reklama
Nie wiem dziewczyny czy będzie Wam wygodnie kąpać maleństwo na podłodze???
Co do proszku to napewno będę prać w dziecięcych...one mają zupełnie inny skład i są o wiele delikatniejsze...
I ja zaopatrzę się w stelaż pod wanienkę bo z doświadczenia wiem że są stabilne...nie wiem jeszcze jaką wanienkę będę miała więc jak zdecyduje się na wannę to wtedy kupię stelaż:-)

Co do proszku to napewno będę prać w dziecięcych...one mają zupełnie inny skład i są o wiele delikatniejsze...
I ja zaopatrzę się w stelaż pod wanienkę bo z doświadczenia wiem że są stabilne...nie wiem jeszcze jaką wanienkę będę miała więc jak zdecyduje się na wannę to wtedy kupię stelaż:-)
Sandi
Fanka BB :)
pozwole sie jeszcze wtracic
;-) ja kapalam malenka na podlodze w pokoju
i jakos szczegolnie nie wygodnnie to mi nie bylo ;-)a kolo6miesiaca to juz normalnie w wanience (w duzej) w lazience
wiec mysle ,ze stelaz nie jest niezbedny
i posluzy krotko tak samo jak i hustaweczka ;-)
;-) ja kapalam malenka na podlodze w pokoju
i jakos szczegolnie nie wygodnnie to mi nie bylo ;-)a kolo6miesiaca to juz normalnie w wanience (w duzej) w lazience
wiec mysle ,ze stelaz nie jest niezbedny
i posluzy krotko tak samo jak i hustaweczka ;-)kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Co do proszków dziecięcych to owszem są delikatniejsze ale przez to też nie dopieraja tak jak trzeba
i jeśli do tego ktoś ma tak twarda wodę jak u mnie to po kilku praniach rzeczy brzydko szarzeją
Ja sie przemęczyłam tymi proszkami póki Tuśka była noworodkiem a potem prałam w normalnym proszku a jak zaczęły się plamy z marchewki i takich tam innych to nieoceniony okazał się Vanish
Ale zgodzę się że wszystko zależy od skóry dziecka. Mój brat do tej pory jak ma wyprane w innym proszku niż Bryza to dostaje okropnej wysypki a chłop ma już prawie dwadzieścia lat
i jeśli do tego ktoś ma tak twarda wodę jak u mnie to po kilku praniach rzeczy brzydko szarzeją
Ja sie przemęczyłam tymi proszkami póki Tuśka była noworodkiem a potem prałam w normalnym proszku a jak zaczęły się plamy z marchewki i takich tam innych to nieoceniony okazał się Vanish
Ale zgodzę się że wszystko zależy od skóry dziecka. Mój brat do tej pory jak ma wyprane w innym proszku niż Bryza to dostaje okropnej wysypki a chłop ma już prawie dwadzieścia lat

kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
A co do wanienek to może warto by przemyślec zakup takiej z odpływem. Widziałam coś takiego w jakiejs gazecie dziecięcej tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce i jakie ma rozmiary.
My mieliśmy taką zwykłą ale zawsze był problem z wylewaniem wody z niej(zwłaszcza jak kompałam małą w pokoju) i trzeba było czekac na męża
My mieliśmy taką zwykłą ale zawsze był problem z wylewaniem wody z niej(zwłaszcza jak kompałam małą w pokoju) i trzeba było czekac na męża
reklama
justyna
Fanka BB :)
A ja fotelik juz dawno kupilam jest obowiazkowy inaczej nie wydadza dziecka ze szpitala(angielskie przepisy)
no i u nas też tak powinno być ! jak ja Liwie brałam ze szpitala i mąż przyszedł z fotelikiem to patrzyli na nas jak na kosmitów nawet położne bo większość mam wiozła na rekach w rożkach
My mieliśmy leżaczek bardzo mi się przydał, Misia leżała sobie w nim, jak ja musiałam coś zrobić, albo mieliśmy gości i obserwowała towarzystwo z zachwytem.
![]()
![]()
Tzn. może nie dokładnie ten, ale chodzi mi o funkcyjność. No i koniecznie musi być regulowane oparcie jak dla mnie.
ja tez kupiłam to Liwii i jestem bardzo z tego zadowolona jest super ! nie taki ale podobny z pałakiem na którym wisiały zabawki

Nie ma jak normalna wanienka 100m. Zastanawiam się tylko czy kupić stelaz pod wanienkę czy ustawiac ja na podlodze?
moja koleżanka miała stelaż i narzekała że sie kolebał i niestabilny ! Ja kapałam w wannience w pokoju na niskim stoliku a na kanapie lezał ręcznik i tak było mi najwygodniej !
ja własnie chciałam kupic wtedy ale tak jak Ty do tego podeszłam że zobacze i najwyzej zawsze można kupić i nie kupiłam bo stół był ok ! chociaż to schylanie troche w kręgosłup szło !
Skleroza, dziewczyny w jakich proszkach bedziecie prac ciuszki?
Bo slyszałam jedną rzecz, w sumie wczoraj kolezanka mi powiedziała, ze nie uzywala proszków dla dzieci, zeby się skorka nie przyzwyczaiła. Ona używa Vanish Sensitive.
Nie wiem czy to jest dobry pomysł?
ja prałam w loveli do tego potem kupowąła płyn zmiękczający z loveli albo taki super był z Jelpa zielony

ja miałam tertrowe od groma i przydało sie bardzo a flanelowe bardziej milusie i moga tez sie przydać wtedy nie miała a teraz na pewno zakupie kilka !
Ostatnia edycja: