reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Chodzi o to, ze dziecko wydala zbyt duza ilosc wapnia w moczu. Od kilku m-cy nie podaje jej juz vit. D3 i mam ograniczyc mleczne posilki. Wlasnie nie wiem jakie sa tego skutki :-(

reklama
Priscilla, nie umiem Ci nic doradzić bo Oliwka ma wyniki badań moczu idealne... a wit. D podajemy 2 kropelki/dziennie a teraz po chorobie znowu zaczęła się strasznie pocić to nawet przez 2 tyg mam podawać 3 (2 rano i 1 wieczorem)

Priscilla mysle ze powinnas udac sie do nefrologa dzieciecego.U tego lekarza uzyskasz kompetentne informacje i pomoc.
Franek dostaje 1krople dziennie DEVIKAPU.
aska Jejku sadystycznie troche ta Twoja pani doktor postapila z tak delikatnym organem.Wiem ze nie wolno odciagac napletka na sile pod zadnym pozorem. A jesli po jakims czasie nie schodzi to robi sie to chirurgicznie nie recznie bo wlasnie po takich praktykach tworza sie bliznowce i stulejki.

Na razie chodzimy do poradni metabolicznej w CZD. Ale tam dostajemy ciagle zalecenia, aby na razie przestac podawac D3 i za kilka m-cy 2xw tyg po kropelce i potem do kontroli i tak w kolko. Zadnych lekow ani zalecen co do odzywiania. Troche mnie to niepokoi bo wyniki sa ciagle zle.

A co do wynikow moczu, to Viki tez ma ogolne badania bardzo dobre, dopiero jak robilismy na wydalanie wapnia i fosforu to wyszla nieprawidlowosc.

A my zadnych badan nie robimy,a wy robicie bo cos nie tak czy tak trzeba:confused:mi nic pani doktor nie mowila,badala go ogolnie i pytala czy cos mnie niepokoi ale wedlug mnie jest wszystko super.po malym nic nie widac zeby mu dolegalo,ale moze trzeba robic jakies badania a ja nie wiem?

Ja juz nie pamietam dlaczego robilismy te badania. Chyba lekarzowi na poczatku nie podobalo sie ciemie Viki i dlatego nas skierowal - miala wtedy niecale 2 m-ce. Teraz ciemie jest super i ja tez nie widze zadnych niepokojacych objawow a z wynikow okazuje sie, ze D3 tylko bardziej bedzie nam szkodzilo niz pomagalo. Tyle sie dzis naczytalam o tej nieprawidlowosci, ze az sie zdolowalam, bo to moze sie wiazac z czyms powaznym :-(

Aha,ti juz rozumiem.A jak w ogole ciemiaczko u waszych dzieciaczkow bo u Victora prawie niewyczowalne,no ja musze sie niezle namacac zeby znalezc.doktorka mowi ze wszystko ok,ale tak pytam z ciekawosci.

U Natalki jeszcze czuć, jest wielkośc tak opuszka palca.
A co do tych siusiaczków, tzn czucia, to Natalka tez od kilku dni tak jakby czuje, że ja jej cipuszke przemywam, bo sie chichra i wykręca, jakby ją łaskotało :-D

reklama
No i znow chorobsko nas dopadlo ale nie Majke tylko Maksa.
Tydzien temu w czwartek skonczyl antybiotyk bo mial zapalenie ucha. Tydzien chodzil do przedszkola i jakis wirus tam panuje, dzis wykruszyla sie prawie cala grupa Maksa, z nim na czele :-(Kaszel, katar i stan podgoraczkowy i rano bolace ucho :-( Dzis bylismy u lekarza i ucho zarozowione czyli chore :-( Maly gowniarz (sorry ze tak ostro) niechce smarkac nosa i wszystko idzie w uszy :-( i teraz jak juz raz sie przypetalo to zapalenie to moze caly czas dokuczac. No i mamy skierowanie do laryngologa ale na przyszly rok . Ufff mam dosyc wiedzialam ze jak zacznie chodzic do przedszkola ze bedzie chorowal ale ucho bleeee to najgorszy bol :-(

Do góry