tatium rosa tylko 6szt maść do sutek też już mam ,niestety majtek poporodowych w aptece nie mieli kupiłam w rosmanie miniaturkę paste do zębów szukalam jeszcze szamponu ale ten ochrona tak za mną chodził że się w kurzylam i poszłam

reklama
ja też dziś zaliczyłam rosmana na biegu i kupiłam sudocrem, termometr elektryczny bo mój M chciał:-p, pomadkę ochronną bo wszystkie mi gdzieś wcięło, krem ochronny bambino i chyba to wszystko nie pamiętam... jutro po resztę muszę udać się do apteki...

A ja chyba wezmę jakieś malowidełka do szpitala chociaż tusz do rzęs ( w zasadzie tylko tego używam) co by ładnie mi gałeczkę podkręciło:-D:-D

Ja teraz robię już tylko zapasy pampersów. I myślę że jak znajomi będą chcieli coś kupić dla dzidzi a już mówili to chyba poproszę ich o pieluszki a co.. to mi się najbardziej przyda, bo ciuszków jest full ewentualnie zabaweczki bo nie mam żadnych

Guziczku a kupujesz od jednego producenta czy od kilku? Pytam bo takie zapasy są z jednej strony fajne a z drugiej nie... bo co jeśli bobas okaże się na jakiś rodzaj uczulone? Cały zapas niepotrzebny natenczas...

właśnie taki problem z tymi pieluchami że nie wiadomo jak nasze dzieci będą reagowały na niektóre pieluchy...
ja mam małą paczkę pampersów i małą paczkę huggisów i tyle resztę kupi mój M jak będą potrzebne... tyle tego w sklepach że nie robimy zapasów...

a co do makijażu w szpitalu to wątpię w to żebym tam akurat chciała się malować bo i na codzień tego nie robię.... czasem tylko jak mam jakieś widzimisie... albo na wyjście ale to też tak delikatnie więc w szpitalu raczej nie będę szaleć no ale tusz to sobie spakuję a nóż widelec:-p

dziewczyny ja wam powiem ze u mnie huggisy sie nie sprawdzily.sa bardzo sztywne i malej sie odciski na nozkach porobily na tyle ze po 2 dniach uzywania huggisow byly otarcia na nozkach i pupce(w niejscach gdzie sa te falbanki z pieluch):zawstydzona/y::-:)dry:

Petinka - ja normalnie używam Always - są świetne, możesz sobie ewent. te na noc kupić,są bardziej chłonne.

A ja dziś kupiłam właśnie te pieluchy Belli, sudokrem, i herbatkę laktacyjną. Powoli już niewiele mi do szpitalnej torby brakuje :)

dziewuszki jak kupujecie podpaski to nie te ze sztucznym wkladem jak np always z siateczka!!!ja uprzedzam bo wrazie co jak by mieli was nacinac(ja tak mialam) to te podpaski odparzaja niestey i dostalam infekcji:zawstydzona/y::wściekła/y:teraz juz jestem madrzejsza.
a i mocne krwawienia byly jakos przez tydzien wiec te grubasne podpachy nadaja sie najlepiej na noc a i tak czasem jak sie zapomni (albo przespi) zmiane to potop murowany:zawstydzona/y::tak:tylko ze ja mialam krwawienie tylko 3,5 tyg a niektore kobitki maja nawet przez 7 tyg wiec proponuje ze 2 paczki tych grubasnych podpachow kupic:tak:

reklama
ja jak bym sama poszla do sklepu po nie to tez bym ich nie wziela ale wyslalam meza bo jeszcze slaba bylam i on bidulek nie wiedzial.myslalam ze jak czesto bede zmieniac i podmywac sie za kazdym razem po toalecie to bedzie oki a sie okazalo ze dostalam infekcji przez to pierunstwo:wściekła/y:
i jak kupujecie gatki jednorazowe najpierw popytajcie w szpitalu w ktorym chcecie rodzic bo wiem ze czasem daja a czasem w oggole ich nie aprobuja i tylko bawelniane kaza nosic:tak:

Do góry