reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny, powiedzcie mi jak wygląda zabieg punkcji. Czy po nim mogę wrócić do pracy (znaczy - tego samego dnia jeszcze) czy lepiej zapomnieć o tym?

reklama
OlaSzy zalezy jaka masz prace, po narkozie bedziesz troche rozkojarzona i mozesz odczuwac lekki bol podczas siusiania i chodzenia. Ja wrocilam na chwile do pracy ale pracuje u siebie i musialam. Na drugi dzien juz funkcjonowalam normalnie.

No nie, mam pracę, w której uwaga jest najważniejsza i muszę chodzić z mojego biura na magazyn i kontrolować przesyłki. Więc podziękuję.:-(

OlaSzy to lepiej sobie odpusc prace tego dnia. Zreszta punkcja dosyc dlugo trwa. Tzn nie sam zabieg bo ten okolo 15 minut ale przygotowanie, dochodzenie do siebie po narkozie i wypis lacznie okolo 3-4 godzin.

OlaSzy - ja myślę, że niezależnie jaką masz pracę, to raczej nie szłabym do niej tego samego dnia po punkcji. Będzie Cię nieco bolało, szczypało przy sikaniu, możesz czuć się senna jeszcze, jak jesteś z tych delikatniejszych ;). Poza tym, trzeba liczyć na całość tak jak kasik36 pisze, 3-4 h.
A nawet anestezjolog na wywiadzie mówi, żeby tego dnia nie prowadzić samochodu, nie podejmować ważnych decyzji nawet do 24 h po punkcji.
Nastaw się, że tego dnia masz wolne od pracy ;-)

Jutro wszystkie odpoczywamy i oszczędzamy kciuki na następny dzień :-)

Kalendarz

LUTY

21 - EwciaK30 - USG u gina prowadzącego (12 tc)
21 - OlaSzy - podglądanie kurnika
23 - OlaSzy - punkcja
23 - Karusia28 - podglądanie kurnika
23 - Madziula_87 - criotransfer
23 - LucyP1975 - podglądanie kurnika
24 - DW87 - transfer
25 - basia-krk - histeroskopia
25 - osa87 - wizyta przed stymulacją
25 - LucyP1975 - punkcja
27 - Olusia7982 - podglądanie maluszków
27 - mada:) - I wysoka beta!

MARZEC

05 - Hess - początek stymulacji
21 lub 28 - Olusia7982 - rozpakowuje się

Hej dziewczynki.
Hess dobrze gadasz z tą pracą w dniu punkcji - nie ma sensu się przemęczać.

Ja mam jutro usg 4d w 12 tyg ciąży, żeby sprawdzić, czy wszystko ok.
Już nie mogę się doczekać i zabieramy ze sobą Naszą córę, żeby obejrzała braciszka lub siostrę:-D

Trzymam kciuki za Was dziewczynki i czekam na dobre wieści.

reklama
Nie wiem czy się bać, czy zagryzać zęby?
Od wczoraj kiedy jestem na zastrzyku by jajeczka mi nie pękały, strasznie bolą mnie jajniki - dosłownie jakby coś mi je rozsadzało - domyślam się, że to jajeczka, które muszą się jakość tam zmieścić, ale ból jest na tyle duży, że co chwile łapią mnie skurcze, robi mi się słabo. Najgorsze, że jestem sama w hotelu a mąż 250 km dalej:-(

Do góry