reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja ciągle w telefonie spradzam co się dzieje na forum ;) w pracy czasami uda się normalnie z komputera zalogować :) :zawstydzona/y:
Mój mąż też wie jak wciąga forum ... on należy do forum wielbicieli marki VW. Właśnie zapisał nas na wyjazd weekendowy w czerwcu na "zlot ogólnopolski" :) mała odskocznia ... no chyb że sytuacja nie pozwoli na wyjazd.

reklama
Agaawa badania nie mogą mieć więcej niż 6 miesięcy i musisz mieć tylko AMH, FSH i ogólne badanie nasienia. Nic więcej. Jeżeli lekarz wymaga czegoś więcej tzn, że naciąga na kasę bo wszystkie inne badania robi się po kwalifikacji za free. Musisz mieć oczywiście udokumentowane leczenie ale wystarczy, że będzie w karcie napisane, że staracie się o dziecko, już od tej daty się liczy.

Bernadtka_76 witaj, widzę, że jesteś mój rocznik, bo mój nic się przetrminował ;-):-D Czekamy na Twoją histrorię :tak:

Dziewczyny, żeby nie bb poruszałabym się w temacie niepłodności jak dziecko we mgle a tak to czuję, że niedługo doktorat będziemy mogły tu wspólnie napisać :-D Uzależnienie to mało powiedziane ;-)

Ja też uzależniona od forum.
Mam net w tel i siedzę na nim często, w drodze do pracy, na przerwie w pracy, teraz w łóżku i rano jak tylko otworze oczy i mam chwilę czasu np druga zmiana

Gdyby nie forum nie wiedziała bym o różnych badaniach, nie ciągnęła bym swojej ginki o różne skierowania, nie wiedziała bym o refundacji ivf, o naciąganiu na różne badania przed kwalifikacją właśnie, a tak zrobiłam część za darmo. nie wiem czy bym była w miejscu w którym jestem teraz.
I tak samo jak Kasik już 37 :-D poruszała bym się w temacie jak dziecko we mgle

Dopisuje się do listy

Marzec:
7.03.2014 anuszka: drugie podglądanko
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna

Ostatnia edycja:
Ale miło tutaj u Was! Jeszcze raz dziekuje za przyjęcie.

Kasik, domyślam sie ze AMH, FSH i nasienie bedziemy musieli robic jeszcze raz. Ale po co przed wizyta kwalifikacyjną? Skoro InVitro bedzie za rok? To zrobię pózniej jak przyjdzie czas. Czy sie mylę w moim rozumowaniu? Zobaczymy co doktorek powie.

Witam wszystkich, wizyta kwalifikacyjna umówiona w GMW embrio w Opolu na 17 marca na 19.00 do doktora Niemczyka;-). Zobaczymy co powie:tak:. Trzymajcie w kciuki:tak:. Pozdrowienia dla wszystkich.
Mada mogę Cie zapytać czemu nie leczysz sie we Wrocławiu? Moze ja tez będę dojeżdżać, gdyby było szybciej. Daj znać prosze. Mnie na czasie zalezy. Chciałam sie do rządowki zapisać, żeby kolejka juz leciała, a w miedzy czasie i tak zrobię jedno podejście prywatnie. Ale jakby sie nie udało, to chciałabym mieć możliwość skorzystać z programu rządowego, bo jednak koszty troche mnie przerażają.

Agaawa, ile będziesz czekać dowiesz się po kwalifikacji. Najpierw muszą was zakwalifikować do programu i dlatego trzeba mieć aktualne wyniki. Nie wszędzie się czeka długu. Odnośnie Invimedu wypowiadała się montana8. W GMW nie ma niby kolejek i można praktycznie od razu startować. Dorzucam link co prawda do kliniki w której ja się leczę ale warunki są wszędzie takie same
Co trzeba wiedzieć? •• * In-vitro
Czasami lepiej dojeżdżać dalej ale do kliniki która ma lepsze opinie, skuteczność i lekarzy ;)
Życzę powodzenia w kwalifikacji i żebyście szybko mogli zaczynać :)

Ostatnia edycja:
Anuszka, kciuki za piękne jajeczka :)

Marzec:

7.03.2014 anuszka: drugie podglądanko
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna

Agaawa dokłądnie to ja przekonałam mada;) na to by odrazu pojechala do GMW w Opolu. Odradzałam jej Wrocławską klinikę też jeszcze jedna dziewczyna z forum ale nie pamiętam już która... Ale do rzeczy opisze Ci dlaczego ja nie bylam zadowolona- rok temu zapisalalm sie pierwszy raz do dr Wickiewicz która okazala sie porazka, poza tym zaprzyjazdziony lekarz z innego szpitala powiedzial ze dziwi sie co robi ten lekarz w takiej klinice to nie wie, kolejna wizytę zapisalam sie do dr Gizlera <opinie na necie najlepsze> pojechaliśmy do niego pierwszy raz w lipcu na kwalifikacje z cala dokumentacja i co powiedzial- ze nas nie kwalifikuje bo musze zrobic minimum 6 inseminacji <myślalam ze ma racje> ale zrobilam 2 które wygladaly poprostu jak praca na produkcji, jeszcze dobrze z fotela zaiegowego nie zeszlam juz kolejna pacjentka wchodzila, poza tym pierwsza iui zrobil mi nie w zabiegowym tylko szybko u siebie w gabinecie ani lezenia chociazby 5 min, ani usg. Po 2 IUI pytam czy jest juz szansa na zakwalifikowanie mowi ze nie. Zalamałam sie bo udokumentowane mielismy wtedy ponad 2 lata leczenia :(... Pomyslalam sobie ze mnienie klinikę na Polmed <ona nie dostala refundaji> i dr Polak super facet powiedzial ze nalezy nam sie ten prgram jak "psu żarcie> i żeby pojechac do innej kliniki, bo in vimed to prowizorka, Tak też po miesiącu trafilam do GMW i odrazu na pierwszej wizycie lekarz nas zakwalifikowal, Miesiąc pozniej z uzupelnionymi badaniami byla rejestracja i od nowego cyklu zaczelismy stymulacje. W GMW lekarz powiedzial ze nie robią kolejek, tylko na bierzaco. Ufff ale sie rozpisalam ale mam nadzieje ze ci pomoglam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny, ale dużo się dzieje:) W pracy nie jestem w stanie nadrobić.
Co do wyników badań - to chyba każdy lekarz mówi coś innego, bo ja musiałam mieć wyniki nie starsze niż 3 miesiące - do kwalifikacji. Także najlepiej zrobić amh w jak najkrótszym terminem przed kwalifikacją.

Anuszka - powodzenia na podglądanku:)

Do góry