reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

mamuśki u mnie chyba coś ruszyło, w końcu minus 2 kilo:tak::tak::tak:
jestem na nowej diecie--przez cały dzień jem tylko kasze gryczana i nic więcej,na razie wytrzymuje, bo uwielbiam kasze gryczana
mam nadzieje ze będę chudnąc, bo wiadomo ze na poczatku to schodzi woda, a wody na pewno mam duzo, moja sasiadka na tej diecie w ciagu pol roku schudla 30 kilo, i wyglada super, tak mlodo, zero zmarszek, morfologia jej sie poprawila
no to gratulacje!
ale czy to nie jest zbyt monotonna dieta? i przez pół roku jadła tylko kaszę????? aż wierzyć sie nie chce.:szok::szok::szok: ja bym nie wytrzymała.

reklama
no to gratulacje!
ale czy to nie jest zbyt monotonna dieta? i przez pół roku jadła tylko kaszę????? aż wierzyć sie nie chce.:szok::szok::szok: ja bym nie wytrzymała.
dzieki,
tak i nadal je, bo jej smakuje, ale jak wygląda, jak ja zobaczyłam to byłam w szoku, jaka laska:szok::szok:
ja muszę wytrzymać, monotonna czy nie monotonna, bo już mam dosyć 30 kilo nadwagi

Ostatnia edycja:
Mamusia to czujemy podobnie;-)
A jeszcze tak zapytam co robisz jak jesteś głodna między posiłkami? Jadasz jakieś owoce? Czy twardo sucha kasza?
Bo mnie się wierzyć nie chce, że można spróbować i tak myślę, żeby kupić kaszę a na głoda marchewkę ( bo uwielbiam)

Mamusia to czujemy podobnie;-)
A jeszcze tak zapytam co robisz jak jesteś głodna między posiłkami? Jadasz jakieś owoce? Czy twardo sucha kasza?
Bo mnie się wierzyć nie chce, że można spróbować i tak myślę, żeby kupić kaszę a na głoda marchewkę ( bo uwielbiam)
wiesz co ratuje się zielona herbata, czasem pomidor, czasem ogórkiem, ale aż tak bardzo głodna nie jestem, wiesz co ale ja jestem wiecznie na dietach, wiec mój żołądek już sie przyzwyczail do niejedzenia

acha i ona mowila ze jesli czula sie glodna to pozwalal sobie na jakis jeden owoc dziennie, czyli jedno jablko dziennie, dzielila sobie na kawalki, lub kawalek arbuza, tylko nie banany i winogrona, mysle ze marchewke jaknajbardziej mozna

Witam!!!
mamusia - gratulacje!!! 2 kg to bardzo dużo!!! Bynajmnie jak dla nas (mówię głównie o sobie) Wiem ile się zmagałam żeby stracić choć 1 kg. U mnie było kiepsko na początku - przez 3 pierwsze miesiące po por. waga nie drgnęła - potem 1 kg na miesiąc a teraz już parę się nazbierało. TRZYMAM KCIUKI

Ja właśnie wróciłam z basenu... Też się staram jak mogę. Ale ostatnio mało się ruszałam :zawstydzona/y:
Od jutra obiecuję sobie tą a6w rozpocząć - albo chociaż ze 200 brzuszków jak mała pozwoli... Co dzień sobie obiecuję - ale jakoś qrcze z dzidzią jak sama siedzę - to tak zabiera czas że nie wiem gdzie to wszystko ucieka:angry::angry: Ale jutro już muszę ćwiczyć.

Pochwalę się wam że dziś sobie błoto nałożyłam jak mała usnęła. Będę co drugi dzień nakładać. Jest drogie ale na pewno coś daje. Ja mam jeszcze 4 torebki po 500gr. a jedna torebka starcza na 2 razy (prawie na całe ciało) czyli łącznie na 8 nałożeń. Ja akurat kupiłam jedno z tańszych bo wolę więcej razy nałożyć i dłużej stosować. A zostało mi z przed ciąży bo też się nieco odchudzałam (ale ważne jest 3 lata - to git) Jak wtedy stosowałam to super działało. I co drugi dzień zapodam błoto a co drugi (naprzemiennie) kąpiel z solą morską - z morza martwego czy algami - jakoś tak. (tak zalecają)

Ale piekło mnie ciałko tzn, że działa.. i jak byłam na basenie to pupę taką czerwoną miałam jak bym leciutko poparzyła :-D więc na pewno działa
Jest pełno tego błota na allegro. Tu macie link akurat tego co ja mam (jestem zadowolona)
Naturalne błoto z Morza Martwego 500 g - Lavea (684289505) - Aukcje internetowe Allegro

a sól mam z bielendy całą butlę.
ale dziś wyszukałm już też niedrogą i z dużą wagą/ ilością. gdyby mi się skończyła to tę chyba kupię, bo dużo i niedroga :tak:
Algi i minerały _Sól do kąpieli i peelingu (678685516) - Aukcje internetowe Allegro
SÓL Z MORZA MARTWEGO DO KĄPIELI Z NIEMIEC (689146991) - Aukcje internetowe Allegro

I po takiej kuracji jak nie schudnę to pozwolę się wam na łyso ogolić :-D:-D
Także trzymajcie kciuki

Bez soli to dla mnie akurat nie problem, ale zastanawiam się, czy po kilku miesiącach jedzenia samej kaszy organizm nie jest zbyt wyjałowiony:baffled:?
zapominajko - trzymam kciuki za tę kaszową dietę:tak:

Dziewczyny - tak się składa, że wczoraj nie mogłam usnąć i na tvn style po północy był progr. "zdrowie i uroda" i mówili że kasza jest baaaaaaaaaardzo zdrowa - ale najzdrowsza jaglana i gryczana, także zapominajko - na 100% nic się nie może dziać w organizmie.
mówili że prawie wszystkie składniki organizmowi dostarcza (z tym, że ja bym polała masełkiem choć troszkę - bo tłuszcz pomaga wchłaniać się witaminom)

Ech aleście mi smaka na kaszkę narobiły....
A ja robię pyszną zapiekankę z kaszy z twarogiem i cebulką... mniami:tak:(chyba podawałm na kulinariach, ale na samym chyba poczatku)

Poodzonka!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry