reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

reklama
Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Znacie jakis dobry krem lub domowe sposoby na pozbycie sie cieni pod oczami ? bo od kiedy pojawił sie mój synek kochaniutki, to wyglądam jak potwór.

Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Znacie jakis dobry krem lub domowe sposoby na pozbycie sie cieni pod oczami ? bo od kiedy pojawił sie mój synek kochaniutki, to wyglądam jak potwór.

Ja używam kremu ziaja rozjaśniającego cienie i jaśniejszego korektora przy większych wyjściach (efekt jako taki). Jak słonko to ciemne okularki:-D

szperam w necie i szukam jakieś nowa dietę, bo coś żadna z moich starych diet na mnie nie działa:-(po prostu jakaś magia, jakby ktoś zaczarował, normalnie tylko depresja i tyle
i patrzcie co znalazłam, ktoś może był na tej diecie, ale jestem ciekawa czy to odchudza sie tylko 1,5 kg w ciagu 10 dni czy jak, bo cos za malo, bedac na diecie 1000kcal zawsze chudlam 1kg-2kg tygodniowo

Dieta pomidorowa

pomii.jpg
Sezon na pomidory czas zacząć. Jest to smakołyk niemal doskonały. To najsmaczniejsze i najbogatsze w witaminy warzywo prosto z krzaka. Polacy szczególnie upodobali sobie ten czerwony cud natury. Jest niskolakoloryczny, smaczny i zdrowy. Proponujemy dietę opartą na pomidorach. Bezcenne dla zdrowia substancje znajdziemy również w sporządzonych z nich przetworach.

DIETA TRWA: 10 dni.
ODCHUDZA: ok. 1,5 kg.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: raz w miesiącu.
POLECANA: osobom zdrowym, zwłaszcza kobietom z nadwagą lub otyłością, osobom odchudzającym się ze skłonnością do nadciśnienia.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, dorastającej młodzieży, kobiet w ciąży i karmiących, przy niektórych chorobach nerek.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: potas, błonnik pokarmowy, likopen.
WSKAZÓWKI DLA MĘŻCZYZN: mężczyźni mało i średnio aktywni mogą ją stosować w takich samych proporcjach jak kobiety. Gdy są bardziej aktywni fizycznie należy zwiększyć podane ilości o 30 %.

DZIENNA DAWKA KALORII: około 1000 kcal.

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:

DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 260 kcal
Mała grahamka, czerwona pasta jajeczna z bazylią, kawa zbożowa.

II ŚNIADANIE 140 kcal
Szklanka kefiru, kiwi.

OBIAD 330 kcal
Ragout cielęce, herbata bez cukru.

PODWIECZOREK 200 kcal
200 g śliwek węgierek.

KOLACJA 100 kcal
Sałatka pomidorowa tradycyjna, woda mineralna.

DZIEŃ 2.ŚNIADANIE 250 kcal
Kromka pumpernikla, twarożek pomidorowy, herbata bez cukru.

OBIAD 370 kcal
Łosoś pomidorami i sałatą, herbata zielona.

PODWIECZOREK 95 kcal
Kiwi, pół banana, woda mineralna.

KOLACJA 220 kcal
Zupa krem z pomidora i papryki.

DZIEŃ 3.

ŚNIADANIE
265 kcal
3 kromki chrupkiego pieczywa, opakowanie serka wiejskiego light (150 g), pomidor, pół papryki, zioła świeże lub suszone, herbata bez cukru.

II ŚNIADANIE 140 kcal
Jogurt owocowy z ziarnami zbóż (150 g).

OBIAD 330 kcal
1/3 opakowania ryżu brązowego (30 g suchego), mintaj w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej, woda mineralna.

PODWIECZOREK 75 kcal
2 szklanki soku pomidorowego.

KOLACJA 200 kcal
Prosta owocowa sałatka, zielona herbata.

DZIEŃ 4.

ŚNIADANIE
280 kcal
2 kromki chleba pełnoziarnistego, 4 listki sałaty lodowej, 4 plasterki polędwicy drobiowej, pomidor.

II ŚNIADANIE 100 kcal
Jogurt malinowy, zielona herbata.

OBIAD 400 kcal
1/3 torebki kaszy gryczanej (30 g) kurczak duszony w pomidorach, sałata z jogurtem i szczypiorkiem, pół szklanki soku jabłkowego.

PODWIECZOREK 100 kcal
Jabłko, mandarynka, woda mineralna.

KOLACJA 130 kcal
Sałatka pomidorowa z twarogiem.

DZIEŃ 5.ŚNIADANIE 275 kcal
Jajecznica z pomidorem, 2 kromki chrupkiego pieczywa, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE 125 kcal
Pół opakowania małego jogurtu naturalnego, jabkło.

OBIAD 340 kcal
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami, woda mineralna.

PODWIECZOREK 100 kcal
180 g borówek amerykańskich.

KOLACJA 200 kcal
Sałata z suszonymi pomidorami i kurczakiem, zielona herbata.

Mamusiu ja nie uzywałam ale od poniedziałku twardo na mojej diecie i normalnie juz by mnie było troche mniej a tymczasem nic z tego:no:ale licze ze moze jeszcze cos ruszy jak nie to ja juz nie wiem:-(

jesazli chodzi o dobre i niskokaloryczne produkty to włąsnie odkryłąm sok wielowarzywny z Fortuny pyszny sycący zdrowy a ma w 100 ml tylko 27 kcl czyli cały karton to tylko 270 kcl czyli tyle co 1 batonik albo drozdzowka a nawet mniej:tak: popijam sobie w ramach obiadku i jest to moja metoda na głoda
o tak to wyglada nawet linka znalazłam Fortuna Sok Wielowarzywny 1l - ZIKO Delikatesy Internetowe ;-)

Mamusiu ja nie uzywałam ale od poniedziałku twardo na mojej diecie i normalnie juz by mnie było troche mniej a tymczasem nic z tego:no:ale licze ze moze jeszcze cos ruszy jak nie to ja juz nie wiem:-(

jesazli chodzi o dobre i niskokaloryczne produkty to włąsnie odkryłąm sok wielowarzywny z Fortuny pyszny sycący zdrowy a ma w 100 ml tylko 27 kcl czyli cały karton to tylko 270 kcl czyli tyle co 1 batonik albo drozdzowka a nawet mniej:tak: popijam sobie w ramach obiadku i jest to moja metoda na głoda
o tak to wyglada nawet linka znalazłam Fortuna Sok Wielowarzywny 1l - ZIKO Delikatesy Internetowe ;-)
dzięki kochana, ja to już dawno nie rozumiem co jest grane
jak byłam teraz w domu to mama mnie pociesza ze schudnę, ze po cesarce organizm dłużej się regeneruje i ze ona widzi ze jestem trochę chudsza, aj tam nic nie widzę, stare ciuchy lezą i czekają

Ewelw a jak twoja dietka, ile schudlas??????????????/

reklama
dzięki kochana, ja to już dawno nie rozumiem co jest grane
jak byłam teraz w domu to mama mnie pociesza ze schudnę, ze po cesarce organizm dłużej się regeneruje i ze ona widzi ze jestem trochę chudsza, aj tam nic nie widzę, stare ciuchy lezą i czekają

Ewelw a jak twoja dietka, ile schudlas??????????????/

Hej Laski!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie też do dupy z tym chudnięciem, ale to dlatego że miałam i mam problemy ze zdrowiem. Jeśli chodzi o czerwiec to najpierw miałam wesele - 9go i od razu zachorowałam na zapalenie stawów :szok: Szok - płakałam z bólu - tak bolały kolana. I byłam 2 tyg na antybiotykach uwięziona w łóżku - bo z bólu nie mogłam chodzić... A JA TAK PLANOWAŁAM DŁUUUUGIE spacery w czerwcu z małą - :-( bo sądziłam że właśnie po spacerach przemiana materii przyspieszy...:no::no::no: Mało tego kupiłam karnet 10 wejść na basen... i nie mogłam wykorzystać:no:
Minął tydzień, ledwie doszłam o siebie - i myślę - "no - trza się wziąć i wykorzystać ten karnet na basen". I od kilku dni chyba wrósł mi paznokieć u nogi w skórę:no: Dostałam jakiegoś zakarzenia. Owijam to opatrunkiem i maścią ichtiolową. Boli jak cholera i nadal jestem "udupiona w chacie". koleżanka lekarka przepisała mi maść antybiotykową. Jak nie przejdzie to kazła lecieć do chirurga na wycięcie:szok: jestem przerażona. Powiedziała też, że leczenie trwa ok 2 tyg - to ZARĄBIŚCIE.
A ja tak planowałam w czerwcu po weselu się wziąć za siebie!!

No ale jeśli chodzi o wagę, to tak jak pisałam wcześniej. W maju schudłam tak ze 3-4 kg potem waga stała - bo nic nie robiłam - i dziś rano znów się zważyłam i znów tak ze 2 kg mniej ważę. Czyli po porodzie 75 a teraz 68. To w sumie nie jest źle.
W żadne diety się nie bawię. Po prostu mam jakieś zasady których staram się trzymać. CZYLI:
1. DUUŻO SURÓWEK I SAŁATEK
2. Dużo ruchu (ostatnio niemożliwe) ale jak córcia pozwoli to trochę na urządzeniu z pasami w chacie ćwiczę (wyjścia z domu niemozliwe)
3. dużo wody mineralnej.

Ja uważam że sama dieta zupełnie nic nie da osobom z dużą nadwagą (takim jak ja). Trzeba dodać ruch - ale NIE siłowy (na siłowni) - bo wtedy tkanka tłuszczowa zamienia się w mięśnie i waga nie spada. Musi być ruch np. AEROBOWY, typu marsze, marszo- biegi, biegi, spacery z dzidziolkiem - ALE DYNAMICZNE - "szybkie" - ja właśnie takie planowałam - i nie wyszło (w maju takie spacerki z małą sobie serwowałam). Ale mam nadzieję że już niebawem zacznę...:tak:I wtedy przemiana materii się zmienia i zaczynamy spalać tkankę tłuszczową.

Ja się do tych tych zasad stosuję. Ruchu na raie u mnie brak (znaczy taki ruch w domu typu brzuszki i ćwiczenia inne są). Ale ważne że nie tyję. Na razie co dzień surówki, woda i pasy wibracyjne. I to musi wystarczyć. A jak wyleczę palucha to włączę ruch aerobowy - spacery i basen;-)...

Bo ja nie mogę tak wyglądać- do djaska!! Dziewczyny - musimy się motywować - bo zauważyłam - że u mnie to jest tak, że im dalej od porodu tym bardzej motywacja do chudnięcia spada. A ja się nie dam!! Za parę dni słonko wyskoczy - 36 st C. wszyscy wyskoczą z gołym pięknym ciałkiem - a my?? Nie dajmy się!!! Kochane!! Działajmy!!! Trzymam za Was kciuki i za Wasze diety - żeby działały!! No i za siebie też trzymam.
Powodzenia!!

Do góry