reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witaj Carrie, ja też mam wysokie AMH 8,83. Jak odebrałam wynik i zaczęłam czytać na necie to się przeraziłam (choć wiedziałam, że nie mam PCO). Ale na wizycie doktor mnie uspokoił, powiedział, że mam się tym nie przejmować i że jest ok, martwić miałabym się gdyby było poniżej normy. Dodał tylko, że będziemy musieli uważać podczas stymulacji, żeby mnie nie przestymulować i chyba własnie dlatego mam przyjmować gonapeptyl co drugi dzień (a nie codziennie). Nie martw się na zapas :-)

reklama
Dziewczyny, czy podczas stymulacji przyjmujecie/przyjmowałyście jakieś witaminki w tabl. Jeśli tak to jakie? I czy można brać na własną rękę czy może lepiej podpytać lekarza czy coś zażywać?

Cześć :D
gratuluje tym co się udało i trzymam aby reszta się zarażała :tak:
Podejrzałam na str. lado, bo mam podgląd i jest już wynik AMH i doznałam szoku :szok: bo jest 11.26 ng/ml[> 1,4 -]; a rok temu miałam 2,4ng/ml :roll: (badane w tym samym labo)

Cześć :D
gratuluje tym co się udało i trzymam aby reszta się zarażała :tak:
Podejrzałam na str. lado, bo mam podgląd i jest już wynik AMH i doznałam szoku :szok: bo jest 11.26 ng/ml[> 1,4 -]; a rok temu miałam 2,4ng/ml :roll: (badane w tym samym labo)

Aniu kochana a kiedy masz wizytę bo wysokie to twoje AMH nie masz PCO?Labo nie popełnił błędu?Podpytaj lekarza na wizycie :tak:

Genna do wyboru kciuki,tańce, zaklęcia, pozytwyna energia lub wszystko za piękne komórki, sex na szkiełku i zdrowe zarodki:tak:
Agusia czuję się znośnie, to już nie pierwsza porażka:zawstydzona/y: a ze względu na sytuację w domu musiałam od samego pon włożyć maskę na twarz dla pozorów. :zawstydzona/y:Wczoraj dzwoniłam do kliniki po 14 ale dr miała pacjentke i miał oddzwonić... miał ale nie zrobił. Nie zalezy mi na rozmowie z nim ale ta paniusa z rejestracji wyskoczyła z morda na mnie że odstawiłam leki.
@ się rozkręca pomału, na razie plamnienie ale już czerwona krew.
Przy kolejnym podejściu na pewno zrobię scratching( ktoś pisal że przereklamowany i nie boli-nie wiem bo ja 2-3 minuty rysania w środku mialam łzy w oczach i wyszłam z gabinetu w pół zgięta, z krwawieniem:baffled:) pogadam o IMSI czy warto, ale embryogle tez napewno wezmę. AH czyli nacięcie jest tylko w przypadku blastuli a u mnie tak długo hodowla nie będzie trwala:confused: Ciekawa jestem czy w tym roku dam radę jeszcze podejść:sorry2:

reklama
Genna do wyboru kciuki,tańce, zaklęcia, pozytwyna energia lub wszystko za piękne komórki, sex na szkiełku i zdrowe zarodki:tak:
Agusia czuję się znośnie, to już nie pierwsza porażka:zawstydzona/y: a ze względu na sytuację w domu musiałam od samego pon włożyć maskę na twarz dla pozorów. :zawstydzona/y:Wczoraj dzwoniłam do kliniki po 14 ale dr miała pacjentke i miał oddzwonić... miał ale nie zrobił. Nie zalezy mi na rozmowie z nim ale ta paniusa z rejestracji wyskoczyła z morda na mnie że odstawiłam leki.
@ się rozkręca pomału, na razie plamnienie ale już czerwona krew.
Przy kolejnym podejściu na pewno zrobię scratching( ktoś pisal że przereklamowany i nie boli-nie wiem bo ja 2-3 minuty rysania w środku mialam łzy w oczach i wyszłam z gabinetu w pół zgięta, z krwawieniem:baffled:) pogadam o IMSI czy warto, ale embryogle tez napewno wezmę. AH czyli nacięcie jest tylko w przypadku blastuli a u mnie tak długo hodowla nie będzie trwala:confused: Ciekawa jestem czy w tym roku dam radę jeszcze podejść:sorry2:

Tak kochana nacięcie osłonki jest tylko w przypadku blastuli.U mnie przy transferze zastosowano embryoglue mam to wypisane na karcie a nawet o tym nie wiedziałam lecz niestety nie pomogło :sorry2:Ach cóż zrobimy musimy mieć nadzieję,że i my już niedługo będziemy się cieszyć z dzieciaczka.Ja transfer będę miała w październiku(przed albo po moich urodzinach wszystko zależy kiedy @ przylezie)Wczesnego blastusia mam 1( B,B).Dziwi mnie też to,że na karcie z labo mam całkiem inne zalecenie na branie leków a inne na karcie po punkcji.

Do góry