reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik tez to mam. W gamecie dostałam na to prevenit intensiv bo ta mutacja powoduje niewchłanianie kwasy foliowego. Natomiast profesorek w invikcie się tym nie przejął i nawet po punkcji nie dostałam clexane. Ale chyba po transferze poproszę bo jakoś mi tak nie pasuje ze go nie biorę.

reklama
Ania M ale niespodzianka podwójne szczęście gratuluje:tak:.Brałaś jakieś tabletki hormonalne przed stymulacją ja brałam i tak myślę ,że może przez to u mnie podzieliła się na 3 tylko szkoda że w żadnym nie ma serduszka ale mocno byłam zdziwiona że tak może się stać ,że 5 dobie jeszcze się podzielą

AniaM wspaniałe wiadomości, tego nam trzeba na forum, bo ostatnio smutno się tu działo :-), teraz uważajcie na siebie kochana i odpoczywajcie. Życzę spokojnej ciąży.
GizaS i Kasik36 to w 3 bedzimy podchodzić mniej wiecej w tym samym czasie do ivf, ale fajnie :-D. Ja mniej wiecej 15-20 maja zaczynam. Nie mogę już sie doczekać ;-)

Smerfeta i Kotuska dzięki za info i pocieszenie bo trochę się przestraszyłam :zawstydzona/y: Kwas 5 biorę już 6 miesięcy ale tego prewenitu nie. Ale na razie chyba sobie to daruję bo i tak mnóstwo już tego wszystkiego łykam. Jak pójdę na wizytę po sterydzie ze świeżymi wynikami subpopulacji to może wtedy mi coś włączy.

Montana fajnie, w kupie w raźniej ;-):-)

Kasik tak jeszcze słówko o Prewenicie (jak to przeczytałam to stwierdziłam, że muszę dokupić by jednak dalej brać ;-)):
Składniki
Zalecane spożycie w ciągu dnia - 1 tabletka
% zalecanego dziennego spożycia
Witamina B6
3,0 mg
214,3
Witamina B12
500,0 mcg
20000,0
Kwas foliowy
800,0 mcg
400,0
Uzupełnienie codziennej diety w kwas foliowy, witaminę B6 i B12. Wspomagająco w celu obniżenia poziomu homocysteiny, która jest szkodliwym produktem przemiany materii i podobnie jak cholesterol zwiększa ryzyko wystąpienia miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego.

Mi jak się uda, to w maju pewnie będę miała transfer więc na maj szykuje nam się sporo emocji
;-)

Smerfeta a nie wiesz jak długo powinno się brać ten prewenit? Czy miesiąc przed stymulacją wystarczy? Na innym forum dziewczyna radziła mi zbadać poziom kwasu foliowego, wit B12 i homocysteiny i dopiero zacząć brać. Tylko nie wiem czy mogę teraz zbadać przyjmując steryd :confused:

Kasik też słyszałam że powinno się zbadać poziom homocysteiny. Mój lekarz (i w sumie ja) dowiedział się o tym wyniku tuż przed samą stymulacją i wtedy przepisał mi leki, ale nie zapytałam do kiedy mam brać leki. Teraz przestałam brać bo chciałam dać odpocząć żołądkowi ale na ostatniej wizycie miałam zapytać o te leki, jednak zapomniałam bo ta histeroskopia zbiła mnie z tropu

AniaM
Ale wiesci!podwojne gratki!

A ja już w trakcie @
Zapisałam się na 8.04 do kliniki żeby obadać sytuację czy jest owu i czy szykujemy się do crio

A my byliśmy wczoraj u znajomych na imprezie urodzinowej. Kręgle piwko tańce
Trochę się odstresowalismy . . . A dziś cierpielismy :p

Kiedy wraca Wanesska
Pewnie jakoś na 7 dni pojechali, czekam na wiesci od niej . . .

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Ostatnia edycja:
reklama
Basia - przykro mi, trzymaj się.
AniaM - gratulacje bliźniaków:) Dbajcie o siebie i życzę spokojnej ciąży:)

Dziewczyny, a ja mam w czwartek - 3.04 transfer. Co prawda estradiol mam za niski, ale śluzówka jest już na tyle gruba, że nie ma na co czekać. Także o 13.15 w czwartek będę wracać z kliniki z kropkiem:-)

Do góry