reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Agusiapela, na Menopur 1200 j wydałam 1424 zł, a Gonal dostałam w spadku. Ale nawet gdybym za niego płaciła, to kosztowałby 700 zł. 1900-2000 zł, to cała stymulacja.
Może u Ciebie w klinice zdzierają z pacjentów?! czy leki kupowałaś w aptece?

@mika, Twojego lekarza również "przerobiłam". Ze wszytskich lekarzy, chyba najmniej przypadł mi go gustu.
Jak dla mnie za mało konkretny.

reklama
No masakra ja jak teraz podliczyłam to mi się ciepło zrobiło :szok:
Bo tak za Gonal F 75 125zł za szt a miałam ich 7
Monepur 2x75 250zł(bo 125 za 1szt)a miałam ich 14(2 zastrzyki dziennie)
Cetrotide 150złszt a miałam ich 4

Agusiapela, czemu przepisali Ci małe opakowania?
Przecież wiadomo, że to wychodzi dużo drożej. Na 600j przepłaca się 300 zł :szok:
Mówię tutaj o Menopurze.

Agusiapela, czemu przepisali Ci małe opakowania?
Przecież wiadomo, że to wychodzi dużo drożej. Na 600j przepłaca się 300 zł :szok:
Mówię tutaj o Menopurze.

No właśnie i co dwa dni musiałam to wykupywać:wściekła/y:
Przecież lekarz i tak pewnie wiedział,że będę stymulowana tym do końca to mogłam mieć większe opakowanie taniej a nie po sztuce.A jeszcze najlepsze jest to,że ja nie dostałam żadnej recepty tylko musiałam w klinice kupować.A jak się pytałam gdzie indziej to Menopur wychodziłby mnie 28zł taniej za sztukę a razy te 14 to daję mniejszą kwotę.

Zobacz to ja na mniejszej dawce Menopuru bo 1,050 j wydałam 1,750zł a jakby mi przepisali większą dawkę odrazu to bym zaoszczędziła te parę zstówek tak jak piszesz

Agusiapela, przepłaciłaś i to sporo. Ale skąd miałaś wiedzieć?! Przecież jak lekarz każe, to się tak robi.
A na marginesie, kliniki nie mogą sprzedawać leków pacjentom w programie rządowym.
To jest własnie to, że na nieszczęściu ludzkim zarabiają jeszcze kasę.
No ale teraz to już po ptakach.

[h=3][/h]Wizyty lekarskie podczas stymulacji hormonalnej dla Pacjentki do procedury in vitro są bezpłatne. Ceny leków do stymulacji hormonalnej stanowią ok. 30% kosztów związanych z procedurą invitro. Średni koszt leków wynosi ok. 3000 zł.

Provita chyba taką stałą stawkę sobie już podała,ale jestem na nich zła :wściekła/y:

No właśnie i to jest to wykorzystują na każdym kroku ale nic mam nadzieję,że 1 in vitro się powiedzie i ta kwota jaką wydałam nie będzie miała już znaczenia za serduszko pod serduszkiem :-)

@mika ja też chodzę do Z... w Invikcie, jak dla mnie bardzo konkretny, dokładny i zaangażowany. Ja akurat przyszłam do Invikty za nim, wiedziałam, że klinika ma różne opinie ale on akurat w niej pracował więc się zdecydowałam.

Agusiapela ja przed IUI też brałam Menopur 75 i płaciłam 100 zł./szt. w Invikcie więc mniej niż Ty.

Mówicie, że kliniki przy rządówce nie mogą sprzedawać leków? To bez sensu, mam je zamawiać w aptekach, czekać nie wiadomo ile i przepłacać? Kiedyś kupiłam Diphereline (zamiennik Gonapeptylu) i zapłaciłam około 70 zł. a w Invikcie 45:-( Raz też dałam ciała i zamiast kupić w Invikcie domięśniowy Choragon na pęknięcie za 35 zł. to uparłam się na podskórną Ovitrelle i zapłaciłam w aptece 170 zł. :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry