reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

Wiecie tak sobie tu piszemy, a ja przeczytałam kolejny artykuł, że w porodówkach w moim mieście brakuje miejsc:szok:,jestem trochę zestresowana...

Nie martw się tak jest wszędzie:-)

Ja jeżeli pojadę do swojego wybranego szpitala rodzić i nie będzie miejsc to mam zamiar spokojnie siąść na poczekalni i powiedzieć " To ja poczekam":-) Wtedy miejsce się znajdzie.
Jeszcze bede miała opłaconą położną i skończoną ich Szkołę Rodzenia;-)

reklama
Nie martw się tak jest wszędzie:-)

Ja jeżeli pojadę do swojego wybranego szpitala rodzić i nie będzie miejsc to mam zamiar spokojnie siąść na poczekalni i powiedzieć " To ja poczekam":-) Wtedy miejsce się znajdzie.
Jeszcze bede miała opłaconą położną i skończoną ich Szkołę Rodzenia;-)

Odważna jesteś... Ja bym się bała, że mogę sie nie doczekać :baffled:

Witam Was gorąco ;-) a ja mam takie pytanko, ile kosztuje "własna" położna? jak ją można sobie załatwić i jak długo nam będzie pomagać:confused: bo pomyślałam, że to fajna sprawa, ze ktos nam pomaga, doradza itp.

Z tym znieczuleniem to nie jest tak zle tu w belgi kazda kobieta ma znieczulenie bardzo dobrze sie czuja po znieczuleniu i sa zadowolone i po nich nie widac ani kropli zmeczenia.
Ja z synkiem mialam cesarskie znieczulenie tylko do brzucha wbijane w kregoslup nie bylo tak zle po cesarce.
A teraz chciala bym jesli to bedzie możliwe rodzic bez znieczulenia zeby tylko dowiedziec sie jak to jest a lekarz powiedzial ze bez tego przygotują znieczulenia jak by mnie za bardzo bolało.

Z tym znieczuleniem to nie jest tak zle tu w belgi kazda kobieta ma znieczulenie bardzo dobrze sie czuja po znieczuleniu i sa zadowolone i po nich nie widac ani kropli zmeczenia.
Ja z synkiem mialam cesarskie znieczulenie tylko do brzucha wbijane w kregoslup nie bylo tak zle po cesarce.
A teraz chciala bym jesli to bedzie możliwe rodzic bez znieczulenia zeby tylko dowiedziec sie jak to jest a lekarz powiedzial ze bez tego przygotują znieczulenia jak by mnie za bardzo bolało.

No właśnie na zachodzie nie pozwalają aby kobieta cierpiała a w Polsce jakaś paranoja, przede wszystkim w samym podejściu kobiet do ZZ0.
Ja w 37 tyg. zrobię badanie na krzepliwośc krwi aby w razie czego jakby bardzo bolało podczas porodu wziąć ZZO.;-)

Ja chyba będę musiała 700 zł zapłacić za położną i 450 zł za salę z podwyższonym standardem.

No wlasnie wiem ze duzo kobiet nie bierze znieczulenia bo za duzo kosztuje, i sobie wmawiają ze nasze mamy nie miały znieczulenia wiec i one przeżyją a jeśli można sobie ulżyć to czemu nie.

reklama
:confused: dziewczyny, ja pytałam ile kosztuje "własna" położna i na jak długo ją przydzielają a nie o koszt znieczulenia;-), ale i tak znów wiem więcej:-D

Do góry