reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Enni u każdej z nas jest chyba inaczej, ja mam zacząć stymulację między 3 a 10 dc, doktorek powiedział, żebym umówiła się na wizytę tak jak będzie mi pasowało (on sugeruje poniedziałek lub piątek bo dobrze wypada punkcja i transfer), 3 dni przed wizytą mam odstawić Estrofem. Też jest to dla mnie dziwne, że taka duża rozbieżność między terminem :baffled: Przed IUI zaczynałam stymulację zazwyczaj 1-3 dc ale doktorek mówi, żeby się nie martwić bo on wie co robi. Nie pozostaje mi nic innego jak mu ufać. @ powinna przyjść jutro więc 28-go (wizyta i początek stymulacji) byłby 7 dc. Gdybym zaczęła tego dnia stymulację to wizyta kontrolna po 7 dniach stymulacji wypadnie w 14 dc a to strasznie późno, ja miałam owulkę przy stymulacji do IUI między 11-13 dc, raz nawet 8 dc:szok: No ale podobno podają coś, żeby pęcherzyki nie pękły więc może będzie dobrze. Zaczynam już świrować od tego liczenia, wiem, że powinnam wyluzować ale nie potrafię :sorry:

A dziewczynki powiedzcie mi jeżeli mam przestać brać Estrofem 3 dni przed wizytą a mam ją 28-go to kiedy powinnam wziąć ostatnią tabletkę? 25-go wieczorem? Czy to ma być 3 dni przerwy i wizyta? Wówczas już 25-go nie powinnam brać? :zawstydzona/y:

Keki spore te Twoje pęcherzyki jak na 4 dc. Na pewno szybciej powinny rosnąć na cyklu stymulowanym niż na naturalnym i na pewno powinno być ich więcej. Zakłada się wzrost o 2 mm na dobę więc za parę dni będziesz miała olbrzymie. Patrzę na swoją historię stymulacji i swój największy pęchol miałam w 11 dc 26 mm :szok: Ale wówczas był tylko jeden, a zazwyczaj w 8 dc przed IUI na stymulacji clo a później małą dawką Menopuru miałam po 16 mm 2-3 szt.

Ostatnia edycja:
Keki spore te Twoje pęcherzyki jak na 4 dc. Na pewno szybciej powinny rosnąć na cyklu stymulowanym niż na naturalnym i na pewno powinno być ich więcej. Zakłada się wzrost o 2 mm na dobę więc za parę dni będziesz miała olbrzymie. Patrzę na swoją historię stymulacji i swój największy pęchol miałam w 11 dc 26 mm :szok: Ale wówczas był tylko jeden, a zazwyczaj w 8 dc przed IUI na stymulacji clo a później małą dawką Menopuru miałam po 16 mm 2-3 szt.

kasik, dziś mam 4 dzień stymulacji, a dzień cyklu 8 :-) Mimo to dziwię się, że już takie duże. Jak tak dalej pójdzie, to stymulację skończę w tym tygodniu...

kek8 ja w tych sprawach jestem zielona:) wydaje mi się że oki i kurcze szybko rosna....powiedz mi jak tam dzisiaj na polnej, znowu takie kolejki na usg?:) czy w miarę szybko szło?

enni, dziś było mnóstwo ludzi, prof. J. pojawił się dopiero po 11:00, a ja jak stamtąd wyszłam była 12:00 :/

Właśnie kasik36 - każdy ma inaczej. Ty masz zacząć stymulkę pomiędzy 3-10dc a u mnie 8dc już może być punkcja tak mi powiedział gin...

Keki pomyliłam skrót;-) jeżeli to 8 dzień cyklu to chyba ok. To też zależy jak długie masz cykle. Ja mam krótkie i dlatego w 8 dc moje miały zazwyczaj około 16 mm :-)
Esiek w 8 dc punkcja? Strasznie szybko :szok: Może doktorek się przejęzyczył i miało być w 8 dniu stymulacji? A jak długie masz cykle?

Ostatnia edycja:
Keki pomyliłam skrót;-) jeżeli to 8 dzień cyklu to chyba ok. To też zależy jak długie masz cykle. Ja mam krótkie i dlatego w 8 dc moje miały zazwyczaj około 16 mm :-)

W moich cyklach z Clo owu była między 20 a 25 dc, a bez Clo w ogóle, cykle dochodziły do 80 dni :/ Dlatego dziwię się, że reakcja organizmu tak prędka. Oby tylko nie było z tego hiperki...

Kochane.

Moje komóreczki obudziły się ze snu i zaczęły się dzielić. Dziś jest 3 doba po punkcji i o 20 mam transfer. Cieszę się ale zarazem boję się że jak dojadę do kliniki to mi powiedzą że jednak przestały się dzielić i nie będzie zabiegu. Mam mieszane uczucia. Trzymajcie za mnie kciuki.

reklama
Do góry