reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta - &&&&&&& za jak największy i najlepszy rozwój komórek:)
Karusia, ja luteinę odstawiłam w czwartek a @ dopiero dostałam w poniedziałek - czyli po 4 dniach. Ale ja brałam ogromną dawkę, to pewnie dlatego

reklama
Kasik tak jak pisze smerfeta bromka do pozytywnej bety, bo nadmiar prolaktyny zaszkodzi maluchom:) prosze o nie ładnie dbac

Smerfetko wspaniale wiadomości aż 2 maluchy, teraz nie ch ładnie sie rozwijają, ja myśle ze doktor moze podać ci dwa i nie bedzie miał tu znaczenia wiek, pamiętaj o zapisie , albo inne wskazania, decyduje lekarz :) teraz kciuki za twoje maluchy niech ładnie sie rozwijają
karusia Danii ma racje tylko invicta ma PGD i rządowką na to pozwala, ale w tej chwili promocyjńy koszt w invikcie to 7900 ;)
Lika jak tylko dojedziesz do siebie daj znać ile jajek kurka zniosła :)

Ostatnia edycja:
Genna już kiedyś tak wstępnie rozmawiałam z dr W o możliwości podania 2 zarodków i na tamtą chwilę mówił że nie ma takiej opcji. Sama nie wiem czy bym chciała bo może lepiej zostawić sobie jednego jak za pierwszym razem się nie uda, ale z drugiej strony nie wiadomo jak będzie z rozwojem zarodeczków :zawstydzona/y: Zastanowię się nad tym w dniu transferu :blink: na razie modlę się, by w ogóle do niego doszło

Kasik cudownie że masz aż dwa maluszki pod serduchem:-D i to blastusie. Beta musi być ciążowa i tego się trzymajmy:tak:
Smerfeta mam nadzieję że powtórzysz schemat Kasik i też będziesz mieć dwa blastusie:tak:

Ja też bym już chciała rozpocząć ale jeszcze 2-3 miesiące:-(może uda mi sie w tym roku być w ciaży

O matko i córko !! 7900zł to promocja !!!!
Czyli nie zrobię teraz tych badań :/ Masakryczna cena. Modlić się zatem mi pozostało :oo::oo::oo:

Ehh no nic czekam wiec na wstrętną @.

Miłego dnia kochane :)

Karusia zeby zrobic te badania to musisz podejście in vitro w invikcie, bo przecież nie będziesz wziął w specjalnyc warunkach swoich komorek, badają je i wtedy zapladniają te prawidłowe i podają, chyba jakoś tak, nie wnikalam nigdy w to.

Edit:
Smerfeta cos widze ze cieżko mi bedzie z dr W, ale to sie okaże po wizycie, jak mnie wkurzy, to zmienię lekarza:)

Ostatnia edycja:
Witam kochane :) samopoczucie rewelacyjne,pobrano 11 komórek ,jeszcze nie wiem ile dojrzałych,ale doktorka ma dzwonic do mnie .Pytałam tez czy maz moze byc przy transferze i nie ma problemu bedzie ze mną ;) taka byłam zakręcona ze nie pamietam czy dzisiaj mam brać lutinus i duphaston :/ ale jak zadzwoni to zapytam...

reklama
Genna nie jest tak źle z doktorkiem. Fakt, że bardzo dokładnie interpretuje wszystkie zapisy i potrafi tym trochę denerwować, ale też dba o swoje pacjentki. Wczoraj przychodził do mnie po zabiegu informując jak jest z komórkami, potem jeszcze wołał mnie i męża do siebie jak już było wiadomo ile jest komórek i w jakim są stanie. Mówił że dał przykaz embriologom, że mają się szczególnie starać ;-) a dziś z rana sam dzwonił do mnie by podać info o zapłodnieniu. Jutro też ma dzwonić. Powiedział też że jakby się coś działo to mam dzwonić do kliniki do późnego wieczora. Doktor ma więc swoje plusy i minusy. Póki co te minusy jest w stanie tak mi objaśnić, że jestem z niego zadowolona.

Gizasku Ty na razie odpoczywaj bo ostatnio dużo przeszłaś. Jak organizm będzie wypoczęty i zregenerowany po tych wszystkich stymulacjach to jest o wiele większa nadzieja, że tym razem się uda :tak:

Ilka piękne wieści. Progesteron syntetyczny jak najbardziej bierze się już od dnia punkcji

Do góry