reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny z tą refundacją luteiny to faktycznie może zależeć od kontraktu z NFZ bo Gameta ma i zawsze mam reufundowaną, wczoraj 100 kuowalam za ok. 3zł . Niektóre Kliniki może mają tylko umowę z MZ na IVF a to jak ktoś pisał nie to samo ...
Ten aplikator z luteiny 100 jest super, jak go zobaczyłam to myślałam że będzie do niczego - takie dwa patyczki plastikowe ;-)ale świetnie się sprawdza i mniej wypływa :sorry:

lilka-1986 w regulaminie na stronie MZ jest zapisane że transferowane mogą być max. 2 zarodki przy czym do 35 r.ż zalecany jest jeden a dwa powyżej tego wieku. Przed 35 r.ż . podanie dwóch powinno wynikać wyłącznie z uzasadnionych przyczyn klinicznych. Wg. mnie kliniki nagminnie wykorzystują stwierdzenie ' zaleca się' co nie oznacza że nie można zrobić inaczej. Zawsze transfer dwoch to większe szanse ale też i ryzyko a większe szansę to nie uzasadniona przyczyna kliniczna ... U mnie w Gamecie co do zasady do 35r. ż . można tylko jeden. A Tobie oczywiście gratuluję i się miej mi za złe - wyjaśniłam jak ja to rozumiem i jak u mnie klinice interpretują regulamin. Spokojnej ciąży życzę :tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Danii myślę, że jak 7 dpt beta będzie mniej niż 0,1 to już raczej koniec ale jeżeli coś drgnie i będzie conajmniej 5 to jeszcze jest szansa.

Dziewczyny nie sugerujcie sie ta początkowa beta, bo tylko niepotrzebnie stresujące siebie i swoje maleństwa. Ja madra w 8 dpt zrobiłam i wyszło mi 0. Przeryczalam cały weekend, a w poniedziałek 11dpt była ponad 17, choć mój gin sie dziwił ze i tak wcześnie zrobiłam. U was pewnie będzie szybciej bo ja miałam dwudniowe szkraby, ale nie nakrecajcie sie tak wcześnie. Trzeba myśleć pozytywnie, to naprawdę pomaga.

Ja dzisiaj podczas aplikacji lutki zobaczyłam na aplikatorze malutką plamkę różową ale dosłownie mniejszą niż główka od szpilki ale tylko raz. Tak bym chciała, żeby to bym wynik implantacji :zawstydzona/y:

Kasik wydaje mi sie ze to dobry znak. Wieczorem 7dpt miałam tak samo. Przy wkładaniu drugiej tabletki już tego nie było.

Trzymam kciuki za wszystkie testujace w najbliższym czasie, na bank masowo posypia sie tu ciążę.

Ja narazie jestem w zawieszeniu. Siedzę w domu na l4, beta niestety nie przerasta u mnie książkowo. Ale obiecalam sobie, ze dopóki jest jakaś nadzieja nie uronię juz nawet łezki.

aaaa i pochwale sie wam, ze dzisiaj pierwszy raz w życiu, po zużyciu w ciagu tych kilku lat pewnie z kilkuset testów ciazowych, wreszcie zobaczyłam dwie kreseczki. Jeszcze dwa dni temu była tylko jedna, a to dobry znak.... beta rośnie :) ImageUploadedByForum BabyBoom1393174733.334850.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1393174733.334850.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393174733.334850.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Nika a możesz dokładniej napisać jak przyrasta Twoja beta? Bo chyba tylko na początku rośnie dwukrotnie na 48 h a później wolniej :confused:Najważniejsze, że są 2 kreski :tak::tak::tak: Może masz w brzuszku leniuszka ;-):-) Kciukasy :tak::-) Pisałam o becie 5-dniowych zarodków, moim zdaniem w 6 dc powinna być przynajmniej większa od 5 ale oczywiście są wyjątki ze względu na późną implantację i dlatego musimy powtórzyć betę w 10 dpt wtedy to już na 100% wszystko będzie jasne.

Moje wyniki:
8dpt - beta total 0,00
11dpt- beta hcg 17,76 mIU/ml
13dpt- beta hcg 24,43 progesteron 16,45 ng/ml
15dpt- beta hcg 48,88 progesteron 15,96 ng/ml
Przed ta ostatnia beta robiłam test, była jedna kreseczka, dzisiaj wyszły dwie więc rośnie.
Znalazłam na forum przypadki donoszonych ciąż przy tak słabo rosnącej na początku becie, więc dla dobra mojego malenstwa musze myśleć oprymistycznie, tym bardziej ze czuje sie dobrze, nie mam żadnych boleści czy plamien. Trzymajcie kciuki kobitki :)

Ostatnia edycja:
Kotuska mi niestety lekarz nie dał zniżki na lutke a przecież w Gamecie jestem. Wcześniej przy iui dostawałam, potem coś podsłuchałam, że Gameta nie dostała jakiegoś kontraktu na badania prenatalne (ale może odwołali się i już jest - tego nie wiem), ale może o to chodzi i może dlatego nie mogą dać recepty ze zniżką
a050.gif

Infinity skoro Ty masz zniżkę to już w ogóle zbaraniałam
a035.gif

Ania ja to w ogóle mam pomieszane z tym Relanium. Gdy lekarz mówił co jak brać, wszystko zapisywałam i mam tam zapisane że Relanium raz dziennie. Potem patrzę a na karcie mam wpisane 2x1 więc już nie wiem o co chodzi
a015.gif
Wczoraj drugą tabl wzięłam o godz 20... Może ktoś jeszcze podpowie jak to brać???

Nika to trzymam kciuki za maluszka, niech pięknie rośnie!!!!

Ostatnia edycja:
Smerfeta u mnie dokładnie było tak, pierwsze relanium 2 godz przed zabiegiem drugie przed snem. Potem przez kolejne 3 dni o 8 i 16.
Nie wiem o co chodziło dokładnie, ale anestezjolog mówiła, ze to bardzo duża dawka i żeby mąż często budził jakbym dużo spała. Moze dlatego nie bierze sie ich na noc.

reklama
Ania ja to w ogóle mam pomieszane z tym Relanium. Gdy lekarz mówił co jak brać, wszystko zapisywałam i mam tam zapisane że Relanium raz dziennie. Potem patrzę a na karcie mam wpisane 2x1 więc już nie wiem o co chodzi
a015.gif
Wczoraj drugą tabl wzięłam o godz 20... Może ktoś jeszcze podpowie jak to brać???
Na pewno 2x1 bo to pamiętam na 100% jak doktorek to mówił
ale nie wiem czy trzymać się tych godz 8ma, 16ta -dzisiaj tak wzięłam

Do góry