reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

A wogole ostatnio zakupilam tez kilka rzeczy na allegro z ciuszkow, i tak jak z dwoch sprzedawców jestem zadowolona, tak trzecie zakupy okazały sie normalnie pomyłką, ciuszki na zdjeciach wygladały super, opis tez był, ze sa w stanie idealnym a jak je dostalam okazalo sie ze sa koszmarne: przyniszczone, strasznie zmechacone wygladały okropnie, w dodatku w licytacji bylo napisane ze przesylka jest wysylana paczką i zaplacilam za to 11 zł czy jakos tak a babka wyslala wszystko zwykłym listem w kopercie za 5 zl zdzierstwo, ludzie zarabiac chca tez na przesyłce:no::szok:

reklama
A wogole ostatnio zakupilam tez kilka rzeczy na allegro z ciuszkow, i tak jak z dwoch sprzedawców jestem zadowolona, tak trzecie zakupy okazały sie normalnie pomyłką, ciuszki na zdjeciach wygladały super, opis tez był, ze sa w stanie idealnym a jak je dostalam okazalo sie ze sa koszmarne: przyniszczone, strasznie zmechacone wygladały okropnie, w dodatku w licytacji bylo napisane ze przesylka jest wysylana paczką i zaplacilam za to 11 zł czy jakos tak a babka wyslala wszystko zwykłym listem w kopercie za 5 zl zdzierstwo, ludzie zarabiac chca tez na przesyłce:no::szok:

Oj tak, trzeba uważać. Ja na jednej aukcji widziałam,że właśnie przesyłka body tylko kurierem za 12 zł!!!!!!!!!!!! przecież to szaleństwo :szok: ja już ubranek używanych na razie nie kupuję...chociaż to kupowanie ubranek najbardziej mi się podoba... :-D:-D
asia.i.mama - super koszyk i śliczne ubranka... dla mnie jednak koszyk dla dziecka odpada..musi być łóżeczko i koniec,chociaż w Irl. mega wybór tych koszyków i w miarę tanie :-)

ja mam kosz tez dla malenstwa na sam poczatek,bo nie bardzo bede miala gdzie na dole w domu wstawic duzy kojec:-Dno i wiadomo lepiej miec malenstwo na oku przez te pierwsze miesiace hehehhe a potem juz pewnie bedzie spalo na gorze w sypialni:tak:

moje dzieci mialy rozne wielkosci....57,59 ,61 a ostatnia tylko 50 cm:-D
moja kolezanka jest wysoka,maz 2 metry a dziecko urodzilo sie okolo 50 cm za to potem jak strzelilo to hoho:) wiec reguly raczej na to nie ma:)

No wlasnie taycia te przesylki to czasami cenowo z kosmosu:szok:, a co do uzywanych to wlaśnie czasami w sh wybiore cos nawet taniej i obejrze dokladnie w jakim jest stanie:tak:, no i ostatnio tez sa wyprrzedaze np w C&A bluzeczki były po 12 zł, a komplecik bluzeczka plus sukieneczka za 39 zł, no i przede wszystkim wybiore sobie to co chce, a w zestwach na allegro czasami okazuje sie ze jednak niektorych ciuszków moge wogole nie zalozyc, a wyglada to tylko tak ladnie, a sie okazuje nieprzydatne, bo juz np po co mi na dzieciaczka 0-3 dwie czy 3 pary spodni jeansowych kiedy to sie ubierze, a nie mówiąc że sa nieporeczne przy przewijaniu, a dziecku w tym wieku czesto zmienia sie pieluszki? w domu lepiej jak dzieciaczek lezy w wygodnych ciuszkach bez uwierajacych gumek czy szwow, a juz np nie kupilabym ogrodniczek na dziecko do 6 miesiaca nie rozpinanych w kroku, bo juz sobie wyobrazam zmienianie pieluszki i sciaganie calych spodenek i zakladanie na powrot, masakra

Ostatnia edycja:
Ja ze swojego doświadczenia wiem, że dzieciaczki do 3 miesiąca ubiera się tylko w śpioszki, body itd. Wydaje mi się, że maluchowi jest po prostu niewygodnie w jeansach, czy koszulach. Super to wygląda, ale wygoda mamy i brzdąca na I miejscu zawsze:-)

biedroneczka, szuszu... myślałam że jestem z kosmosu, że tak uważam, że najlepsze są pajace i body + rajstopy/półśpiochy na pierwsze miesiące. Sama młodą tak ubierałam, bo nie miałam sumienia założyć sukienki z guziczkami z tyłu, albo jakimś wiązaniem, miałam wrażenie, że będzie jej strasznie niewygodnie. I w ten oto sposób mam nieużywane pewne rzeczy:). A jak coś nie było rozpinane w kroku to w ogóle ubierałam jak już wszystko brudne było, bo to istny koszmar;).

A i zrobiłam postęp! :D Wczoraj byłam w h&m i zrobiłam małe zakupy(ciuszki bardziej wyjściowe) + przejrzałam ubrania Li i wybrałam dla młodego. Mam właściwie wszystko już, jeśli chodzi o ubranka na początek. I zauważyłam, że Li nie miała żadnych ciuszków 56, wszystko 62 (urodziła się 53) i nie odczuwałam z tego powodu dyskomfortu na początku, nooo.. jedynie dwa body z długim rękawem mają 56. Także teraz też 0 w rozmiarze 56 będzie.

W ogóle, rewolucyjny dzień wczoraj. W końcu po burzliwych rozmowach (ciągle komuś coś nie pasowało, w sensie moje typy:D) wybraliśmy imię.

dziewczynki jest mi niezmiernie milo, ze moj zakup pojazdu Wam sie podoba, a co do mebli to to ja mam jeszcze do nich taka witryne z mleczna szyba, ktorej nie widac na zdjeciu. Patrzac na to, ze nawet meble mamy identyczne, to wcale sie nie dziwie, ze kocyki tez niemalze takie same wybieramy :-) mamy ten gust, co ?? :-)
Wlasciwie to z zakupow mam juz wszystko, choc dalej kukam na allegro :-D powklejam troche fotek, ale dopiero po malowaniu, ktore juz mnie dobija, a dopiero sie zaczelo :crazy:

reklama
Mucha, szuszu wygoda maleństwa przede wszystkim:-), dokladnie body i pajace na poczatek najlepsze ewentualnie jakies bluzeczki czy inne wygodne latwo zakladane i z miekkiego materiału, na poczatek 100% bawełna. Trza pamietać że skora noworodka jest znacznie cieńsza niz doroslego, wszelkie guziczki z tyłu moga uwierać i byc przyczyna niewygody maleństwa, a nawet płaczu, wszelkie szwy i gumki na brzuszku moga uwierać, a jeans to niestety dość twardy material jak dla noworodka przynajmniej wg mnie. Ja nawet spiochy patrze czy w kroku rozpinane bo to wygoda dla mamy. Poza tym przy przebieraniu non stop, bo to albo sie uleje, albo z pieluszki moze cos wylecieć, to zmienianie takich ciuszkow może byc niewygodne. No i maleństwu na poczaku naprawde czesto zmienia sie pieluszki więc wygoda nasza przemawia by w domu było ubrane tak by mozna bylo to zrobic blyskawicznie, a nie jeszce męczyc maleństwo zakladaniem skomplikowanych ciuszkow. Fakt to wszystko ladnie wyglada, ale chyba tylko na tych lalkach na aukcjach. Może potem jak dziecko podrosnie to mozna sie bawic w bardziej wyszukane ubieranie
A co do rozmiarowki ja mam troche ciuszków w rozmiarze 0-3 takie 56/62 i wiecej w 62.
A wlasnie Mucha to co za imię wybraliscie

Do góry