reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Nie jestem zwolenniczką rowerków....rowerek kupimy wtedy kiedy będzie już umiał jeździć...póki co spacerówka...Często widziałam jak rodzice pchali taki rowerek a dziecko sobie szło obok :-)

a ja chce kupić takie coś Zarazkowi 20 funkcyjna MAGICZNA MULTIKOSTKA box od ZiAndrzej (868634199) - Aukcje internetowe Allegro myśle że powolutku już czas na tego typu zabawki....Chciałam kupić uczniaczka z FF ale podejrzewam że zostałby obśliniony i wytulony zamiast czegoś nauczyć :-) Jakie wasze zdanie na ta kostke?

reklama
Z tym rowerkiem to pewnie od dziecka zależy - ja zobaczę jak Ola będzie w wózku na wiosennych spacerach się zachowywać i wtedy zdecydujemy.

Adiva - kostka fajna, jeśli Piotruś potrafi dłużej skupić się nad jedną zabawką to powinna mu się spodobać ;-) U nas tego typu zabawki nie sprawdzają się, Ola nie potrafi dłużej się czymś zabawić :sorry2: W chwili obecnej to biega za kulkami, piłeczkami wszelkiego rodzaju, przegląda książeczki i wkłada sobie miseczki, kubeczki jedna w drugą ;-) Zabawek na pewno kupować już jej nie będę, na roczek dostanie od nas nocnik :-p;-) No a od mojego brata (chrzestnego) dostanie klocki magnetyczne Geomag, o których wcześniej pisałyśmy ;-)

Anhira ja też kupiłam Domisiowi te buciki tylko rozmiar 20 i też na początku nie byłam z nich zadowolona bo strasznie ta pięta unieruchomiona. Ale zakładałam mu je codziennie na 2 godzinki i się rozchodziły, teraz tylko w nich śmiga i przynajmniej mu się nóżka nie poci tak jak w innych:tak:
Co do rowerka to narazie nie planuje zakupu, bo kuzyn Domisia który mieszka pod nami ma właśnie taki z tą platformą dla maluszków i jeżdżą na tym.Też pewnie kupię jak adiva - jak już będzie umiała jeżdzić.:blink::tak:
Kostka całkiem fajna - mojemu chłopczykowi tez by się spodobała, ale narazie stopuje z zakupem zabawek bo utoniemy:happy2::happy2::wściekła/y::wściekła/y:. Jeszcze wczoraj kupiliśmy mu klocki i się wszędzie walają, ale przynajmniej ładnie siedzi i się nimi bawi.

Michasiowi kiedys zaczely sie kosic nozki w kolanach i zaczely robic sie iksy. Ortopeda powiedzial ze to wina butow ze sztywna kostka bo noga nie nauczyla sie pracowac w kostce bo jest nieruchoma i ze buty powinny byc ze sztywnym zapietkiem ale kostka nie sztywna. Kazal zamiast kapci ortopedycznych wkladac skarpety z podeszwa. I pomoglo

Michasiowi kiedys zaczely sie kosic nozki w kolanach i zaczely robic sie iksy. Ortopeda powiedzial ze to wina butow ze sztywna kostka bo noga nie nauczyla sie pracowac w kostce bo jest nieruchoma i ze buty powinny byc ze sztywnym zapietkiem ale kostka nie sztywna. Kazal zamiast kapci ortopedycznych wkladac skarpety z podeszwa. I pomoglo

czyli Zawitkowski miał racje że buty to swego rodzaju proteza i najbezpieczniejsze właśnie te skarpety, ja nadal o nich nie myślę bo mojej pannie nie spieszy sie z chodzeniem.

a jak u Was z jeździkami ? Moja jeździ gdy ją posadze i łaskawie popycham :baffled: a tak to wykorzystuje go tylko do majstrowania przy tych bajerach. Gdy troche podrośnie, pewniej sie w nim poczuje i już sama zdobędzie sie na odpychanie to pewnie będziemy wychodzić z jeździkiem na dwór tak jak moja 2 letnia bratanica fajnie na swoim śmigała po podwórku :tak:

Moja jeździ jeździkiem, jak ją posadzimy a tak to pcha go albo bawi się bajerami! Ale teraz nr 1 jest rowerek ...dobrze, ze mamy duze pokoje;-)

My jeździka nie mamy, ale przypuszczam, że było by to samo, co z pchaczem - czyli kompletny brak zainteresowania :sorry2: Ani chodzić przy nim nie chodzi, jedynie od czasu do czasu pobawi się tym panelem z przodu :happy2: Dobrze, że nowego nie kupiłam tylko używany.. Teraz też chcemy go sprzedać ;-)

Ja kupilam malemu na urodziny cymbalki a moje mama tamburyn, no i nie wytrzymalysmy do 14 dostal juz teraz i gra gra i gra zmienia tylko instrumenty muzykant mi rosnie:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny wiem, że juz pytałam ale nie było mnie jakiś czas na BB i zgubiłam temat......
chodzi o te skarpety co tak polecacie na wątku- czy możecie podać jakieś namiary na allegro. Córci kupiłam juz dwie pary butów i żadne się nie sprawdzają:baffled:- najlepiej bez butów a skarpety mam takie zwykłe.
Będę wdzięczna za namiary:happy2:

Do góry