reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
No to jestem po...
I sytuacja następująca, nie wiem co się stało ale dziś pielęgniarki prze miłe, poprawiały humor, pocieszały patrzyły z zrozumieniem, klepały po ramieniu:szok: Usg zrobione nadal 6 pęcherzyków największy 16 najmniejszy 8 ( wiadomo każdy tam inaczej je mierzy, bo te co miały 10 mm teraz niby 8), lekarz miły, ze zrozumieniem słuchał, nikt mnie nie oceniał ( czego najbardziej się obawiałam).Lekarz stwierdził że mam iść do Profesora P. przedstawić całą historię i pokazać co też mi na pisał. według niej powinnam przerwać leki wziąć owitrella ( chyba tak się to pisze) i w następnym cyklu zacząć program od nowa, teraz nie ma sensu robić cokolwiek na jednym pęcherzyku. Poszłam z tymi rewelacjami do Profesora P. mówię jak jest na to on " dostałem esemesa od Pani, zrozumiałem w nim że pomyłka nastąpiła w jednym dniu tylko dlatego nie odpisałem, ale moim zdaniem do Soboty proszę robić zastrzyki jak Pani robiła, bo przyrost jest jak widać i może zdążyliśmy jeszcze i nie będzie pęcherzyka dominującego, w sobotę zrobimy Usg, jeśli Usg wykaże że jest Dominujący odstawia Pani leki i bierze w ten dzień zastrzyk na pęknięcie, jeśli nie SMS do Mnie ja od dzwonię i decydujemy co dalej i myślę że w Pn Punkcja"... i tak to wygląda , dostałam zastrzyki na miejscu i odesłali Mnie do czekania na Sobotę. Profesor powiedział też że jeśli nie będziemy iść dalej, przy @ telefon umówić się ponownie na scratching endometrium i w kolejnym cyklu zaczynamy czyli gdzieś w Lipcu.
Cóż dobrze że mi nie przepadnie podejście do IVF, szkoda że poszły leki i będę musiała wykupić je ponownie, Gonalu mam opakowanie nie otwarte jeszcze, ale jutro muszę z niego skorzystać, więc tak czy siak będę potrzebować jeszcze jednego i wiadomo Cetrotide mam w sumie dwa, jeden wykorzystam jutro, jeden tylko zostanie.
Profesor przeprosił że nie napisał wyraźnie i miałam prawo się pomylić.Miło z jego strony, że przyznał się do błędu, no ale nie zmienia to faktu że konsekwencje ponoszę ja.
Czekam więc do Soboty.

Mimozama, dobrze że prof. przyznał się do błędu. To teraz czekamy do soboty co Ci tam urośnie ;) i jaka będzie decyzja lekarza.

Magda gratuluję, przyrost bety piękny, teraz wizyta pęcherzykowa i będziesz już mamusią pełną parą:) super wiadomość, że beta tak pięknie przyrasta:)
mimozama, dobrze, że prof się przyznał, bo nie każdy lekarz by to zrobił, tylko tak jak napisałaś - konsekwencje ponosisz Ty i oni nie sfinansują Ci następnych leków. No ale najważniejsze, że nie straciłaś podejścia IVF i czekamy aż pęcherzyki urosną i będą gotowe do pobrania:)

Heloł Laseczki!

Najpeirw informacja - wszystkie dzieciaczki sie rozijają. Jest niezle. Teraz musza przetrwać 4 i 5 dobę, tutaj jest największe zagrożenie. Ale jest naprawdę niezle. W sobote na 7.30 transfer. Doktor powiedział, ze do 5 doby mogą przetrwać 2 lub 3 ale ja wiem, ze one wytrwają, jakoś takie mam przeczucie.

Mimozama a ja myśle, ze cieszyć sie w tej całej sytuacji należy, ze Ci pierwsze podejście do ivf nie przepadło. A przyznanie sie do błędu nawet malutkiego jakiegoś lekarza to ze świeca szukać.

Madzia - gratuluje PIĘKNEJ betki!

Madzia piękny wzrost, teraz już będzie tylko dobrze, gratuluję :-)
Mimozama ja nadal trzymam kciuki aby pomimo pomyłki wszytko dobrze się skończyło :tak:

reklama
Magda, beta suppeerrrrrr !!! Teraz czekam na piękne zdjęcie z usg- mam nadzieje że się nam tu pochwalisz.... i dasz nacieszyć oko ;-)
Mimozamia, kurcze szkoda by było tracic cyklu, ale jak by miało być ze szkodą dla Ciebie to faktycznie lepiej przerwac. Poczekajmy do soboty, a nóż widelec bedzie wszystko ok :tak: Trzymam kciukacy :-)
Agawa, też wierze w Twoje zarodeczki.. jak mają tyle siły co mama to na pewno dadzą rade !!!!
Heiza, ja mam NK 23,7 % i 0,41 ilość ( przy normie 0,43) I tak myślę ze chyba pójdę do profesorka niech mi da ten encorton na czerwiec bo w lipcu po kuracji ziółkowej chce podejść do crio.

Genna, ja miałam dziś sen... śniło mi się że weszłam na forum a tu niespodzianka... nasza Genna chwali się pozytywna betą..... nawet nie wiesz jaka byłam zadowolona że Ci się udało.... liczę na to że to sen proroczy ( znana jestem z tego że mam takie sny )

Do góry