reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
OlaSzy - to dobre wieści, oby tak dalej!! Będą śliczne pingwinki :tak:

osa87 - dopisuję Cię do kalendarza. Stymulacja z pewnością się powiedzie i będzie z Ciebie niezła kwoka ;-)

mada:) - co nic nie piszesz, jak beta?? Wciąż zaciskam kciuki!!

Ilka - matko, jak Ci ludzie w ogóle funkcjonują i prowadzą tak odpowiedzialne rzeczy!! Skandal!!

Jutro odpoczywamy, w zasadzie aż ;-) do marca.

Kalendarz

MARZEC

02 - Karusia28 - podglądanie kurnika - oby ostatnie!
04 - osa87 - podglądanie kurnika
05 - Hess - początek stymulacji
05 - Madziula_87 - I wysoka beta!
06 - DW87 - I wysoka beta!
06 - KATE23 - I wysoka beta!
16 - EwciaK30 - kolejne podglądanie maluszka
19 - niebajka - wizyta przed stymulacją
21 lub 28 - Olusia7982 - rozpakowuje się

Ostatnia edycja:
OlaSzy super wieści, oby cała 6 dotrwała do blastki:-):-):-):-):-)
Ilka no burdel to mało powiedziane:baffled:
Hess jednak będę testować 6.03 bo 7 to sobota i wynik byłby w poniedziałek, a tego bym nie przeżyła:cool2:

u mnie ogólnie dziś nieco lepiej podbrzusze nadal boli pomimo brania no spy oraz łupie mnie w krzyżu - objawy czysto @we:baffled: nadzieja raz jest, raz mnie opuszcza sama nie wiem co myśleć:confused: dziś mi się śniło, że miałam małego kotka, ale był taki sliczny jak dzidziuś - ogólnie nie lubię kotów, ale stwierdziłam że jak nie mogę mieć drugiego dziecka to chociaż wezmę tego kota:nerd: no grzeje się w makówce równo:-p zmykam, miłego wieczoru;-)

mada my tu czekamy na dobra wiadomosc ,gdzie ty sie podziewasz ?
Co do mojej poprzedniej kliniki to brak slow ,ale dobrze ,ze zmieniliśmy , tylko ten brak wiadomości z nowej strasznie mnie stresuje [emoji34]

Madziula i jak wyniki progesteronu i estradiolu?
Wyniki z lab. zaskoczeniem są, bo TSH wariuje :shocked2: ...początkiem lutego było 1,700 :sorry2:a teraz:
TSH Wynik w surowicy 3,37 µIU/ml
Estradiol Wynik w surowicy 115,90 pg/ml
Progesteron Wynik w surowicy 32,09 ng/ml

Estradiol chyba niziutki, a progesteron dosyć ładny, ale nie znam się za bardzo na tych wynikach ...

Madziula a bierzesz encorton? On moze wplywac na skoki tsh. No bo euthyrox bierzesz? Kiedyś pewna ginka powiedziała, że jak tylko dowie się kobieta o ciąży to od razu powinna podwoic dawkę euthyroxu. Ale mi mój obecny gin nie kazał zwiekszac euthyroxu po transferze.
Na estradiolu się nie znam ale progesteron myślę, że jest obiecujący :-)
może dorzucić sobie z pół tabletki euthyroxu?

Witajcie. Podczytuję Was od jakiegoś czasu, a teraz chciałabym do Was dołączyć. Mogę? :blink:
Kilka wpisów zrobiłam jakiś czas temu na Staraczkach Weterankach, ale teraz temat IVF jest mi bliższy... Poza tym tam sporo dziewczyn zostało mamami i uciekły na fora mamuśkowe.... Kilka słów o sobie. Mam skończone 31 lat (kurcze w tym roku 32... czas leci, a ja się nie czuję na tyle ;) ), od ślubu minęło 6 lat (zaraz w maju będzie 7) i od naszych starań tyle samo... Długa droga przebyta, ale teraz aktualnie przygotowujemy się do IVF... Moje AMH robione pół roku temu 0,9.... Kiepsko z owulacją... Lewy jajnik położony za macicą, kiepski dostep do niego... W ostatnim cyklu torbiele w obu jajnikach... Stymulacja przesunięta, tabletki anty i... udało się, w tym cyklu zaczynamy stymulację.... Były łzy, była radość, a teraz jest na zmianę co minutę... Cieszę sie, że w końcu poszliśmy do przodu...Boję się, że się nie uda.... Każda z nas na pewno to przechodziła/przechodzi....
Wczoraj ostatni dzień anty i czekam na okres....
Tak naprawdę to jestem zielona w temacie. a przynajmniej tak się czuję. Mam nadzieję, że w razie wątpliwości pomożecie rozwiązać problem.... Zastrzyki? Będzie masakra. Dostaliśmy od lekarza rozpiskę na kilka dni kiedy, o ktorej jakie zastrzyki. Rano, czyli około 10, wieczorem, czyli około 18. Od 7 do 15 jestem w pracy, więc zastrzyk będę musiała robic w pracy... Ale do tej pory zastrzyki robił mi mąż... Jak ja teraz zrobię je sama? nie mam pojęcia! Ale muszę się przełamać. Walczę przecież o mój CUD!
Trzymam kciuki za Was/nas wszystkie. Każda z nas marzy o tym samym...

reklama
Do góry