reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ania taki prosty chlebek piekę, w piekarniku. Z mąki krupczatki, siemie lniane, sezam, słonecznik i drożdże. Po takim kupnym chlebie mam zgagę a teraz jak łykam tyle leków to już w ogóle muszę dbać o dietę bo już mi źle na żołądku

no to tez mam taki przepis ;) i musze sobie chyba zrobić bo mam problem ostatnio kupkami:zawstydzona/y:
a w morfologi wyszło że mam mało żelaza, a siemie lniane i pestki dyni dobrze działają na mnie

_Infinity_
no ale to tak nie powinno być :/
https://www.babyboom.pl/forum/members/_infinity_-127572.html

reklama
AniaM81 jasne że nie powinno, dlatego musimy czasem niestety walczyć o swoje .. tak samo jak Gameta pobiera opłaty za niektóre badania które w innych Klinikach są bezpłatne :confused2:Niestety regulamin dot. refundacji IVF jest tak napisany że o niektóre sprawy nawet jakbyśmy chciały trudno jest walczyć bo wiele kwestii jest bardzo ogólnikowo i nieprecyzyjne napisane :crazy:

Smerfetko możesz napisać ile zaplacilas za Ovitrell? O ipoprosze cały przepis na chlebek o aż mi smaka narobilas:) ja mam przepis na zakwasie z mąka razową , reszta podobnie jak u ciebie :)

Za Ovitrelle na rachunku mam 75 zł
A przepis na chlebek (robię z połowy porcji)

• [*=left]1 kg mąki krupczatki

• [*=left]50 g drożdży świeżych

• [*=left]6 łyżek siemienia lnianego

• [*=left]7 łyżek ziaren słonecznika

• [*=left]szklanka otrąb pszennych lub żytnich

• [*=left]4 łyżki sezamu

• [*=left]1,5 łyżki soli

• [*=left]2-3 łyżki cukru

• [*=left]1 l ciepłej wody

Mąkę, ziarna, otręby, sól, cukier i pokruszone drożdże dokładnie mieszamy i zalewamy 1 litrem ciepłej wody. Ciasto wyrabiamy (powinno być dosyć luźne), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 min. Po tym czasie ponownie chwilę wyrabiamy i przekładamy do dwóch keksówek (wysmarowanych tłuszczem lub papierem do pieczenia) o wym. 9 x 28 cm i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 min. Piec 50-60 min w temp 180 C

Przepis pewnie można sobie modyfikować i dodać inne nasionka :)

Olusia beta w 3 dpt nie ma prawa wyjść, za wcześnie. Zresztą podczas konsultacji telefonicznej 1 weryfikacji pani doktor powiedziała, że to wynik Choragonu w organiźmie.

Nika ważne, że beta przyrasta. Kciukasy za leniuszka :tak: A ile jesteś po transferze i co mówi lekarz?

Z odpłatnością za leki na bank chodzi o to czy lekarz ma umowę z nfz a nie klinika. Mój jak przyjmuje na nfz (w innym miejscu) i w szpitalu, w którym też pracuje wypisuje leki ze zniżką a w Invikcie bez zniżki. Jutro idę do przychodni z wydrukowanymi wytycznymi z Invicty, zobaczymy czy wypiszą mi lutkę 100 ze zniżką czy nie. Mam jeszcze całą torbę "50"tki ale musiałabym brać 8 na raz a 100 tylko 4 ale 100 starczy mi już tylko na jutro.

Ja już dzisiaj relanium nie biorę, czułam się po nim dobrze, tylko trochę bardziej uśmiechnięta byłam i spokojniejsza. Za to dzisiaj już bez relanium jak zaległam na kanapie o 19-tej przed tv tak obudziłam się o 22 :szok: Nigdy mi się to nie zdarza, zwłaszcza, że w nocy spałam 10 godzin więc wypoczęta byłam. Może to nadmiar tlenu po dzisiejszym długim spacerze :confused:

Smerfeta ja też miałam na rozpisce, żeby relanium brać o 8 i 16-tej ale z uwagi na fakt, że wstaję o 9 to brałam po 9-tej, jak wychodziłam spod prysznica bo się bałam, że jeszcze coś mi się tam stanie. Drugą dawkę brałam około 17/18-tej. Ostatniego dnia tylko wzięłam pierwszą o 11 bo rano jechałam autem na wyniki a ostatnią dawkę przed snem bo w sumie miałam już nie brać ale Danii mnie przekonała i wzięłam. Myślę, że z godzinami podania leku kliniki w ten sposób zabezpieczają się, żeby pacjentce podczas snu się coś nie stało i dlatego zalecają brać w dzień. W nocy i tak się śpi i mięśnie odpoczywają, człowiek spokojniejszy jest więc nie ma sensu.

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta, chyba tez sie zabiorę jutro za Twój chlebek

Lutka mi do jutra wystarczy tego co mam, a wieczorem sie okaże czy będzie dalej potrzebny, jeśli tak to tez muszę załatwić inne recepty. Nie będę co chwile płacić 150 zł , bo ma recepcie są 4 op. i 4 podjezykowej.

No to jutro u mnie wszystko będzie jasne.

Kasik Ty już pewnie tez nie możesz doczekać sie wtorku?

Do góry