reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zespół policystycznych jajników

azorek84 to życzę żeby te zrosty nie dokuczały i niech dzidziol rośnie sobie zdrowo i jak marzysz żeby mu "dzyngielek" wyrósł? ;-)

reklama
jamis no nie ukrywam ze fajnie by bylo miec parke ale co by nie bylo byle zdrowe to sie uciesze :-D plus taki ze jak dziewczynka to po amelkownie mam wszystkie ubranka i nie musiala bym nic dokupowac dluuuugo ale maz baaardzo by chcial synka teraz:-D

Magda nie wiem czy dalej tu zaglądasz ale ja też poroniłam 2-gą ciążę (a zaszłam w 3-m cyklu) tylko ja w 8-9 tyg. Biorę tak jak ty casta, ale nie jestem otyła i raczej trzymam wagę - ważę ok 58-60kg a mam 165 cm, jedyne co mi dokucza to problemy z cerą i nieregularne miesiączki, no i oczywiście torbielowate jajniki. Biorę też luteinę w II fazie cyklu i piję zioła ks. Sroki.Jestem po 3 cyklu starań i narazie cisza. Przed 4 cyklem zamierzam udać się na monitoring:-) Daj znać co lekarz Ci dalej powiedział:-)
Wszystkim zafasolkowanym gratuluję i po cichu zazdroszczę:-);-):-D

enya na pewno i ty będziesz się nie długo cieszyć z fasolki pod sercem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I ja się odzywam po malej nieobecności. Tak jak pisałam mieliśmy z mężem zacząć starania, ale ten cykl spisałam już na straty. Wszystko dlatego, że mój okres (pierwszy po porodzie) trwał 15 dni! Robiłam test na betę - na całe szczęście nie było to poronienie... Skończyło się na tym, że poszłam do lekarza i dostałam exacyl na zatrzymanie krwawienia....A tak liczyłam na to, że po porodzie PCO mi się wyrówna i nie będzie już "jaj" typu okres co 12 lub 55 dni (po luteinie...) Lekarz powiedział, że nie jest w stanie przewidzieć jak teraz będzie wyglądał mój cykl. mam czekac na kolejny @ i zaczniemy kurację luteiną, jak to nie pomoże, to zaczniemy kurację Bromergonem (bo u mnie największy problem stanowi zbyt wysoka prolaktyna)...

Ulkan a spróbuj castagnusa - ziołowy lek na obniżenie prolaktyny. Ja biorę co prawda go na własną rekę, ale wiem że niektórzy lekarze też go polecają. Bromergon podobno to straszny "mózgotrzep":-) - ma dużo skutków ubocznych (ja nie brałam, ale koleżanki z forum - tak), a casta jest łagodniejszy i dużo dziewczyn zaszło podobno po nim w ciążę. Ja biorę teraz drugi cykl ale nie zajdę napewno bo męża nie ma w Polsce:no: i czekam na trzeci cykl z utęsknieniem:-)

Enya - dzięki. Właśnie bromegronu chciałabym uniknąć. Porozmawiam z lekarzem;) Na razie i tak będę brała luteinę - mojego synka udało mi się począć po ok 7 miesiącach regulacji cyklu właśnie luteiną i wspomaganiu mastodynonem. Więc może teraz tez się uda....

enya ulkan trzymam za was kciukaski:tak: i przesylam fluidki ciazowe:-D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Agusia pojawiasz się tu czy już tylko na porodówce ;-) ciekawa jestem czy już urodziłaś czy czekasz jeszcze :-)

reklama
Hej Kochane Kobitki. Wczoraj wróciłyśmy z Martusią do domu. Mała urodziła się 26.02 przez cesarskie cięcie. Czujemy się dobrze, chociaż ja jeszcze obolała jestem. Pozdrawiam Was i całuję :)

Do góry