reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Smerfera na właśnie dziwne to bo ja odkąd jestem w Gamecie to miałam zawsze dawkę 50 z refundacją a teraz jak się upomniałam że chcę 100 bo wolę połowę mniej tych tych tabletek upychać :-p i ten aplikator koniecznie chciałam to mi doktorek wypisał - co prawda ręcznie na recepcie zmieniał dawkę z 50 na 100 bo mają jakiś ogólnopolski program dla Klinik i tam jeszcze nie zmienili że Luteina 100 jest refundowana ale nie było problemy - w aptece też (kupowałam w tej obok Gamety - Dom Leków). I odkąd chodzę to w Gamecie jest cały czas tabliczka że mają kontrakt z NFZ więc nie wiem o co chodzi :confused2: Zresztą dziewczyny z innych Klinik piszą że one też mają kontrakty a i tak płacą 100% ... może trzeba się upomnieć po prostu? bo już sama nie wiem o co chodzi ...
Za inne leki mam 100% chociaż jak zaczynałam się leczyć w Gamecie to np. na Dostinex (na prolaktynę) miałam refundację a teraz już nie mam ...

A co do Relanium to biorę rano ok. 8 i po południu 16-17 chociaż mi dr. nic o godzinach nie mówił. Dziwne na mnie ten lek działa bo wcześniej tylko trochę senna byłam a teraz większość dnia przesypiam i wpół przytomna jestem :eek:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, kiedyś czytałam o relanium ze oprócz swej oczywistej funkcji uspakajającej ma również właściwość rozluźniania mięśni gładkich , czyli takich które wyściełają macice. I chodzi własnie o to aby pomóc zarodkowi w zagnieżdżeniu ;--) W gamecie piszą żeby brać o 8 i o 16 i tak bierzcie. Dzięki tym 2 dawką macie bezpieczeństwo na cały dzień.

Eh tak analizuje te rachunki (z tym że właśnie relanium zaczęło działać i czuje się jak pijana - a jeszcze wzięłam się za pieczenie chleba :oo2:) i porównuje receptę na luteinę i mam zaznaczone - Uprawnienia dodatkowe i tu jest X, a w rubryce Odpłatność nie mam nic. Na rachunku za poprzednie zakupy lutki (te z listopada gdy nie doszło u mnie do transferu) mam dwie ceny lutki... hmm już sama nie wiem ile zapłaciłam bo sporo mam leków na tej liście.... No nic wykupie receptę którą mam i wszystko się okaże

smerfeta o ile dobrze pamiętam 'X' (zamiennie spotkałam się z oznaczeniem '100%') oznacza brak refundacji a refundowane leki mają 'R' czyli ryczałt ...
Ja też po tym Relanium coś odjeżdżam, rano miałam problem nawet żeby się umalować i sobie szczoteczki od tuszu do oka nie wsadzić :-p sama z siebie się śmiałam. Ciekawe dlaczego ona czasami działa a czasami prawie wcale ...

Ostatnia edycja:
_Infinity_ ooo ty juz po crio jestes... nic nie pisalas .. albo ja przeoczylam.... to teraz trzymam kciuki za wysoka bete... mialas podanego blastudia?:tak:
nika2000 po cichu gratuluje.... :tak:

Kasik... a skad wiesz ze ta beta 1 z groszami co mialas to po choragonie? a moze jednak nie??

Kotuska83 po cichu gratuluje...

smerfetka chlebek pieczesz? a jaki?
też piekłam ale miałam takie rachunki za prąd że nie moge sobie teraz na to pozwolić :szok::szok:

a kupuje tylko tam w tej aptece koło kliniki "dom leków" a za lutka płaciłam okolo 28zł/op

Infinity a może teraz mniej jesz, albo schudłaś???
Wspięłam się na szczyty relaniowego intelektu i widzę co następuje: mam zdjęcie poprzedniej recepty, gdzie był m.in summamed, tam tak samo była zaznaczona odpłatność, czyli X-em, a na rachunku z apteki mam podane odpłatność 50 %... no nic okaże się już wkrótce. Za to zauważyłam, że Ovitrelle od listopada podrożało o 5 zł

Ania taki prosty chlebek piekę, w piekarniku. Z mąki krupczatki, siemie lniane, sezam, słonecznik i drożdże. Po takim kupnym chlebie mam zgagę a teraz jak łykam tyle leków to już w ogóle muszę dbać o dietę bo już mi źle na żołądku

Olusia tak, jestem już po trzecim crio, mam nadzieję że ostatnim, powiedziałam doktorkowi że ten jeden zarodek co mi został to ma być na braciszka/siostrzyczkę więc ma się postarać :-D Miałam podanego blastusia 3BB.

AniaM81
jak rozumiem też jesteś w Gamecie tylko o innego lekarza, leki kupujemy w tej samej aptece więc wychodzi na to że to kwestia tego jak lekarz wystawi receptę :confused:

Smerfeta
wagę trzymam i staram się jeść zawsze przed tabletkami więc to nie to .. nie wiem od czego to zależy... A co do recepty to ja na 100% miałam 'R' przy Luteinie a przy reszcie (np. Estrofem) 'X'. Ale z tego co piszecie to chyba nie zawsze jest klucz do rozszyfrowania tej zagadki :-D

Ostatnia edycja:
reklama
_Infinity_ ooo ty juz po crio jestes... nic nie pisalas .. albo ja przeoczylam.... to teraz trzymam kciuki za wysoka bete... mialas podanego blastudia?:tak:
nika2000 po cichu gratuluje.... :tak:

Kasik... a skad wiesz ze ta beta 1 z groszami co mialas to po choragonie? a moze jednak nie??

Kotuska83 po cichu gratuluje...

Dzięki OIusia, ale ja na razie jestem przed..... choć może jak juz tak piszesz to będzie szczęśliwie ;-))) A tak w ogóle to jak by mi się córeczka trafiła to ma być Olusia ;-) wiec może akurat będzie :-)

Do góry